Камъни в жлъчката - 3

• 133 355
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Гледам една лекция на доц. Константин Заболотный .... за отстранения жлъчен мехур разказва , че японците карали пациенти да гълтат камерки , които правели х360 снимки докато минат по червата и забелязали , че навсички рациенти след 5-тата година им се появила язва на дванадесетопръстника в следствие на това , че жлъч тече постоянно и няма какво да образува слуз . Мажело да се пие мляко и казеина , който се намира вътре образува слуз , но хо-доброто решение е индиската лекарство трифала ( трифалакс и или трифалакс макс )

# 676
  • София
Мале... аз изкарвам камъчета и се чудя дали жлъчният мехур няма сам да се справи с проблема... На мен "каменната кариера" ми е в следствие от втората бременност.
И при мен основната причина са хормоните през бременностите. Децата са с две години разлика и явно се натрупаха нещата.

# 677
  • София
Гледам една лекция на доц. Константин Заболотный .... за отстранения жлъчен мехур разказва , че японците карали пациенти да гълтат камерки , които правели х360 снимки докато минат по червата и забелязали , че навсички рациенти след 5-тата година им се появила язва на дванадесетопръстника в следствие на това , че жлъч тече постоянно и няма какво да образува слуз . Мажело да се пие мляко и казеина , който се намира вътре образува слуз , но хо-доброто решение е индиската лекарство трифала ( трифалакс и или трифалакс макс )
Аз познавам няколко човека, които нямат жлъчка повече от 5 години, а нямат язва.

# 678
Аз познавам няколко човека, които нямат жлъчка повече от 5 години, а нямат язва.
Вероятно добре си пазят диетата .
Гледах още по въпроса за камъните от въпросният автор: Жлъчният сок съдържа трите ензима - протеяза , липазяи амилаза в равни количества и постоянно се отделя и не се влияе особено от видът храна , който се приема .за да предпази червата ат ерозия природата е създала т.н. сфинктер на Ади , който се влияе само от твърда храна и мляко . И не се влияе от кафе , чай и вода . На всеки 2 ч. човек трябва да изяжда по нещо малко , за да освободи жлъчния сок иначе той се концентрира изтласквайки водата и в течение на времето образува меки топчета , след това песачинки и накрая камъни .

# 679
А някой опитвал ли е с хомеопатия? Аз имам страшно много камъни, мънички. Бях при трима доктори - преглед 1 минута и "операция"!

# 680
  • София
На на втория преглед ми казаха, че не препоръчват операция, но и не смятат, че лекарства биха могли да ми помогнат. За някакви билки се чудех, ама не знам и аз вече.  ooooh! Понеделник съм на  3 преглед, да видим там какво ще ми кажат.

# 681
http://vseopecheni.ru/about-liver/Ursodezoksiholevaja-kislota-UDHK/
Урсодезоксихолевая кислота (УДХК) - медвежья желчь. Урсосан

# 682
# 683
  • Варна
Привет,
следя темата отдавна защото има камъни в жлъчката, установени на ехограф от ехографист. Не съм се консултирала с друг специалист досега, но и жлъчката не ми е правила проблеми. Сега обаче имам болки. Вече от известно време, сякаш свързано с това какво съм яла. Днес също имам болки високо горе под ребрата. Нямам идея дали е жлъчката, но като знам, че имам камъни имам едно наум.
Моля за препоръка за лекар във Варна. Дори ако имам криза нямам идея към коя от болниците да се насоча.

# 684
Здравейте,имам камъни в жлъчката.Ако има оперирали се наскоро нека пишат.Събирам информация за добри специалисти  и болници в София,Плевен и Варна.Споделете информация за самата операция и цени.Предварително благодаря на отзовалите се!

# 685
  • София
Здравейте,имам камъни в жлъчката.Ако има оперирали се наскоро нека пишат.Събирам информация за добри специалисти  и болници в София,Плевен и Варна.Споделете информация за самата операция и цени.Предварително благодаря на отзовалите се!
Аз се оперира преди малко повече от година при д-р Желев в ИСУЛ. Условията обаче са същите като тогава, защото наскоро той оперира и мой познат. Платих 890 лв. за лапароскопия. Ако искате коремна операция, тя се поема от касата.

# 686
Ох и аз да се оплача, шест месеца след операцията всичко беше ок, до онзи ден в който доста силно ме заболя място на отстранената жлъчка. Аз да си призная спазвах 1 месец диета след операцията(свалих 10кг,50 станах) Simple Smile и след това забравих какво е диета. И сега пак ме наболява от време на време, пак почнах с диетите и да ви кажа честно, май не свършват диетите с отстраняването на жлъчката, а трябва да се откажем от някои храни завинаги. Поне аз....УЖАС Joy Joy Joy

# 687
Прочетох всички теми и забелязвам, че при доста от вас уж всичко с операцията е било ок, чувствате се чудесно и след 6 м, година-две отново започват болки и различни неволи Cry

# 688
  • Sofia
Не при всички...аз се чувствам добре,само килцата хвръкнаха нагоре и нямат сваляне 😞😭😪

# 689
  • София
Аз се интересувам от лимонов сок и зехтин за изхвърляне на камъни и шлака от жлъчка по бавния метод на доктор Папазова

Общи условия

Активация на акаунт