Любов или пари?

• 16 752
  • 422
  •   1
Отговори
# 405
Човек трябва да има идея, че от нищо не е застрахован, та ако му дойде до главата, да не прави трагедии. Все пак ако всички са живи и здрави, проблемите са в графата "бели кахъри". Но да очакваш, че мъж ще те осигури оттук до края на света, защото имате деца, е просто нелепо в днешно време.
bouquet

Иначе бих родила на 30 + със и без подкрепата на мъжа ,защото за мен може да означава ,че е game over скоро . Пари се изкарват и винаги съм искала поне едно дете .
За второ ми трябва яка бетонировка ,че ако остана сама няма да  мизерстваме . Peace

# 406
  • София
Не да се живее всекидневно с тази мисъл, преувеличавате. Просто човек трябва да има професия/работа и някакво жилище, в което да може да остане или отиде, в случай, че половинката поиска развод. Та нали и в СО когато някоя жена проплаче, че Х я бие или У я е напуснал, първите въпроси, които всички потребители й задават, са
а) има ли работа/възможност да издържа себе си и детето/децата
б) има ли жилище в което да живеят

Да речем, че на повечето тук мъжете са ни дотолкова свестни, че при една евентуална раздяла, ще се интересуват силно от децата си и ще дават щедра издръжка. И все пак, жената също трябва да може да изкарва пари - а не тепърва, на 40+, да се сети, че няма образование, или че последните 20 години само е прала и гладила гащи у дома, пък сега хоп, се налага да излезе на трудовия пазар.

# 407
Кой ти говори за 20 години, тук за по 2 години майчинство ме обявиха за заклета домакиня без качества да се върне на работа...

# 408
О, не  знам за вас, но аз го мисля.
При развод повечето мъже се развеждат и с децата си, така че не очаквам кой знае каква девиация от нормата. Очаквам зима,но ако дойде пролет ..да заповяда.

По принцип съм си аналитик и мислител; все нещо обмислям , премислям и анализирам.

Гледам максимално да избягвам грешките и се надявам на добро разрешение, но винаги си имам едно наум. Всяка жена би трябвало да го има, особено когато има и дете/деца . Peace

# 409
Аз точно когато се развеждах, получих уникален мейл от една приятелка, която живее в чужбина и мъжът й беше назначен с връзки на някаква добра позиция. Беше нещо от типа: "Ох, аз сега най-сетне знам, че никога вече няма да ми се налага да работя, това е животът, не можеш да си представиш какво е, пълен кеф. Леле, май не трябваше да ти го пиша точно на теб, ти сега пък си обречена да работиш винаги за двама, ужас, как ще издържиш, ще грохнеш и погрознееш, много гадно" и др. подобни  Mr. Green Даже го бях запазила някъде за известно време, толкова ме развесели.  Grinning Тя дори не би могла да си представи, че на мен наистина ми е кеф да знам, че си имам нещо свое, над което да работя и така се чувствам истински полезна... дори да имам мъж - милионер, пак не бих висяла само вкъщи или да обикалям центровете за красота и спа процедури. Crazy

# 410
"При развод повечето мъже се развеждат и с децата си"

Аз пък не съм забелязала подобно нещо. Мъжете с възможности гледат да се включват.

# 411
Мъжете се включват предимно ако имат навити майки, които да обгрижват внучета.

# 412

Аз пък не съм забелязала подобно нещо. Мъжете с възможности гледат да се включват.
Ти май не четеш под-форума на самотните родители ?

Дана , Hug  много гадно . То бива бива несъобразителност, но чак пък толкова.  То може и сигурно е вярно това, което си е мислела, но защо трябва да го напише на теб в такъв момент? Да си се радва там и да не натоварва и без това натоварена жена в развод с две деца  ooooh!

# 413
  • София

Не, че нещо, ама средностатистическият Иван не е от ''мъжете с възможности''. Понякога се изказваш като типична плиткоумна ССФ, която силно вярва в световния мир, както и че БГ е само Софето и Майнатаун. А, и морските ни столици.

# 414
Аз се разведох с три деца  Peace Много неочаквано изгърмяха нещата и трябваше да се действа.

# 415
  • София
Сега като се замислих, пазя листчето с плана и стратегията някъде из чекмеджетата на съзнанието си. Демек - знам какво ще правя.

# 416
А аз не знаех нищо и действах по интуиция.  Crazy Но се спасих сравнително бързо, после разбрах, че при подобни ситуации някои хора изчакват с години и губят много повече време.

# 417
А колко от тия независими жени с опции и професия се женят за обикновения Иван?

Ако са женени за Иван, съмнително е и дали могат да издържат дете.

# 418
Не можах да изчета цялата тема, обаче защо в крайна сметка не пробвате да живеете заедно? От  отношението му към задълженията в общото домакинство може да изскочат както "за", така и "против" точки за имането на общо дете, за евентуална раздяла и пр. Аз въобще не бих обмисляла Нероден Петко и частното му образование, при условие, че не съм живяла с потенциалния баща. Ако все си намирате някакви "обективни" пречки за съвместно съжителство, не си губи времето.

Между другото, мъж със средни доходи, който живее скромно, може да се окаже, че в края на месеца остава с повече пари, отколкото жена с по-високи доходи от неговите, която си позволява скъпа козметика и парцалки. Също така, банките все още уважават повече при даване на кредити хората, работещи за стабилен работодател, отколкото хората, работещи за себе си, независимо, че вторите може да изкарват повече.

# 419
  • София
А колко от тия независими жени с опции и професия се женят за обикновения Иван?

Ако са женени за Иван, съмнително е и дали могат да издържат дете.
За Иван може да е женена и една учителка в държавно училище, която обаче заради смешното заплащане, да не взима особено голяма сума в края на месеца. Или мед. сестра. Или касиерка. Каквато и да й е работата, е по-добре от някоя, която знае само да пържи кюфтаци.

Ако имаш въпроси как се гледат деца без мъж и колко от Ивановците обръщат фнимание на потомството си след развода, както и каква е професията на бившите им, последвай съвета на Контесата и почети малко в раздела за самотни родители. Няколко пъти съм влизала, изключително отрезвяващо действа.

Общи условия

Активация на акаунт