ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Майничка
Polin_a, не се е налагало да обяснявам, но щерката свежда всичко до изваждане от 10. Както ми обяснява самата тя, примерно 20-16 го разлага на (10-10)+(10-6), а 20-7 - на 10+(10-7). Това обаче го прави само наум, тръгне ли да разписва етапите, се оплита като пате в кълчища. Laughing

# 601
Оххххх, как ли не опитвам. Принципно знае какво трябва да получи..... по метода на изключването. ooooh!
Утре вечер пак ще пробваме.

# 602
  • Майничка
Със сметало пробвахте ли? Или с друга визуализация /боб, бисквити, колички/?

# 603
Със сметало. С него добре. Ама иначе налучква.

# 604
polin_a, и при нас имаше подобен проблем, но го изгладихме. Смята един ден с пръчици, както е показано в учебника. 10 пръчици се вързват с ластичка и това е 10-ца и прибавя и изважда останалите бройки. Ще свикне, трябва само да си го превърти в главата! Hug

# 605
Здравете! И аз се притеснявах, че ще имаме проблем с по-големите числа, но си намери някаква логика и си ги решава без проблем за сега, стигнали са до отсечка.
Обаче от целия клас само тя и още едно момченце не могат да четат. Няма никакво желание, чете вкъщи бавно и мъчно, думите горе долу ги хваща, но не може да ги свърже в изречение, не разбира какво чете. На диктовките пропуска букви, когато има струпване на съгласни, а когато се постарае да напише всички съгласни почва да забравя гласните.....ужасена и отчаяна съм...Много работим вкъщи, но ефект няма...Няма интерес от нейна страна.
Искам да ви питам какво ще кажете за лагер на тази възраст? Ходи на народни танци и сега ваканцията февруари организират лагер на Велинград, малката много иска да отиде, но аз не съм сигурна.

# 606
  • София
Госпожата ми даде поредното контролно, което да ксерокопирам - за проверка на математическите знания и умения в края на първи клас (?!). Щом ми го дава сега, предполагам, че скоро ще го правят. Последната задача е: Разгледай и запиши - 19, 15, 11 ... . Мда, лесна е, но смятате ли, че децата ще разберат логиката? Довечера ще подложа дъщеря ми на изпитание.  Grinning

jujka^, аз моето дете не бих го пуснала на лагер, просто защото си имам известни опасения. От друга страна дъщерята на моя приятелка два пъти ходи на лагер в първи клас, но и двата пъти имаше обаждания и ревове. Самата ти трябва да си прецениш, защото най-добре си познаваш детето.

# 607
  • в здрача
За лагер е индивидуално. Свикнало ли е детето да заспива самичко, може ли да си прибере дрехите, познава ли си нещата, събира ли си ги, справя ли се от-до с тоалета си самостоятелно, претенциозно ли е от към храна, съответно алергии и сие ...

За диктовките - кажи и че трябва бавно да си повтаря думата, която трябва да изпише по срички. Ако може дори да я спелува. Може да играете на спелувай думата без диктовки.

От днес госпожицата ми е с очила. Притеснено ми е. Уж говорихме, обяснявахме всички как трябва да се грижи за тях. За капак първия час е физическо. Поне много и харесват /розови рамки - как няма да и харесат/. Болеше я често главата, започна да се оплаква и че буквите и се размазват и на прегледа - изненада - скрито далекогледство, различно на двете очи.

# 608
Моето го повтори гнойната ангина и тази седмица отново пропуска. Пак ще наваксваме вкъщи. Добре че средата на другата заминава на ски да закрепне малко на чист въздух.

Jujka, според мен ако детето е разумно, може да се обслужва само и си пази вещите не бива да се спира заради родителски страхове. Това го казвам от гледната точка на никога непускано никъде дете. И да има желание самото дете, разбира се.

# 609
Мили дами, ако това ще ви успокои, цял автобус набор 2012 и 2013 тръгва на ски-училище в извествен планински курорт- 4 нощувки и нито един родител.

# 610
Бихте ли показали как пишат децата ви. Не мога да се ориентирам колко точно е зле неговото писане. Довечера ще снимам негова тетрадка да видите.

Купих книжки да се упражнява, но не е във възторг.

# 611
  • София - Рим и обратно
Моето ще ходи самичко на ски лагер. Не спи никога сама, но там ще са цял мезонет дружки и съм убедена, че няма да й залипсвам осезателно. Умее да си вземе душ, ще я заредя с мокри кърпи и така... Разумна е, дано се справи. Най-важното е, че умира от желание да отиде, най-добрите й приятелки ще са там, пък и аз не съм от майките-орлици.

# 612
  • Пловдив
Госпожата ми даде поредното контролно, което да ксерокопирам - за проверка на математическите знания и умения в края на първи клас (?!). Щом ми го дава сега, предполагам, че скоро ще го правят. Последната задача е: Разгледай и запиши - 19, 15, 11 ... . Мда, лесна е, но смятате ли, че децата ще разберат логиката? Довечера ще подложа дъщеря ми на изпитание.  Grinning
Да, смятам, че ще справят  Peace Е, не от първия път, но ако им се дават подобни примери да търсят логика в последователността на числата, ще я намерят.
Tsv, успех с новите очила. Дано да ги пази и да се чувства добре детето. В нашия клас има три деца с очила.
При нас няма организирани лагери и екскурзии. Но бих я пуснала, ще се оправи. Е, може да забрави някой друг чорап, но това да е Simple Smile Притесненията ми ще бъдат при пътуването, понеже й става лошо и ..  Sick
Относно писането - пише бързо, според мен не особено красиво, но пък сравнително вярно.
Като се старае се получава, но все бърза .. незнайно за къде.
Това е оценено като красиво писане на някакво вътрешно училищно състезание.

http://prikachi.com/images/679/8570679B.jpg

# 613

За мен това е висш пилотаж! bouquet

Благодаря за включванията по моето питане за задачите. bouquet Довечера продължаваме. Тая сутрин с отварянето на очите пак го почнах. Не го оставям. Предполагам, че думата "рутина" е разковничето, както някой писа по-горе.

vita, това с пръчиците ще го пробвам също, макар че не знам точно за това, което детето ми го затруднява дали ще помогнат. Проблемът е, че не е сигурен 20-13 дали прави 7 или 17. Налучква. Ако не е едното, ще е другото. ooooh! Ей това му е трудно да разбере, а аз явно да му обясня. Но няма да се отчайвам. Crazy

На лагер не бих го пуснала.
И със споменатата от Тонка задача не би се справил.

Болничките да оздравяват. За очилата - направо е масово слагането на очила в първи клас. Жалко, но факт. Confused

# 614
  • София
Всъщност това наистина е красиво, на моят му е трудно да влиза в тесните редове

Общи условия

Активация на акаунт