ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Днес съм на родителска среща и снощи сънувах кошмари по този повод #Crazy !

vita  hahaha

Дайте пример какво полезно нещо си купуват децата от лавката. В нашата най-"здравословното" са тестянки и солети.

Ясмина, при нас също има плодове ... банани, ябълки, круши. Вчера даже и портокали видях, че има /ново в асортимента/.

# 241
Ох, съвсем Ви изпуснах Simple Smile Дискутирате лавките - при нас не разрешават на първолаците да ходят на лавката, което много ме радва. Иначе всеки ден му слагам в кутийката домашно приготвени нещица от рода на баница, сандвич, пица + плод - мандарина или малък размер ябълка. Вече са на числото 11 и буквата Б. Струва ми се много бързо се взема материала Crazy Вчера едно от дечицата е имало рожден ден и родителите занесли в класната стая голяма торта, сокчета и шапки, та се е получило малко празненство и моя беше много щастлив, за което:)

# 242
  • при моите любими
По въпроса с лавките. Аз хем съм против яденето на боклуци, хем не мога категорично да кажа (по скоро не искам) няма да ти дам пари за лавката, като знам, че всички малко или много си купуват по нещо. Със сигурност няма да си купи плод, защото аз и давам един всеки ден, в обедното меню от стола има по един и 2 пъти в седмицата им дават към закуските. Ако отиде и си купи пак плод и аз ще си помисля, че нещо не е наред с моето дете. Пари не давам всеки ден. Има 4-5 лв в портмонето си, но ги харчи много малко и рядко. Като и свършат и давам пак. Дори тези последните и стоят вече 7 дни и не е похарчила и лев. Но аз освен плод слагам нещо сладко (дом. кекс, мъфин, дом. сладки, купуваме корни или ролбар) и слагам и нещо млечно (активия с плодове или мюсли). Закуската която им дават не яде, защото това което и слагам и харесва повече. В стола казва, че е вкусно. Но това се отнася за дъщеря ми, която е крайно дисциплинирана и изпълнителна, дори и в храненето. Докато синът ми е пълната ѝ противоположност и съм сигурна, че като го пратя на училище с джобни ще изкупи всичкия джънк фуд на земята (най-вече шоколадовия). А не е като да не ги възпитавам еднакво.

# 243
Ние нямаме лавка и май по добре,  защото мисля, че децата се изкушават да купуват от"забранените" боклуци, като им се изпречкат пред очите. Ние имаме вендинг автомат с някакви неща от рода на вафли, солети, меденки, кубети Sick, чипс.... Стои във входа на училището, моето дете за сега го е ползвало веднъж, от интерес да види как работи. Мисля, че с това и се изчерпа мерака hahaha
Иначе всеки ден слагам достатъчно храна и плодове, за да съм сигурна че ще и стигне, ще и е разнообразно и няма да се засили към машината Outta Joint Това превръща живота ми в малък кошмар, защото се налага да приготвям всеки ден по две закуски(за сутрин и следобед) и обяд, когато не обядва в къщи CrazyНа стол категорично отказа да ходи Tired Толкова не съм готвила никога през живота ми, взето накуп Crazy

Иначе с четенето, все още успех никакъв. Вчерашната диктовка, направена вярно, но с мноооого драскане и поправяне. Госпожата написала, да се препише красиво и на занималнята, преписано красиво с 10 грешки Crazy По математика - без проблем. Последно са взели числото 10 и буквите Б и П.

В тази връзка, как се проверява според вас, последната буква дали е б/п, в/ф, д/т. До сега учих детето да проверява с множественото число и мислих, че това е начина. Сега го правят като добавят "а" newsm78 Доста ми е странно.

# 244
  • Варна
В тази връзка, как се проверява според вас, последната буква дали е б/п, в/ф, д/т. До сега учих детето да проверява с множественото число и мислих, че това е начина. Сега го правят като добавят "а" newsm78 Доста ми е странно.

Предполагам, че ги карат да членуват, а не просто да добавят "а", например: молив - молива, домат - домата и т.н. При нас проверяват с множествено число май. Във всеки случай аз така съм обяснила.

# 245
Да, точно това имам предвид, да членуват. То аз така съм го обяснила, че сега четейки и аз не го разбрах, но така де, да членуват боб - боба, поп - попа Crazy Странно ми е.

# 246
Здравейте! Искам да попитам в училищата на вашите деца, провеждат ли се турнири по
Роден край?
По какви теми трябва да се подготвят децата?
Благодаря!

# 247
  • София
Ето тук може да видиш тестовете от предходни години по всички дисциплини
http://sbnu.org/index.php/testove. Предполагам, че питаш за състезанието "Аз, природата и светът" на 17.12.

# 248
Здравейте! Във вашите училища говори ли се за Коледно математическо състезание на 13-и декември? Чета в нета, че ще се провежда само в 4-и училища в София, а не както есенния кръг в много училища.
http://www.danybon.com/obrazovanie/kms-2015/

# 249
  • София
Здравейте! Във вашите училища говори ли се за Коледно математическо състезание на 13-и декември? Чета в нета, че ще се провежда само в 4-и училища в София, а не както есенния кръг в много училища.
Да, така е. Можете да се запишете в едно от тези 4 училища на КМС.

# 250
Да, така е. Можете да се запишете в едно от тези 4 училища на КМС.
Благодаря!

# 251
Ето тук може да видиш тестовете от предходни години по всички дисциплини
http://sbnu.org/index.php/testove. Предполагам, че питаш за състезанието "Аз, природата и светът" на 17.12.

Благодаря!

# 252
Май ще се откажем от Коледното състезание. Не ми се влачи детето по разни училища за едното нищо. Ще го направим вкъщи  Laughing

# 253
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Записвам се при вас като майка на първокласник. Ще се опитам да прочета и предишните теми , с цел да не досаждам с въпроси, задавани вече.

# 254
Привет и успешна нова седмица. Simple Smile

Моето ще ходи на КМС. Решава безгрешно задачите от предходни години, но вероятно ще се овапца на самото състезание. Здраве да е.

Ха, да взема да ви попитам: какво ще купувате на учителките за Коледа, и изобщо ще им купувате ли нещо- организирано или самостоятелно? При нас се събират пари, дала съм, но отказвам да участвам в общото цяло, ако със събраните пари, се купи нещо материално. За ваучер съм.

Общи условия

Активация на акаунт