ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Нашата госпожа не дава домашно за през уикендите.
Всички останали домашни се пишат по време на занималнята.
Дъщеря ми обаче самоинициативно изписва по няколко страници вкъщи - тази събота си направила сама диктовка, както и писала букви, които са й трудни. Отделно решава задачи от сборници. Не я пришпорвам, просто защото до момента не се нуждае от побутване, тъй като има достатъчно желание за учене.

# 31
  • София
Вале, защо да си злобарка? Аз като вейхайвей забелязвам, ще от стотиците публикувани  дотук резултати, като изключим въпросните 3 училища, има 15-20 деца с по-висок резултат от моето. Но разликата е, че за мен е очаквано и знам, че нещата си идват на мястото. Но с риск пак някой да се подразни, че се връщам на темата,, мисля, че един стимул за малките никак не е маловажен. И не говоря за родителски амбиции, а за радост на дете, получило грамота/медал.

# 32
Нашата госпожа им казала, че в понеделник иска 3 диктовки -едната да е по 3-4 реда .По математика нищо не им беше дала, но аз си му диктувам по половин страничка задачки.
Днес ще вземат малка буква"" л"", а по математика урок за събиране и изваждане с цифрата"" 8"".

Леле, колко сте наясно с всичко... Embarassed
Аз поглеждам бегло какво са взели и толкова... Срам ме е....  Embarassed

Да се срамуваме двете!

Моето дете също потвърди, че е решавало на СМТ същите задачи както с по-голямото у дома.

# 33
  • София
Като ще се броим ставаме 3 ... посипвам си главата с пепел  Blush
Само проверявам вечер какво е правила през деня. Нямат домашно за събота и неделя ... тя сама иска да пише и смята Mr. Green -  решава задачи от Мечо и Медунка, сама си прави диктовки, самоинициативно е детето. Аз само проверявам  Whistling

И на СМТ не я записах ... безотговорна майка съм и това си е!

Но пък въпреки, че не я натискам се справя повече от отлично ...

# 34
  • София
Аз проверявам, защото моята се подмотква, не внимава и понякога остава нещо дребно за довършване. А и допълнителните занимания взимат'малко от времето от занималнята.

Много трудно мога да я накарам да седне нещо да упражнява. Т.е. инициатива от нея не идва засега. Трбява леко побутване.

# 35
  • София
Блазе ви... при нас е задължително да се подписва родител до подписа на класната навсякъде... Е, аз го правя веднъж седмично - когато вземем раницата в петък. Май и това ме прави безотговорна  newsm78 От петък до петък си нямам и идея, какво прави детето...

# 36
Ако децата ви се справят, разбирам ви. С дъщеря ми не помня да съм се занимавала, както сега със сина ми. Но просто не мога да го оставя. Яд ме е само, че не си правят всичките домашни на занималнята следобед. Или аз не разбирам смисъла от нея правилно. Ето, сега оцветява нещо по роден край, защото не го е довършил предната седмица в училище. А искам да упражни и задачи, думи да пише, да чете срички, а след половин час отивам на работа. Кога?!? Баща му ще се занимава, но друго си е аз. Whistling
Подписите и при нас за задължителни. И при каката бяха.

# 37
  • София
Блазе ви... при нас е задължително да се подписва родител до подписа на класната навсякъде... Е, аз го правя веднъж седмично - когато вземем раницата в петък. Май и това ме прави безотговорна  newsm78 От петък до петък си нямам и идея, какво прави детето...
И ние така.

# 38
  • София
СМТ - обобщено класиране:
https://smbsofiagrad.wordpress.com/

# 39
  • София
Благодаря за новата тема! На нас нещо ни куцат диктовките, изпуска букви. Другото за което ще ае оплача е състоянието на тетрадките. Моята е левичарка и когато пише на дясната страница, така мачка лявата, че тетрадките са като баница.
Caprice, много късмет ви желая в новото училище!

# 40
  • в здрача
hristina851 ще се научи с времето да не мачка страницата, то нали няма как да стане от раз. Спокойно.

Постоянно си повтарям спокойно, дишай дълбоко
Скрит текст:
ама то защото имам и тинейджърка и дълбокото дишане и Ом ми станаха вече навик за да не се ядосвам и да не побелея без време.  Embarassed Та покрай голямата малката минава малко между капките.
Тази сутрин скочи от леглото още не отворила очи - ще е дежурна на дъската и само подскачаше от радост - закачи ми я, закачи ми я, ама да не е накриво. /госпожата дала емблема, залепихме безопасна отзад с тиксо, то е картонче с надпис дежурен и картинка по какво е дежурен - дъска, домашни или цветя, най-сериозно се котира в къщи да си дежурен по дъска, голямо удоволствие им доставя./

# 41
Тази сутрин скочи от леглото още не отворила очи - ще е дежурна на дъската и само подскачаше от радост - закачи ми я, закачи ми я, ама да не е накриво.

Много сладко!  Heart Eyes

Някога, в началното училище, аз бях отговорник за проверка на домашните за моята редица. На следващата година пък отговарях за хигиената, т.е. дали си имат платнени носни кърпички и дали са с изрязани нокти моите съученици.  Grinning

Когато беше малък баткото ни пък заедно с още едно момченце отговаряха за дисциплината на съучениците си, ако на госпожата й се наложи да излезе по време на час - заради директор, родител, дете, ... Още отговаряше за раздаване на помагалата на децата, когато трябва да се вземат от шкафчето.  Беше отговорник и за това, преди час по БЕЛ да преговори с класа (все едно е учител) най-важното като знания от предния урок и да акцентира на най-същественото от взетия материал до момента, така че като влезе класната им те да са готови и знаещи за изпитване и работа.

# 42
  • София
Да се оплача за показалките - редовно ги губят и двамата /и не само те/, а госпожата ги иска. Не че ми е проблем да купувам нови /имат павилионче за канцеларски точно преди класната стая/, стотинки са
Може ли и аз да се оплача. Само дето при нас не са евтини показалки, а скъпи химикалки.
Учителката на първокласничката реши, че трябва да пишат с триещ се химикал. Големия като видя това и той иска триещ се. А знаете как изчезват химикали в училище. Освен това и тези триещи се свършват много по-бързо от обикновените. А на всичкото отгоре последната партида от книжарницата в училище с цена 3,50 лв./бр. не се трият, но за сметка на това не изсъхват и цапат невероятно. Малкото вчера се прибра с лице на сини точки, добре омазани сини ръце и ръкави до лактите в сини петна. 
Оплаках се 

# 43
  • Варна
Освен това триещите се химикали не пишат хубаво. Обезмисля се въвеждането на химикала, ако ще се разчита винаги на гумичката. Дъщеря ми свикна да зачертава грешното и отгоре да пише вярното. Това само по математика, по БЕЛ не се налага да трие засега. Голяма работа, че буквата била малко по-наклонена.  Grinning Вече като почнат по-сериозните диктовки, ще ѝ покажа как да вмъква изпуснати букви и т.н.

# 44
  • София
Освен това триещите се химикали не пишат хубаво. Обезмисля се въвеждането на химикала, ако ще се разчита винаги на гумичката. Дъщеря ми свикна да зачертава грешното и отгоре да пише вярното. Това само по математика, по БЕЛ не се налага да трие засега. Голяма работа, че буквата била малко по-наклонена.  Grinning Вече като почнат по-сериозните диктовки, ще ѝ покажа как да вмъква изпуснати букви и т.н.
При сина ми не даваха да се зачертава - грешното се ограждаше в скоби и се пишеше вярното  Peace

Общи условия

Активация на акаунт