Любов или пари?

• 16 689
  • 422
  •   1
Отговори
# 45
  • Tам през Атлантическия океан
Една притча от мен  Wink

Скрит текст:
Жената излезе от нейната къща и видя трима непознати възрастни мъже да стоят отпред. Тя им каза: „Не мисля, че ви познавам, но сигурно сте гладни. Моля, влезте и хапнете нещо.”

„Вътре ли е стопанинът на къщата?” попитаха те. „Не”, каза тя. „Навън е.”

„Тогава не можем да влезем”, отговорили те.

Вечерта, когато нейният съпруг се прибрал, тя му разказала какво се е случило. „Иди им кажи, че съм си в къщи и ги покани да влязат”, казал той.

Жената излязла и поканила мъжете да влязат. „Ние не влизаме заедно в къщата”, казали те. „Защо?”, поискала да разбере жената.

Единият от възрастните мъже обяснил: „Неговото име е Богатство”, казал той, посочвайки един от приятелите си. След това сочейки другия допълнил: „Той се казва Успех, а аз съм Любов”. Накрая добавил: „Иди и обсъди със съпруга си, кой от нас искате в дома си.”

Жената влязла в къщи и разказала на съпруга си какво й било казано. Съпругът й се зарадвал. „Колко мило!”, казал той. „След като такъв е случая, нека поканим Богатство. Нека влезе и изпълни дома ни с богатство!”

Съпругата му не била съгласна. „Скъпи, защо не поканим Успех?”

Снаха им слушала от другия край на къщата. Тя скочила със собствено предложение: „Не е ли по – добре да поканим Любов? Така домът ни ще се изпълни с любов!”

„Нека се вслушаме в съвета на снахата”, казал мъжът. „Излез и покани Любовта да бъде наш гост.”

Жената излязла и попитала тримата възрастни мъже: „Кой от вас е Любов? Моля да влезе и да бъде наш гост.” Любов станал и започнал да ходи към къщата. Останалите двама също станали и го последвали.

Изненадана, дамата попитала Богатство и Успех: „Аз поканих само Любов. Защо влизате и вие?”

Възрастните мъже отговорили заедно: „Ако беше поканила Богатство или Успех, другите двама от нас биха останали навън, но тъй като покани Любов, където и да отиде, ние сме с него. Където има Любов, има също Богатство и Успех!”

п.п.отивам да точитам  Mr. Green

# 46
Парите са сред най-преходните неща. Може да срещнеш мъж, който е супер успешен, осигури ти всичко и т.н. и след години фалира или просто е в труден период. Изчезват всякакви екскурзии и глезотии да речем за дълъг период, а може и никога да не се върне предишния стандарт, а кого да виним? Разходите ще си стоят, дори ще са по-големи... Кой знае какво финансово бъдеще го чака  newsm78

Peace

Според мен не се жени за него. Не заради по-ниските му доходи, а защото не го обичаш. Ако го обичаше истински и силно, изобщо нямаше да те хрумне да се замисляш по въпроса.
Скрит текст:
Нямаше да те интересува кой колко печели и нямаше това да е определящо. И нямаше да кажеш, че в момента раздялата не би била проблем. При това положение с годините все повече ще те дразни това над което сега се замисляш. А не мисля, че ти си човек склонен на много компромиси. Щом от марковата козметика не можеш да се откажеш, какво остава за нещо по-сериозно. Така че рано или късно това ще доведе до раздяла.
И как така сте заедно от няколко години, а ти не знаеш каква заплата получава той? Това е много странно...  newsm78

Peace

# 47
Авторката, и аз мисля, че вече не го обичаш..Не би си задавала тези въпроси..

На мен иначе ми харесва, че се опитваш да си наясно със себе си - какво би те дразнило и тн..
Не бих те нарекла меркантилна, нормално да се опитваш да запазиш стандарта си.

Проблемът е, че няма как да си сигурна в нищо.
Така че, каквото и решение да вземеш - пак няма как да си сигурна.

И ако го обичаш истински - дори и да фалира после, пак може заедно да се справите.
Или пък с любов да му помогнеш да се издигне и да сте още по-добре.

А едно дете се гледа най-вече с любов, не с пари или частни училища.
Като нЕма любов  Laughing многУ ясно че ще си пази стандарта  Sunglasses

# 48
  • София
А двете се изключват взаимно ли?

# 49
Ключовото е, че когато има любов има и вяра..че любимият е най- и че ще се справи с всичко.

За това и се усъмних, че по-скоро вече не го обича. Може да има уважение, приятелство, привързаност, но не и любов..

# 50
Може пича да не е амбициозен , да няма понтециал да прави пари  Whistling

# 51
Ключовото е, че когато има любов има и вяра..че любимият е най- и че ще се справи с всичко.

не намирам това за основен критерий за любов  Grinning
жената писа, че е около 30 г., вече трябва да е престанала да вярва във вълшебства и магии Mr. Green

# 52

Скрит текст:
За това и се усъмних, че по-скоро вече не го обича. Може да има уважение, приятелство, привързаност, но не и любов..

Именно това че мацката няма вяра в него ,  затова не се е залетял да се доказва  Laughing
Има някои това че не им вярват ги амбицира да се докажат на пук на всичко , явно тук случая обаче  не е такъв  Wink

# 53
Ех, този живот, бе! Никога не е като по романите и филмите, ама никога!  Crossing Arms
Как пък богатите мъже не се научиха да правят качествен секс, та да не се налага на горките богати момиченца да се чудят кое да изберат - секса (добре де, от мен да мине - любовта!) или парите.
Анонимната, моят съвет е да продължиш да търсиш чичко-паричко, който да обезпечи безметежното ти охолство, а въпросния нискобюджетен си го дръж за сексуално-емоционална употреба.
Не че не е възможно да се наслаждаваш едновременно на любов, цветя и рози на фона на богат и охолен живот, ама... В живота тази комбинация се среща много по-рядко, отколкото в розовките романчета. Все с нещо трябва да се направи компромис.
И ти това вече го знаеш много добре, ми се струва...

# 54

не намирам това за основен критерий за любов  Grinning
жената писа, че е около 30 г., вече трябва да е престанала да вярва във вълшебства и магии Mr. Green
Е ,'що па да не е ?!

Вяра , надежда , любов  Grinning

Кака  Peace
а баШ  Grinning

# 55
И после "гриз дръвцето", защото без мисъл само на Вяра, Надежда, Любов не се живее? А сестра им София? Тя к'во беше ... Мъдрост ли ... що ли  Thinking

пп не съветвам авторката да гони въпросния чичко с големи възможности, който по подразбиране има малка друга "възможност", просто не разбирам защо вие го правите

# 56
  • София
И после "гриз дръвцето", защото без мисъл само на Вяра, Надежда, Любов не се живее? А сестра им София? Тя к'во беше ... мъдрост ли ... що ли  Thinking

За какво ти е?

# 57
Останах с впечатление, че авторката е около 30, което означава, че вече има някакъв изграден начин на живот, навици, ако щете. Също така самата тя печели средствата си, не й падат от небето.

Е, защо в такъв случай да няма желание да има равностоен партньор във финансов план?

Битовизмите - искаме или не, влизат в живота, когато хората заживяват заедно. Ако единият е свикнал да живее скромно, а другият да си позволява над минимума, то в дългосрочен план това се отразява, трупа се напрежение - от моята гледна точка.

За мен е добре, че авторката сега си дава сметка за тези различия, а не заслепена от любов да се втурне и след няколко години да се чувства неудовлетворена.

Също така има значение професията на партньора, поне за мен. Едни имат шансове за развитие, други - не.

# 58
  • Варна
Розовите облаци са хубаво нещо, но не стават за ядене.
Не е проблем мъжът без пари. Проблем е безперспективният такъв.

# 59
Е, защо в такъв случай да няма желание да има равностоен партньор във финансов план?

Neщата могат да се обърнат  Crazy
как има така да няма  Whistling
Може да си намери равнопоставен , а след време да не са  Mr. Green
Живота е ироничен  Wink

Моя муж не съм го взела богат  Mr. Green но пък е амбициозен и предприемчив , не се спира  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт