ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Как не е ходила детето ти на градина? Двете подготвителни години не са ли задължителни? Хайде, едната може и в училище, но 3-та група не е ли също задължителна вече? А и не знам защо така подскачаш, като мандаринка никъде не е споменала за лошо възпитание, камо ли свързано с децата, които не са посещавали градина.
Ами не е ходило в детска градина.Ходила е на ясла ,но на градина не е.2-те години ,които са задължителни бяха в училище.Там обаче си ги третираха като ученици и не е имало никакви подобни драми.И сега няма -явно си зависи от класния ръководител.

# 571
  • София
renydent, много съм далече от идеята, че градината е фактор за безупречно възпитание  Crazy Съжалявам, ако съм те засегнала  Hug Разбира се, че може детето да не е ходило точно на градина, но пък все е карало някъде подготвителна група - в градина или училище. Идеята ми беше, че не за първи път попада в голяма група деца, които не може постоянно да са заедно и всички да се харесват еднакво едно-друго. Създават се по-близки приятелства с част от колектива, а с някои така и не успяват да се "харесат" и да дружат. В крайна сметка тези деца са събрани на едно място по стечение на обстоятелствата, а не защото са си много близки.
Както и да е, съжалявам, че се заформи такъв спор, просто за пръв път чух подобно условие и подскочих като ужилена на идеята да ми се налагат подобни правила. Даже първата ми мисъл беше дали може всеки да си носи закуска от къщи, или трябва да осигури такава и за остайналите, за да е еднаква за всчики.  Crazy И сега не визирам никого конкретно от темата, разсъждавам си тука...

ek_velika моята най-много харесва този сборник: http://www.book.store.bg/p26352/zadachi-po-matematika-za-pyrvola … elina-dineva.html Задачите са най-подобни на тези в учебната тетадка, по която работят в училище /на Просвета, една лилава/.

Другата седмица имаме родителска среща - най-накрая! Предполагам ще се обсъжда и "зеленото училище", което ще е в Девин  Confused Моята не знае дали й се ходи, всеки ден сменя решението си, а мен най-много ме притеснява пътя, защото тя повръща по завои...

# 572
  • София
мандаринка, аз не бих изпратила детето си до Девин, именно заради пътя. Всяка година ходим в този район в Родопите, миналата дори 2 пъти, и се налага да спираме често, защото на дъщеря ми й става лошо. При нормален път няма никакви проблеми, пътували сме и по 14-15 часа. Просто не бих подложила детето на мъчение, при това с чужди хора. Прецени си, все пак ти си познаваш детето най-добре.  Peace

# 573
  • София
Някой има ли идея как да повиша интереса на детето към писането. По математика е добре, чете добре, но му е трудно на диктовките. Имаме си и помагало в къщи, но ми е много трудно да го мотивирам да седне да работи.

# 574
Мандаринка, аз бих я закарала и бих я взела. Но моето чака с огромно нетърпение всякакви зелени, бели, пембени училища. Ако не е сигурна, че й се ходи, няма смисъл.

# 575
 Може да си изтеглите --  "Малки стъпки в голямата математика" - http://dox.abv.bg/files/listtree;jsessionid=7AB4C3EDBF70087F42A5 … 39B7182919D.dox01;

Здравейте и за Мнаго години. Желая спорна и усмихната нова година на всички!

Линка е празен, за "Малки стъпки в голямата математика". Може ли да го качите отново.

# 576
  • София
При мен работи, трябва да кликнете върху Математика и се отваря. И от тук също става: http://94.156.15.161/index.php?topic=861476.msg31298891#msg31298891

# 577
Някой има ли идея как да повиша интереса на детето към писането. По математика е добре, чете добре, но му е трудно на диктовките. Имаме си и помагало в къщи, но ми е много трудно да го мотивирам да седне да работи.

Аз бих пробвала с обещание за дребна награда - нещо любимо за ядене може би би подействало при сина ми, но не съм пробвала, а и той има нужда. С хиляда уговорки преписва някой текст, за диктовка да не говорим. Whistling

# 578
  • Някъде на път....
...... С хиляда уговорки преписва някой текст, за диктовка да не говорим. Whistling
Май на всички им е трудно с тези диктовки, или просто ги е страх....  Thinking

# 579
...... С хиляда уговорки преписва някой текст, за диктовка да не говорим. Whistling

На моето със сигурност му е трудно. Макар че като цяло се справя долу-горе. Зора е докато почне. Забелязвам при него, че като говорим и започва да натъртва на някоя дума, повтаря си я сам на срички, натъртва на някои съгласни /например "м" - започва да повтаря, но не както по принцип казваме "мъ", а "м-м-м", така им казала госпожата/, и това много помага при диктовка, защото вече "чува" и последващата гласна, не като преди да я изпуска. Дано ме разбрахте. Blush

# 580
  • София
Дъщеря ми не е първа по краснопис, но с диктовките, засега, се справя отлично. Но тя си и има желание да й диктувам, както и да преписва текстове. Вчера ме предупреди, че съботата й е заета, защото... ще правим диктовки.  Crazy

# 581
  • София

Ами не е само до страх. Вчера видях на моя диктовката, която са правили в клас и направо ми стана лошо - главни букви на имена на градове и т.н. не слага, слива късичките думи и още, още.
За съжаление системата с "подкупи" при нас не работи...

# 582
Моето дете грешно беше научило преписа. Буква по буква, моля ви се. ooooh! Обясних, че трябва да прочита цялата дума, и така да я пише, буква по буква няма как да стане - грозни, несъразмерни, насила свързани букви. Whistling Чудех се защо в учебната тетрадка вечно е "зачервено", а то.....Писал, недописал, преминал на следващо изречение...
Също така се опитвам да обясня, че реда се изписва докрай. Rolling Eyes

# 583
И ние сме в отбора на затрудняващите се от диктовките. Няма никакво желание да пише - все се пазари. И да чете няма желание. Уроците от буквара са доста сухи и скучни както той казва.
Аз предлагам разни книжки ама явно не са му толкова интересни. Чудя се дали няма някои подходящи комикси за момчета, нещо което да му стане интересно.
Зная че добре се справят с диктовките, а и по-нататък с БЕЛ, децата които четат повечко.

# 584
  • На брега на реката
При нас драмата с преписа и и диктовките беше голяма. Преписваше и сливаше безсмислено думи, едно хаотично драскане се получаваше. С диктовките от 10 думи, правеше 6-7 грешки, че и по няколко в дума. Обаче ваканцията не й простих изобщо и се занимавахме доста активно, стимулът беше любимите филмчета плюс редовно ходене на кино за десетината дни. Бих казала, че ефектът е поразителен, започна да получава "отличен" на диктовките, а вкъщи на доста завъртените ми думи допуска най-много 1-2 грешки. Но без значение деня, та дори и днес, правихме диктовка. Друго си е да я видя ентусиазирана и доволна от добре свършената й работа. Сама ме преследва и ме кара да й диктувам думи  Mr. Green
С преписването явно е било нещо моментно, защото последните пъти нито е драматизирала, нито е допускала грешки  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт