ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • в здрача
3 от майките са се заели със задачата да изберат подарък за класната, от нас се иска само да дадем парите, но тъй като не може по детето, не може по класната, а още не сме ги засекли сутрин /вечер не можем, че не ползваме занималнята/ все още не сме ги дали. Подозирам, че ще влезем в списъка им на скрънзите. В класа на голямата много добре го направихме /на родителската среща една от майките изведе госпожата навън да разпита за детето си на спокойствие докато ние предложим, обсъдим и съберем парите - за няма и 5 минути бяхме готови с всичко/. Сега трябваше да разберем по интуиция, че има такава инициатива.

Днес ще украсяват стаята - занесе си коледна украса - избра я по свой вкус. Половин неделя правихме картички за веселата им поща и сме до под кривата круша, защото от 500 листа, които им купих в края на август останали 5 бр. Много са бързи.

# 256
  • София
Ще взимаме ваучер доколкото разбрах. Сънраха парите миналата седмица. Мисля един шал да ѝ взема като личен подарък, че синът ми обича да подарява подаръци. Иска да подари и на съученичката по чин, та сега съм в чуденка на нея какво да взема.

# 257
  • София
Каси, ваучери ще взимаме ние  Peace
Аз отделно взех от черно петъчните сделки в Амазон ето тези комплекти /и друг път си взимала за подаръци, много се харесват/:
http://www.amazon.de/gp/product/B00M985ECU?psc=1&redirect=tr … etailpage_o03_s00
за двете госпожи.

Моето е болно вкъщи ... еГати гадния вирус ни покоси цялото семейство - от раз в петък следобяд. Т 39 и няма сваляне ... Никол се обезводни, отделно и циститни оплаквания  ooooh! - кашлица и сополи за разкош. Сега се връщаме от лекар. Правихме кръв и урина.
Чак днес Т започва да пада. Дано не се стига пак до 39 и нагоре, че ужас ...
Та така ... пие от събота АБ, сироп за кашлица, капки в носа, сега включихме и Уринал ...
Отдавна не беше боледувала, та ми дойде нанагорно /и аз с 39 Т непрекъснато/, ама ще се оправим  Grinning

Успешна седмица  Hug

# 258
  • София - Рим и обратно
Тоя вирус наистина е отврат - миналата седмица от раз и моето се тръшна - 39,5 и няма сваляне, чак мехури по лицето й избиваха Shocked. Червено гърло със зверски болки при преглъщане. Слава богу беше само за ден температурата, но ЛК веднага включи антибиотик и овладяхме положението бързо. Днес е на училище.
На КМС няма да я мъча да става рано, за да ходи. И ние от вкъщи Simple Smile.

# 259
А ваучерите за какво са?

Ние нищо не сме организирали за подаръци за Коледа. Нещо не ми се занимава с организации и подаръци Crazy защото идея си нямам какво да предложа
Правим торбички с картичка, пожелания и меденки за всяко дете/госпожа Peace Подарък сме взели само на другарчето по чин Peace

# 260
  • София
При нас още никой нищо не е казвал за подаръци. Но най-вероятно ще събираме пари за подаръци на двете учителки.

Аз съм болна. Дано не прехвърля вирус на децата. При мен започна с невралгия, а след това ме хвана и силна хрема. Поне темп. нямам.

# 261
  • София
А ваучерите за какво са?
За да си купят каквото си харесат.  Peace

За съжаление при нас виждам, че родителите нямат никаква връзка едни с други. Не виждам изобщо как би станала подобна организация. А точно вчера се замислих над въпроса с подаръците и дали има подобна практика в училище, както беше в градината.

Ако не се организираме, ще избера подаръци и за двете госпожи. Даже предпочитам точно този вариант, а не организирания.

# 262
  • София
Момичета  Simple Smile споделете идеи за коледни подаръци  Praynig bouquet

# 263
  • Майничка
Досега винаги сме правили коледни меденки или бисквитени къщички за учителките и лелята в детската градина, сега предвиждам украсени меденки в кутия за подаръци на двете госпожи. Ще видим дали ще се организират нещо родителите, ако не, може да добавя и по един шал.

# 264
  • София
Днес Алекс ми донесе две декларации. На 16ти ще ги водят до Горна Баня. Идея си нямам какво ще правят там Simple Smile А на 22ри в детски клуб "Калпазаните" (това било някакъв квартален клуб). Посочена такса има само за клуба.

Днес го похвалиха, че само той успял да направи някаква задача. Учителката каза "свързване" - "компютър"... не разбрах точно какво (после ще видя в тетрадката).

Снощи с него писахме писмо до Дядо Коледа. Иска 5 подаръка, но евтини Simple Smile - три играчки и две книжки Simple Smile
Аз мислех да му взимам Вълшебния Джин. Не знам дали ще му е интересен.

# 265
  • София
Днес госпожата раздала на всички деца готови писма до Дядо Коледа с оставено място за написване на желания подарък. Моята хубостница написала някаква игра "Удари мустака". Проверих я, бива.  Grinning
е знам писах ли, но нашите ще имат дискотека в Читалището. Не го знам къде е, но не е и важно да го знам.

И понеже ме зачовърка относно подаръците за госпожите купихме малко тривиален подарък - по една коледна чаша и картички. Бяха толкова хубави и красиво опаковани, че не се сдържах. Аз обичам чаши и никога не бих отказала някой да ми подари, въпреки че и сама си купувам.

# 266
Нашият клас събира по 2лв и купи символични подаръци за госпожите- комплект коледни  чаши+покривка
 чашите са такива http://www.smartchoicebg.com/-3559-4-stukleni-chashi-s-koledna-dekoracia-260ml-

# 267
Ние сме активно-атрактивни. Питам ги, добре, сега събираме по десет лева, за края на учебната година по 20 ли ще събираме? Разберете ме правилно, не съм скръндза, просто съм малко особена.  Mr. Green Но не мие за парите.

# 268
  • София
Каси, разбирам те. Аз съм много далеч от определението за скръндза, но все пак имам някаква мярка. Това за подаръка е излишно изхвърляне, което не одобрявам, но в което бих се включила, ако е решено и съм поставена пред свършен факт. Всъщност затова обичам индивидуалните подаръци. Не купувам евтини такива, но не и скъпи, които да накарат госпожите да се почувстват по някакъв начин неудобно. Сега се сещам обаче, че на моята кума едно от "децата й" в градината ѝ беше подарило ваучер за 150 лв за Коледа. Бяхме като гръмнати.  Mr. Green

# 269
  • Майничка
По 10лв от дете и на мен ми се вижда много. Аз поне бих се притеснила, ако ми подарят толкова скъп подарък или ваучер.
В първи клас на голямата, за Коледа, бяхме взели на класната й голяма кутия за бижута, като пиратско сандъче и я напълнихме със собственоръчно изработени и надписани от децата картички. Много се зарадва, казва, че и досега си ги пази в "съкровището". Е, последващите години се опитахме да я напълним и по същество. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт