Любов или пари?

• 16 889
  • 422
  •   1
Отговори
# 390
Е най-доброто е да си родиш деца и да изкарваш пари, спор няма.  Mr. Green Sunglasses

Абсолютно. Ама е по - трудно бе да му се невиди. Не за всички, но като цяло. Wink

# 391
Нищо хубаво не е лесно  Sunglasses Но това е положението - или си независима и се оправяш при всякакви обстоятелства, или разчиташ на мъжа си, но реално си жена без избор. В което няма нищо лошо, ако мъжът не вземе да изперка в един момент, което напоследък е често явление.

# 392
Само дето ако си независима и не разчиташ на мъжа си веднага почват едни обвинения, че си зла феминистка, кариеристка и незнамсиква, щото на някои хич не им отърва, че и така може. Как да се тупа в гърдите бай Ганьо, че е по-силния пол, ако жена му изкарва повече от него  Laughing

# 393
Раждай децата, пък после ще му мислиш.
Като ти донесе щъркелът едни пухкави и захарни принц/принцеска, тогава нищо друго няма да има значение освен тяхната усмивка.
 Да го кажат мамите, че аз не съм. Ела да видиш каква борба е сега, епична.
 Има проблеми, които и с пари не се решават. Hug Heart Eyes

# 394
Добре де, какво значи "независима"? Във всеки един момент от брака, от началото до края, десетилетия наред, да имаш подготвена екзит стратегия с жилище и пари за година напред? Плюс да си издържаш и гледаш децата?

В тоя форум честичко са ме обвинявали, че видиш ли- нямам качества сама да се справя с децата, които имам и съм "виснала на врата" на мъж. За мен пък е съвсем нормално децата да се поемат и от двамата, ако трябва- физически, ако трябва- финансово. Не съм си казвала- йок, няма да раждам, докато не мога да си позволя 2.1 деца без мъж, плюс да поддържам непрекъсната готовност за екзит стратегия.

Вторият ми мъж искаше дете- по-скоро веднага- така че си плаща за привилегията. Не е очаквал, че аз трябва и да го родя, и да го издържам това дете.

Да, хубаво е да имаш деца, да изкарваш пари- но мъжът ти да печели толкова, че да може да си позволиш и да НЕ изкарваш, ако поискаш.

# 395
Моят житейски опит сочи, че с всеки мъж може да се наложи да се разведеш. Както е обещал едно, след години може да реши, че иска друго, а насила да се грижи за теб и децата - няма как да стане. Пък при пораснали деца са пораснали и разходите. Така че - винаги е добре да имаш едно наум какво ще прави в такава ситуация.

Няма вечна осигуреност, базирана на брак.

Мъжът си плащал за привилегията да има дете  Crazy Това дете е още бебе, нека стигнете до 18-тата му година, тогава може да се прави някаква равносметка.

# 396
До 18-та година има много време, няма дотогава да му сменям памперсите. Въпросът е, че ще се наложи да ме "носи на ръце" или да му вися на врата точно в ранните години.

А иначе- има поне сто начина да си осигуриш грижа, дори когато човекът се дърпа.

Моят опит пък сочи, че мъжете, които са склонни да напускат брака, се виждат отдалеч. А относно моето напускане- веднъж вече го правих, познавам себе си повече и втори път не бих го направила. Така че разводът изобщо не е еднаква заплаха за всеки брак, в някои случаи е с много малка вероятност, в други е почти 100% гарантиран и се вижда с просто око.

# 397
Така казват и гледачките  Mr. Green

# 398

Да, хубаво е да имаш деца, да изкарваш пари- но мъжът ти да печели толкова, че да може да си позволиш и да НЕ изкарваш, ако поискаш.

Така де, ама и да не вземе да изперка и да реши, че вече като изкарва пари му трябва по - хубава жена/жени. И да вземе да натири жената, която аха, аха се успокоила, че вече може да си позволи да НЕ изкарва пари и хоп, на улицата останала, без нищо. За това става въпрос като се каже "независима". Да е готова да може да поеме собствената си издръжка + тази на децата си, защото мъжът й взел, че се променил откакто се видял в пари и работата станала лоша. Много български "бизнесмени" като се видяха в пари, точно това направиха като първа стъпка, заедно с колата смениха и жената. Та така за "независимостта", женската. Laughing

# 399
  • София

Така де, ама и да не вземе да изперка и да реши, че вече като изкарва пари му трябва по - хубава жена/жени. И да вземе да натири жената, която аха, аха се успокоила, че вече може да си позволи да НЕ изкарва пари и хоп, на улицата останала, без нищо. За това става въпрос като се каже "независима". Да е готова да може да поеме собствената си издръжка + тази на децата си, защото мъжът й взел, че се променил откакто се видял в пари и работата станала лоша. Много български "бизнесмени" като се видяха в пари, точно това направиха като първа стъпка, заедно с колата смениха и жената. Та така за "независимостта", женската. Laughing
Една от най-добрите приятелки на майка ми преживя точно това. 90-те години мъжът й забогатя неприлично много и внезапно я напусна за двайсетина години по-млада мацка, която почти веднага му роди и бебе. Неговите две деца ми бяха набори и много тежко приеха предателството на баща си. Той остави апартамента на старото си семейство и по настояване на младата мацка, построи голяяяма къща за новото. Все още са заедно..а бившата му съпруга си остана сама  Confused

# 400
Човек трябва да има идея, че от нищо не е застрахован, та ако му дойде до главата, да не прави трагедии. Все пак ако всички са живи и здрави, проблемите са в графата "бели кахъри". Но да очакваш, че мъж ще те осигури оттук до края на света, защото имате деца, е просто нелепо в днешно време.

# 401
Но да очакваш, че мъж ще те осигури оттук до края на света, защото имате деца, е просто нелепо в днешно време.

Абсолютно. Затова и жените отлагат раждането, търсят добра работа, градят така омразната за някои потребители кариера и едва чак след това се осмеляват да създават семейства. Да могат да си имат прословутата независимост, подобно на застраховка, ех така, за "черни дни", че не знае, знае ли се.

# 402
  • София
Първите години на брака ни се опитвах да градя такава "екзит" стратегия. Това ми костваше ужасно много нерви. Един ден просто престанах.
Радвам се, че вече не мисля за това и си живея живота!

# 403
Аз пък никога не съм имала екзит стратегия, просто животът като ми поднесе промяна, се справих. Не казвам, че трябва да се живее с мисълта за такива неща ежедневно, разбира се. Но човек е най-добре да разчита най-много на себе си, не само финансово, а по принцип.

# 404
Още един парадокс на форума:
1. Жената трябва да роди, когато е готова сама да издържа бебе и е обезпечена с резерви.
2. Същевременно до раждането на детето се живее на макс, харчат се пари по екскурзии и парфюми и не се мисли за обезпечаване и фин. независимост...

Иначе дори мъж-бизнесмен, зарязващ жената за младо и лъскаво, рядко си оставя децата голи и боси- даже опитът показва, че още повече ги глези и налива пари.

С второто си дете- ако мислех за екзит стратегия, нямаше да го има, май никога...и мъж нямаше да има, само стратегия. Така че понякога трябва да се рискува. 90-те няма да се повторят.

Общи условия

Активация на акаунт