Любов или пари?

• 16 703
  • 422
  •   1
Отговори
# 60
Розовите облаци са хубаво нещо, но не стават за ядене.
Не е проблем мъжът без пари. Проблем е безперспективният такъв.

Да, когато е на 20+. Не бих очаквала огромни перспективи от 30+, трябвало е да ги открие до момента и да работи в тази посока  Peace

# 61
Според мен най-голямо значение имат качествата на човека.
И нашата способност да приоретизираме, защото няма идеални хора.
И както Agent назад каза нещо в духа, че живота се случва докато правим планове. Точно така е.
Навремето, когато аз се омъжих на мен ми отказаха една много хубава позиция (индиректно разбира се), но с мотива, че видиш ли сега като съм се оженила ще родя и дете, и ще стане сложно. Е, 10 години след това дете няма, но и работа няма. За сметка на това моите качества са си на мястото и си намират пътя. Не по начина, по който съм очаквала/планирала/проектирала и пр. преди 10 години, а по начина по който животът се случва. Същото важи и за мъжете.

# 62
Всеки мъж е проблем  Mr. Green Предприемчивите и повече от другите  Naughty Всичко е до късмет - и затова нищо не може да бъде на 100% предвидено, изчислено и натаманено. Това сочи моят житейски опит  Mr. Green Поне, ако правим нещо, да знаем, че сме го направили от сърце, за мен това е най-важното. Не вложиш ли душата си, не си ли заложиш всичко, за мен истинска връзка няма (съзнавам, че не съм пресметлива, ама това е положението).

# 63
  • София
Всеки мъж е проблем  Mr. Green Предприемчивите и повече от другите  Naughty Всичко е до късмет - и затова нищо не може да бъде на 100% предвидено, изчислено и натаманено. Това сочи моят житейски опит  Mr. Green Поне, ако правим нещо, да знаем, че сме го направили от сърце, за мен това е най-важното. Не вложиш ли душата си, не си ли заложиш всичко, за мен истинска връзка няма (съзнавам, че не съм пресметлива, ама това е положението).

А баш! Ако не правиш това със сърце, по-добре хич не го прави.
А не с кантара - аз давам толкова, той дава толкова, детето ще излезе толкова, 2 и 2 е 4. Ами в живота не е.

# 64
  • Tам през Атлантическия океан
Така де  Mr. Green нЕма мъж , нЕма проблем  Laughing

Авторке послушай кака ни Сия  Laughing Peace

# 65
Не искам да говоря с числа, темата съвсем ще поеме в друга посока. Представете си го така - живеете на един стандарт, но ясно осъзнавате, че най-вероятно той ще се снижи значително. Няма да тънете в мизерия, но разликата ще е осезаема все пак....

И защо ще се снижи? Смяташ да спреш работата ли?
Защото ако се запази положението + неговата заплата, която казваш, че е средна, не виждам защо ще ви се снижи стандартът. Сега например поддържате 2 имота, после ще е само 1. И за много други неща е така.

Това с побутването не съм убедена, че е добра идея. Въобще опитите да променяме човека до себе си е неприемлив вариант. Или ги приемаме такива, каквито са, или не ги приемаме. Другото е мъка и води рано или късно до раздяла.

Да, когато е на 20+. Не бих очаквала огромни перспективи от 30+, трябвало е да ги открие до момента и да работи в тази посока  Peace

Да. Но все пак за човек, който е получава средната заплата за стандарта да казваме, че е безперспективен...

И по-добре семейство с човек с нормални, средни доходи, отколкото да си кукува сама и децата й да израснат с баща "на книга", защото всяко нещо си има цена. Предприемчивите обикновено имат време само за работа. Семейството не им е приоритет.
Не че ако любовта е водеща това ще я спре. Няма да има избор, ще приеме всякакви условия.
Но в случая проблем няма, сама си го измисля.

# 66
  • София
Скрит текст:
Розовите облаци са хубаво нещо, но не стават за ядене.
Не е проблем мъжът без пари. Проблем е безперспективният такъв.

Да, когато е на 20+.
Не бих очаквала огромни перспективи от 30+, трябвало е да ги открие до момента и да работи в тази посока  Peace
Съгласна съм.

# 67
НСЧ, не съм казала, че е безперспективен, а че не бих очаквала след определена възраст много драстична промяна. Разбира се - говоря само от личен опит и наблюдение в собствения ми социален кръг.

Но и моето виждане за себе си е, че на моята възраст - също 30+, бих искала връзка с равностоен финансово човек, защото знам, че е трудно единият да поема основната издръжка на семейството - не за период, а за постоянно. Не говорим за изненади, които никой не може да предвиди, а за ясна стартова ситуация.

# 68
А, защо повечето жени смятат за напълно редно това да има дисбаланс във финансите, но в полза на мъжа. Имаме малко странен аршин, с който мерим равенството между половете...

# 69
  • Варна
Защото все още светът е мъжки.
И защото все още мъжете не са се научили да раждат.

# 70
А, защо повечето жени смятат за напълно редно това да има дисбаланс във финансите, но в полза на мъжа. Имаме малко странен аршин, с който мерим равенството между половете...

Нищо не смятам аз, само наблюдавам как се случват нещата  Peace
А, и мъжете често изпитват комплекс, когато приятелката им/съпругата им печелят двойно и отгоре. Не че го признават гласно, но си личи.

Не са редки случаите, в които жената печели много повече, мъжът след време си намира друг партньор, който да му е "по мярка", да не изисква, да не е амбициозен.

# 71
Ако мъжете се научим да раждаме... жените ще изчезнете като вид Simple Smile

# 72
Според мен си отговори на въпроса дали е инициативен или се носи по течението. Може би ще ти помогне.

# 73
  • Tам през Атлантическия океан

Скрит текст:
Нищо не смятам аз, само наблюдавам как се случват нещата  Peace
А, и мъжете често изпитват комплекс, когато приятелката им/съпругата им печелят двойно и отгоре. Не че го признават гласно, но си личи.
Не са редки случаите, в които жената печели много повече, мъжът след време си намира друг партньор, който да му е "по мярка", да не изисква, да не е амбициозен.

Или па накрая жената сдава багажа ,  като в съседната тема "Да обсъдим този мъж" (така ли и бе заглавието?) Където хем изкарва повече , хем и дома върти  Sunglasses

п.п.
Скрит текст:
"Если какой-нибудь мужчина родит мне детей, забив при этом на своё здоровье, фигуру и внешний вид, будет мне готовить, стирать, содержать дом в чистоте, воспитывать детей, лечить их, учить с ними уроки, ждать, когда я приду с гулянок... Я готова сама его обеспечивать!"

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 23:59 от Desss

# 74
Ако мъжете се научим да раждаме... жените ще изчезнете като вид Simple Smile

Интересно защо мъжете на са изчезнали като вид, след като жените могат да раждат Mr. Green
Ако мъжете се научат да раждат, жените ще продължават да раждат, така че няма как да изчезнат. Освен ако не планираш масово избиване на жените и масова педерастизация на мъжете. Живот мечта за всеки мъж Laughing И ще си раждате само мъжки, женски няма, нали така Laughing Laughing Laughing Laughing
Вече има няколко мъже, осъществил мечтата ти. Само дето са били родени като жени и не са премахнали матките си при смяната на пола.

Общи условия

Активация на акаунт