ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От лятото се къпе сама, от-до, глава, всичко. Справя се. Е, понякога поизточва бойлера, но разтегляме времето за къпане на семейството и наваксва със затоплянето на водата.
На състезанието не я пратих, точно поради споменатите по-горе обстоятелства.
На занималня не ходи, пише сама, справя се прилично, зор не давам, допълнителни занимания също, големи домашни за събота- неделя няма. Има лека тенденция към размотаване, поради което трябва някой просто да подканя, докато се свърши работата.
Да споделя за моите  терзания.
Вчера са раздали листчета с предложено Коледно тържество в МОЛ Люлин, лазерни игри и дискотека. Тръгват от училището с автобус, връщат ги с автобус, времетраене от тръгване до завръщане 6 часа. Цена 27лв Shocked, като в нея не се включва никаква храна, никаква вода, "никакви лични разходи"!
Дадено е на децата, уведомени са добре за какво иде реч, без да дадат шанс на родителите да се запознаят с предложението, преди да е презентирано пред децата. Съответно те са зарибени, тръшкат се "искам, искам", "другите ще ходят, само аз не" и се започват едни индивидуални разговори във всяка къща поотделно. Така ли трябва според вас? Така ли правят и във вашето училище?
Принципно така се процедира и при нас, а в по-големите класове може и изобщо да не разбереш, какво са се разбрали, докато не ти донесе декларацията и не ти поиска пари.

ПП Цената не е висока според мен.

# 76
Все си мисля, че трябва да се запознаят първо родителите и те да взимат решението, а не да се сервира едва ли не, пред свършен факт. Да, направо донесе декларацията. На7 г кой все пак трябва да взима решенията?
Ниска или висока, защо някой друг ще решава вместо мен?
Не ме кефи, това е.

# 77
  • София
Свиквай - в училище е така  Peace

# 78
Уж принципно съм свикнала с училищните мурафети, ама в това конкретно училище се сблъсквам с нови.
/Чия е фирмата-организатор, мога само да предполагам/

# 79
  • в здрача
hristina851 не си само ти, но чаках още някой да си признае. Достатъчно ми е, че след сестра и не остава топла вода, ако трябва да включвам бойлера и след дребс ще ми дойде в повече, затова съм вътре при нея. Основно тя си мие тялото, аз измивам косата, аз и глася водата, аз я подканям, аз и напомням да не пее в банята, че кънти и това че сме в къща пак не спасява комшиите.

Моята пък красавица изобщо не знае да чете - каквото учат в училище - това е. Срича само буквите, които са ги взели по буквара, независимо че знае цялата азбука.
Ох, представям си след като миналата година се научи да произнася р как ще е като я вземат днес. Ще се наложи да правим упражнения.

ra2 свиквай. Не знам, може би зависи от директора как и пред кого първо се презентират въпросните мероприятия, а и както Дзвер  написа колкото по-големи стават, толкова по не се разбира кога какво са решавали /обикновено е в час на класа/ и ако класната не е споменала на род. среща какви варианти мисли да им предложи, ако детето не разправи в подробности как е минало "съвещанието" пристигат с декларацията и казват необходимата сума, някой дори я казват за утре последен срок.
Пък и ти все пак имаш избор - да я пуснеш или не. А и тук винаги можеш да се оплачеш, нали сме и за това.  Hug

# 80
  • Пловдив
Ние също получихме листче с предложение за Коледно тържество. За 15лв включва транспорт, сандвич, сок, десерт и игри. Може би ще има аниматор, това не го разбрах.
 Лазерните игри са хубави и си заслужава изживяването според мен. Какво като няма храна, така или иначе никой не яде сандвичите по детските центрове.
За къпането - разбира се, че може да се къпе сама, стои по половин час, източва цялата вода и накрая се изплаква със студена. И честно казано предпочитам аз да я контролирам в банята.
Домашна работа за събота и неделя нямаме. През седмицата си я пише в занималнята. Тетрадките стоят в училище и не знам какво точно се случва. За сега всичко й е лесно. Последно изтърси, че вече щяла да прави грешки за да можело госпожата да я забележи и да й обръща повече внимание.
Иначе и тя заслужава прякора шматколина. Спряга изключително добре глагола мотая се  ooooh!
Аз само подвиквам, подканвам, изнервям се сутрин като бързаме... В последния момент се сеща за нещо, но и секунда не може да побърза. Знам, че прилича на баща си с това спокойствие, което на моменти ми идва в повече  Tired

# 81
  • София
Аз пък си мислех, че с тръгването на училище се приключва със сагата, включваща фотографи, снимки, чаши със снимка, големи календари, малки календари, ключодържатели, магнитчета и т.н. и т.н. Е, не. Старата песен на нов глас. И моята дудне, че иска чаша с лика си. То така и така ще я снимат, поне и джобни календари ще поръчаме. Та закръглихме сумата на 20 лв. Щеше да е интересно, ако си бях записвала от началото на годината колко пари се хвърлят ей така, за неща, които не са свързани пряко с учебния процес.

За Коледно тържество още нищо не се говори, но предполагам, че ще има някакво мероприятие. Най-малкото очаквам размяна на подаръци или нещо от този род.

# 82
Тонка, очаквай офертата! Mr. Green
Няма свършек. В предишното училище имаше размяна на подаръци, сегиз-тогиз в клуб, игри, включена поне водата, възможност за присъствие на родител... цени не помня, не съм била впечатлена.
Колежка на мъж ми го питала преди около седмица дали сме получили вече "оферта", била бясна от подобна.

# 83
  • София
Е, хайде сега, чак пък и присъствие на родител... За мен вече са големи да отиде родител с тях...

Аз пък чакам офертата с нетърпение, малко забавление няма да им навреди на децата. Предполагам, че на родителската среща другата седмица ще ни я представят  newsm78

# 84
  • в здрача
Аз все се разминавам с календарите - и в училище, и в градината - и децата знаят, че на календара са двете заедно и аз правя снимката и/или колажа от снимките и избирам календар с 3 месеца.

О, да  забравих - вчера не играла физическо, защото "тати забрави да ми вземе торбата с физическото", а така - откога тати ти носи торбата за физическо? Нали, все ти я носиш? Не му стига раницата ти, че и торбата за физическо. А беше с екип -  само гуменките трябваше да обуе, ама нали няма кой да ги вземе...

# 85
  • София
Нашата Коледна оферта е 17 лв. - традиция е за училището на дъщеря ми да ги водят в бившото кино Влайкова (училището е наблизо). Първо посрещат коледари и пеят песни с тях, след това играчките от елхата "оживяват" и забавляват децата и накрая за разкош пристигат Дядо Коледа и Снежанка и носят подаръче за всяко дете.
Хубаво е, децата много се забавляват. Никол си чака Коледното парти вече с нетърпение  Wink

Отделно в класа ще има Коледно парти, темата е "Магия в сребърно". Подаръчета за всяко дете и "живата" елха ще бъдат закупени със средства от касата на класа. Допълнително ще е необходимо всеки родител да закупи шапка на джудже - за момченце, или костюм/елементи на снежинка - за момиченцата. Всяко детенце трябва да подготви малки играчки за Коледното дърво в сребърно.

Та така ... Никол чака декември с нетърпение  Heart Eyes

# 86
Нашата Коледна оферта е 17 лв. - традиция е за училището на дъщеря ми да ги водят в бившото кино Влайкова (училището е наблизо). Първо посрещат коледари и пеят песни с тях, след това играчките от елхата "оживяват" и забавляват децата и накрая за разкош пристигат Дядо Коледа и Снежанка и носят подаръче за всяко дете.
Хубаво е, децата много се забавляват. Никол си чака Коледното парти вече с нетърпение  Wink

Отделно в класа ще има Коледно парти, темата е "Магия в сребърно". Подаръчета за всяко дете и "живата" елха ще бъдат закупени със средства от касата на класа. Допълнително ще е необходимо всеки родител да закупи шапка на джудже - за момченце, или костюм/елементи на снежинка - за момиченцата. Всяко детенце трябва да подготви малки играчки за Коледното дърво в сребърно.

Та така ... Никол чака декември с нетърпение  Heart Eyes

Подобни предложения бих приела с отворени обятия.

# 87
  • София
Моят не се къпе сам. Не е повдигал въпроса, че иска. Когато поиска няма да го спра. Сега влиза с тати.

И при нас на децата е казано, че на 23.11 ще ги снимат за календари. Големият не ме е занимавал с такива неща - ако иска си избира календар и се снима. Ако не избере, не се снима. Но малкото само върви и повтаря и бележки е оставил навсякъде из къщи. И едни претенции: "Как само един календар"... "И защо точно номер 9"... Ако има как да е най-шаренокичозния, тоя ще избере.

Още не сме говорили за коледно парти. Но ако не ми хареса предложението за коледното парти, съвсем в подлярски стил ще поставя въпроса за обсъждане само сред родителите. И ако решим да не ходим на това парти, ще го решим всички заедно и няма госпожа, няма директор.
Муфтенето в училище е докъдето позволите. В момента в който дадете отпор, спира.
С големия поставяха въпроса на родителска среща. Но на празника на буквите няколко деца отказаха да отидат на организираното парти. Това беше и последното организирано парти извън училище.

# 88
Щерката домъкна две оферти за Коледно парти със съответните декларации, в два последователни дни. Били гласували в класа и избрали в крайна сметка втората - да ходят до центъра на БЧК в с.Лозен, където ще има някаква програма с коледари. И беше супер ентусиазирана, че са избрали да ходят до "селото". Crazy А дискотека (каквато имаше в първата оферта) щели да си направят в класната стая.

Сега ме обработва за бяло училище. Знаела ли съм аз, че на еди кой си родителите сами му били предложили да ходи... Crossing Arms А по една случайност, миналия месец бях командировка в същия хотел. Казали им, че има климатик във всяка стая, да не се притесняват родителите, че е студено - само, че нямаше, вътрешен басейн - вътрешен е, но без топла връзка с хотела и т.н.

# 89
  • София
Виждам, че обсъжданите в момента теми са две

Къпане - Все още не понася да и тече вода по лицето и за да и се измие косата се навежда силно назад, така че аз я мия. Тялото понякога аз, друг път тя, но пак заради лицето водата не може да тече отгоре, а като се полива със слушалката в банята не остава сухо място. И заради личното ми удобство предпочитам да изкъпя за 10 мин. вместо да подсушавам половин час.

Коледно тържество. Офертата е 16 лв. за два часа в детски клуб.
И не за първи клас, но да споделя и за по-голямото дете. Предишните години цената беше 10-12 лв. Тази донесе оферта за 28 лв. в ресторант с DJ някъде около София. Половината от написаното в листа беше реклама на ресторанта предназначена за родителите и по никакъв начин не касаеща децата и възможностите за тяхното забавление през този сезон и на закрито.

Общи условия

Активация на акаунт