„Вътре ли е стопанинът на къщата?” попитаха те. „Не”, каза тя. „Навън е.”
„Тогава не можем да влезем”, отговорили те.
Вечерта, когато нейният съпруг се прибрал, тя му разказала какво се е случило. „Иди им кажи, че съм си в къщи и ги покани да влязат”, казал той.
Жената излязла и поканила мъжете да влязат. „Ние не влизаме заедно в къщата”, казали те. „Защо?”, поискала да разбере жената.
Единият от възрастните мъже обяснил: „Неговото име е Богатство”, казал той, посочвайки един от приятелите си. След това сочейки другия допълнил: „Той се казва Успех, а аз съм Любов”. Накрая добавил: „Иди и обсъди със съпруга си, кой от нас искате в дома си.”
Жената влязла в къщи и разказала на съпруга си какво й било казано. Съпругът й се зарадвал. „Колко мило!”, казал той. „След като такъв е случая, нека поканим Богатство. Нека влезе и изпълни дома ни с богатство!”
Съпругата му не била съгласна. „Скъпи, защо не поканим Успех?”
Снаха им слушала от другия край на къщата. Тя скочила със собствено предложение: „Не е ли по – добре да поканим Любов? Така домът ни ще се изпълни с любов!”
„Нека се вслушаме в съвета на снахата”, казал мъжът. „Излез и покани Любовта да бъде наш гост.”
Жената излязла и попитала тримата възрастни мъже: „Кой от вас е Любов? Моля да влезе и да бъде наш гост.” Любов станал и започнал да ходи към къщата. Останалите двама също станали и го последвали.
Изненадана, дамата попитала Богатство и Успех: „Аз поканих само Любов. Защо влизате и вие?”
Възрастните мъже отговорили заедно: „Ако беше поканила Богатство или Успех, другите двама от нас биха останали навън, но тъй като покани Любов, където и да отиде, ние сме с него. Където има Любов, има също Богатство и Успех!”
п.п.отивам да точитам