ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И мандаринка, задължително давай рибено масло след хранене! Повишава концентрацията !
Thinking  Чак се чудя на себе си как не ми е хрумвало до сега! Благодаря за идеята  bouquet

# 136
  • София
Кой се оплакваше от цена 25 лева за извозване с автобус и лазерни игри в МОЛ? Нашата оферта е просто убийствена  Crazy - 20 лева за Дядо Коледа и Снежанка в актовата зала на училището за 1 час с викторина. Е, предпочитам лазерни игри за 25 лева  ooooh!
Така, че внимавайте, от какво сте недоволни  Joy

# 137
  • Варна
Кой се оплакваше от цена 25 лева за извозване с автобус и лазерни игри в МОЛ? Нашата оферта е просто убийствена  Crazy - 20 лева за Дядо Коледа и Снежанка в актовата зала на училището за 1 час с викторина. Е, предпочитам лазерни игри за 25 лева  ooooh!
Така, че внимавайте, от какво сте недоволни  Joy

20 лв на дете? В тази цена да не би да се включва подарък за всяко дете?

Вие, родителите, нямате ли право на мнение?  Rolling Eyes

vita Има и задачи, при които равното е на първо място. Бих допълнила, първо да провери с равното накрая, след това да пробва в началото.

# 138
Такива задачи, състоящи се само от три числа не са ли за поставяне на знаците <, > или =? Замислихте ме. Попитах детето, и той така реши примерната задача, която му дадох. Thinking Редица от числа, които да се сравнят по големина.

# 139
Благодаря ти, Ясмина ! В нашите тетрадки не се срещат често и не съм забелязала такива, но  сигурно има !

polin_a, отстрани на условието има квадратче в което е указано, че трябва да поставят - плюс, минус и равно!

# 140
....polin_a, отстрани на условието има квадратче в което е указано, че трябва да поставят - плюс, минус и равно!

Има ли такъв пример в учебника?

# 141
  • София
Тези задачи не са от учебника, най-вероятно е ЗИП или СИП Математика. При нас ги има често  Peace

# 142
Възможно е. То варианти на задачите - много. Но при нас такива не са давали до момента.

# 143
  • София
Тези задачи не са от учебника, най-вероятно е ЗИП или СИП Математика. При нас ги има често  Peace
Нашите нямат нито ЗИП нито СИП математика, тези задачи излизат от едното помагало "Вълшебното ключе", по което си работят в основните 4 часа, които си имат седмично. Съответно такива биват написани и на дъската, явно, защото ги има и в тетрадките с квадратчета. И на мен ми се срува, че са по-скоро като за състезание, а не като за основния материал, ама...

# 144
  • при моите любими
Повечето от тези задачи са направени така, че = може да се сложи и на първото и на второто празно място. Моето ги решава бързо, но винаги се сеща за обикновената задача в нормален ред. Поне в нашите помагала са такива.

# 145
  • София - Рим и обратно
Такива задачи даваше госпожата ни за подготовка за състезанието. И знакът равно не винаги беше отзад.

# 146
Обяснила съм, че на последната позиция се слага" ="
Равенството може и да е обърнато в такива задачи. Peace При нас решават такъв тип почти от началото. По-учудена бях, като видях, че решават равенства и неравенства с числов израз от двете страни и неизвестно. Като за началото на първи клас ми идва в повече, дано поне системите линейни уравнения ги оставят за по-натам. Laughing

# 147
  • София - Рим и обратно
Аз от безсилие, просто й казах да обръща знака от двете страни на равенството и така да намира неизвестното. Знам, че е рано, но иначе си е мъка (поне за мен да го обясня). И е факт, че детето го схвана веднага и ги решава за секунди така.

# 148
Коментираните задачи при нас са от "Учебно помагало по Математика" на Булвест-2000, което се ползва за домашно. И всички могат да се решат вярно по начина , който съм показала !

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 08:56 от vita

# 149
  • София
Включвам се и аз, че ви изпуснах! Hug

И при нас ще има организирано тържество в салона на училището. Цената е 16 лв. , включва аниматори, игри и дискотека. Може би дядо Коледа ще им раздаде някакви малки подаръчета (надявам се!). Няма начин да пропуснем - Галето много иска. Simple Smile Повече ме подразни друго - в петък изведнъж се съобщава, че крайният срок за предаване на парите е понеделник. ooooh!

Обсъждане на оферти - няма такова нещо. Офертите си ги подбират учителите с директорката на учителски съвет. Но и в градината пак беше така. Съобщават ти и решаваш само дали да си пуснеш детето или не.

Общи условия

Активация на акаунт