ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Освен това триещите се химикали не пишат хубаво. Обезмисля се въвеждането на химикала, ако ще се разчита винаги на гумичката.
Така де. И сина ми си пишеше с обикновен химикал, задраскваше сгрешеното и поправяше, обаче сега и той иска триещ се. А класната му в първи клас му разреши да мине от молив на химикал много бързо.  Предлагам им като искат да трият моливи обаче отказват   Confused

# 46
  • Майничка
Нито пишат, нито трият хубаво тези химикалки. Като начинаещ даскал, една колежка ми даде съвет да си взема такава и да попълвам дневника в началото, че се бъркало. Че бърках-бърках, но добре че ми стигна акъла първо да пробвам триенето другаде, иначе, освен сбъркано, щеше да стане и мазано. Laughing
И пак добре, че не им искат коректор за грешките, в някои училища явно е практика от прогимназията. Като се разсмърди по време на контролна, като почнат да лепнат един за друг листовете...

# 47
  • София
Нито пишат, нито трият хубаво тези химикалки. Като начинаещ даскал, една колежка ми даде съвет да си взема такава и да попълвам дневника в началото, че се бъркало. Че бърках-бърках, но добре че ми стигна акъла първо да пробвам триенето другаде, иначе, освен сбъркано, щеше да стане и мазано. Laughing
Имаше в началото на учебната година в Лидл едни, които се триеха, но и те почваха да прекъсват и свършваха много бързо.
А да попитам защо като не са качествени, но за сметка на това са скъпи, учител иска да се пише с такива?

# 48
  • Майничка
Това ум не ми го побира. Нали идеята е да си виждат грешките, за да не ги допускат пак, ако го изтриеш, какво ще видиш, освен петно, евентуално?

# 49
  • в здрача
Изобщо не са писали с молив. От ден първи всичко с химикал, класната само искаше чер и син химикал да имат. Като сбъркат, сбърканото се загражда в скоби и се пише вярно.
Vyara D и аз бях отговорник на редицата за домашните само по математика, ама чак от 5-ти клас. Не се въртяхме, учителя избираше по един от редица и той отговаряше и проверяваше през цялата учебна година домашното. А със започването на часа отговорника ставаше и рецитираше - всички са с домашно или еди кой си е без написано домашно.
И ако първата година много ми харесваше, после се оказа голяма досада, изяждаше ми цялото междучасие, да не говорим, че в моята редица бяха "най-отговорните багабонти"  и редовно без домашно.
Скрит текст:
А после се светнах и за да не закачат мен и моите приятелки с едни тръбички с иглички, със спринцовки ни пръскаха с водата, с която миехме дъската и с едни ластици по дупетата - терор си беше от момчетата хем имаше оценка за поведение и в моята редица най-големите гамени, ама аз от позицията на силата - аз ще ви давам да ми препишете домашното по математика и ще казвам че сте със, а вие няма да закачате мен и приятелките ми, при това всички - и приятелите им от другите класове. Егати мафията сме били. За без домашно се пишеха и двойки, така че отговорника беше важен един вид.

# 50
Здравейте,благодаря за темата  bouquet  

Вчера са им казали за екскурзия,на 26.11 до Благоевград-28лв. Някакъв музей ще посетят,само се чудя,толкова хубави дни и свободни дни имаха,как не успяха да го организират,ми в студа ще ходят,странно ми е,според мен си е отбиване на номера...

Миналата седмица ми беше болен,отсъства няколко дни,едвам навакса с домашните,почнали са доста да им дават.

# 51
  • София
Вчера са им казали за екскурзия,на 26.11 до Благоевград-28лв. Някакъв музей ще посетят,само се чудя,толкова хубави дни и свободни дни имаха,как не успяха да го организират,ми в студа ще ходят,странно ми е,според мен си е отбиване на номера...
Има време до тогава и прогнозата може да се промени. А и за планиране на такива мероприятия им трябва малко повече време и събиране на разрешения. Та едва ли са знаели, че сега ще е хубаво, а после ще вали.
Сина ми ходи на двудневна екскурзия в началото на октомври с дебело яке и дъждобран.

# 52
  • Майничка
Здравейте,благодаря за темата  bouquet  

Може и така да е, но може и да е друго - на практика, от началото на ноември до коледната ваканция се получава един дълъг учебен период без почивка, най-дългият досега, в по-мрачно и студено време. Едно разнообразие по средата на периода си е разведряване, според мен.

# 53
Разкажете как минава деня на децата в занималнята. Аз сякаш имам друга представа за това как трябва да бъде, но пък може и да не съм права. При нас до 15.00 учат, пишат, а след това играят навън, но то е една безразборна игра, по скоро се бият. Моя позната сподели, че при тях след като свърши занималнята, започват да майсторят някакви неща, рисунки, апликации и т.н  а после играят навън, но организирани игри. щафети, народна топка такива неща или пък игра на думи на асоциации.

# 54
  • София
До 14 ч. обяд, игри на двора (организирани, но не съм наясно госпожата ли ги организира или децата се организират) или допълнителни заниманя. от 14 до 16 ч. пишат домашни, ако някои деца свършат по-рано играят на тихи игри (не се сърди човече, игри с карти и т.н., които децата занесоха), от 16 до 17 ч. имат занимания по интереси - творят различни неща - правили са хербарии, ветрила, разни работи от ролки за тоалетна хартия, рисуват и др. След 17 ч. не знам, защото ние я взимаме към 17 ч.

# 55
Tsv и аз бях за по една година, но в класовете до 3 клас (тогава от 4 клас се почваше основното образование). Кефиш ме, била си хитра и си намерила начин да се спасиш от тормозещите. Слава богу при нас такива не е имало.

# 56
  • Майничка
Разкажете как минава деня на децата в занималнята. ...

От 13,30 до 15,30ч. пишат, с три междучасия, мисля, после обикновено правят нещо - изрязват, лепят и т.н., някои дописват, но има други, които ходят и бродят по двора като свободни електрони или си играят. В началото беше голям хаос, после госпожата от занималнята някак започна да ги контролира и ситуацията е овладяна до голяма степен. Някои родители донесоха настолни игри, топки, отскоро и разни детски списания, комикси, книжки, че да имат занимавка, когато не е за навън. Вземала съм ги между 16,30 и 17,30, всички са с написана домашна, но обикновено има някой позамотал се с игрите, дописващ допълнителните упражнения, които госпожата е дала, в тетрадките за занималнята.
При нас са 30 деца в занималнята, от два или три класа, все още като че ли е трудно да се организират всички в някаква колективна игра.

# 57
  • София
Момичета, вашите деца къпят ли се сами вече?

# 58
Вече? Поне от 2 г. се къпе сама. Помагам само, когато мие коса.

# 59

Не. Има мерак, но аз нямам.

Общи условия

Активация на акаунт