Любов или пари?

• 17 438
  • 422
  •   1
Отговори
# 150
И не го е подкрепила да се пробва със собствен бизнес....
Иначе заплатата му недостатъчна...
hahaha Joy

Хаха добре .За ръчичка ли да го хване и заведе в НАП да си отвори фирма ?

И как един мъж няма да си оправи сам нещата ,а ще чака някой да го 'подкрепя' ?
Какво значи 'подкрепа' все пак ? Та те нито живеят заедно, нито бюджет и дом делят ,за какво да му се меси ?

# 151
Скрит текст:
hahaha Joy

Какво значи 'подкрепа' все пак ? Та те нито живеят заедно, нито бюджет и дом делят ,за какво да му се меси ?
Обаче му прави сметка на парите, че няма да й стигали.....    Laughing

# 152
  • Tам през Атлантическия океан
hahaha Joy

Тя няма вяра в него , не прочете ли поста и  Laughing Wink
Той и да е искал тя го е разубедила  Mr. Green със съмнения  Joy

# 153
Чета ви, не знам какво да кажа
Не знам доколко има потенциал приятелят ми... Има техническо образование, занимава се с компютри и апаратура, основно с поддръжката им. Имаше момент, в който беше без работа за малко, тогава ходи на някакъв курс, пак беше свързан с компютри, но вече не помня какво точно. Нещо с програмиране може би, но някакви основни неща. Та тогава докато беше без работа се чудеше дали да не си направи фирма и да не работи за себе си. Аз не го подкрепих и подтикнах тогава, защото знам колко е трудно. Той не го мислеше много сериозно, нямаше ясна идея и визия, беше просто някаква идея подхвърлена от някой. А и пазарът като цяло ми се струва пренаситен от такива фирми. Но тогава освен всичко видях, че работа не се намира лесно и не знам дали би могъл да си намери по-високоплатена такава. Във фирмата, в която е в момента не знам дали може да има някакво развитие, по-скоро не ми се струва, че не на този етап. Той иначе е доволен от работата по принцип, от заплащането не знам.
Този мъж май не те вълнува много...  newsm78

# 154

Такава връзка като вашата с години , да си се виждате като ученици е меко казано несериозно за големи хора  Laughing Всъщност е удобна   Peace не ти се излиза от зоната на комфорта и 'сигурното'.
Едно е да живееш с някой друго е да си  се виждате за иХУ-ахУ и кой от де е  Laughing

Такива бяха обстоятелствата, нито един от двама ни не го искал.

Ти познаваш ли го изобщо тоя човек?
Много странни изводи. Интересувам се от него и мисля, че съм дала достатъчно информация. Повече от това не желая да публикувам тук.

Да, той не го мислеше сериозно, а не мисля, че така се стига донякъде. Ако го искаше наистина щях да му помогна разбира се.

# 155
Скрит текст:
Мисля, че темата издребня доста. Аз подкрепям  автора на темата да търси най-доброто за себе си. Вече казах, че партньор не се избира само по загриженост и любвеобилност, трябва и да е перспективен, да се развива и т.н. За щастие, последните две се измерват главно в пари и ако парите не мърдат, значи не е перспективен и не се развива. Естествено, има изключение, но в общи линии е това. На който не му харесва да си бъде кон с капаци и да си намира някой сополанко, да не знае жена ли е, майка ли му е, да го дундурка.

По отношение на "неподкрепянето", ако моят партньор ми сподели идея за бизнес, която намирам за лоша, аз няма да го "подкрепя". Именно в разсъдливата ми трезва предценка и обективния ми съвет, а не в сляпото следване се състои подкрепата ми. И не излизайте с номера, че не знаела. Сигурно е знаела тогава, може и сега да знае, ама може ли да пише 10 страници анализ на безперспективната му бизнес идея в бг мама.

# 156
21 век, 2015, бум на какви ли не технологии и технологийки- да си "беден" специалист с техническо образование си е срамота. Досега да беше се самообразовал в 10 вървежни неща и да си увеличи доходите няколко пъти...

# 157
Проблемите на авторката стоят още по-сериозно пред хората с вече налични деца. Всеки в различна степен се тревожи какво и как ще може да им осигури, според собствените си представи за важните неща в живота. Това е. Всеки се бори за по-хубава работа, собствен бизнес, нови начинания. Няма лесно.

И честно казано при Нероден Петко смятам, че е много, много по-важно човек да се моли и надява детето му да се роди живо и здраво. После все ще се отгледа, пък дори и да не е винаги семейството с най-високите приходи...

# 158
  • София
Дори и при двойки с близки доходи, стандарта (или начина на мислене поне), се променя след детето.
Аз леко се потрисам от сумите, които съм давала за чанти и обувки преди, честно казано.

# 159
Аз пък се потрисам от сумите, които може да дадеш, ако искаш "най-доброто" за детето, каквото и да е това. В смисъл- като ти се роди това дете, дали ще му вземеш български трикотаж пелени и завивки за по 7-8 лева или ще дадеш 90+ лева за памучно одеалце от Mamas&Papas, специализиран магазин за главозамаяни родители...

Та не знам кое се води "най-доброто". Рожден ден за 1000 лева от първата до 10-та годинка, след това- още по-голям купон? Частна градина Монтесори? Частно училище? Щото за някои майки "най-доброто" се изразява главно в парцалки, а ученето остава неглижирано.

# 160
Ти познаваш ли го изобщо тоя човек?
Много странни изводи. Интересувам се от него и мисля, че съм дала достатъчно информация. Повече от това не желая да публикувам тук.

Въпросът ми беше чисто риторичен, изобщо не е с цел да разкриваш цялото си житие-битие тук.
И породен от фактите, че не знаеш какво точно работи, какъв точно курс е посещавал, каква точно заплата взима, има ли или няма шанс за растеж във фирмата му.....Това са основни неща от неговото житие-битие, за които ти си в "затъмнение".
Риторично, човек неминуемо си задава въпроса, за какво общо бъдеще тогава изобщо става въпрос?След като не знаете основни неща един за друг...

Апропо, пазарът изобщо НЕ е пренаситен от фирми, търсещи компютърни специалисти.

# 161
21 век, 2015, бум на какви ли не технологии и технологийки- да си "беден" специалист с техническо образование си е срамота. Досега да беше се самообразовал в 10 вървежни неща и да си увеличи доходите няколко пъти...
Така е, предполагам просто не е много амбициозен. Не знам дали има някаква надежда да се промени това с появата на едно дете като осъзнае нуждата.

Та не знам кое се води "най-доброто". Рожден ден за 1000 лева от първата до 10-та годинка, след това- още по-голям купон? Частна градина Монтесори? Частно училище? Щото за някои майки "най-доброто" се изразява главно в парцалки, а ученето остава неглижирано.
Аз казах, не ме притесняват материалните неща толкова. По-скоро образованието, градината. Това не е равно автоматично на частно училище, но в България ако искаш някакво качество трябва да си платиш. Включително за уроци, курсове и т.н. Дори един спорт да тренира детето пак може да е значителен разход ако искаш да се развива.

# 162
  • София
Апропо, пазарът изобщо НЕ е пренаситен от фирми, търсещи компютърни специалисти.

Пф, естествено, че не е. Затова получавам оферти ежедневно. Ама буквално всеки ден.

Наистина ми звучи странно компютърен специалист да стои с нисък доход, но предполагам, че става въпрос за малък град.
Дори и така да е, ние имаме служители, които работят дистанционно от провинцията, така че не е обяснение. Явно той наистина няма амбиции или просто не знае как  Thinking

# 163
Въпросът ми беше чисто риторичен, изобщо не е с цел да разкриваш цялото си житие-битие тук.
И породен от фактите, че не знаеш какво точно работи, какъв точно курс е посещавал, каква точно заплата взима, има ли или няма шанс за растеж във фирмата му.....Това са основни неща от неговото житие-битие, за които ти си в "затъмнение".
Аз не съм в затъмнение, знам отговорите на въпросите, просто са прекалено конкретни, за да ги споделя. Да, за курса не си спомням вече, беше преди повече от година и става въпрос за материя, която не ми е позната. Аз съм лаик в тази област и не искам да кажа някоя глупост.
Във фирмата му както стоят нещата в момента няма възможност за развитие. Би имало примерно ако фирмата се разрасне, което не знам доколко е възможно и вероятно, не съм врачка.

Наистина ми звучи странно компютърен специалист да стои с нисък доход, но предполагам, че става въпрос за малък град.
Дохода му не е толкова нисък, аз го определих като среден. Не съм сигурна точно как вървят заплатите в града ни, но според мен се движи някъде около средата.

# 164
Много семейства се лишават от нещо временно, докато поотрасне детето. Не всички стоят вечно на върховия си стандарт. Как изобщо искаш отсега да предвидиш парите за курсовете на детето??

Аз имам три деца, по-големите ходят на различни курсове, малкото все още не ми е струвало и един лев за курсове, но пък съм давала доста за детегледачки до 4-годишната му възраст. Едно време, преди да родя, ако е трябвало да се сетя, че и за гледачки ще давам, ами то е трябвало да се откажа направо... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт