Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, аз влизам да се оплача.Малката отказва да яде и плодове с лъжичка, пробвах и с пръсти и пак отказва Cry мисля си да минем само на кърма 1седмица но не знам дали ще и стига newsm78 И после пак да пробва ми с лъжица.Вие какво мислите, дали ще се получи? Възможно ли е заради зъби да прави така, но вече почти цял месец се борим с това ядене и няма зъби newsm78

# 661
  • София
Коконче, тромбоцитите се завишават доста от начина на взимане на кръв - стискането на пръстчето, колкото по-травмирано е детенце в момента на взимане на кръв, толкова са по-високи, те са свързани със съсирването на кръвта и мястото на убождането се насища с тях допълнително. Просто се успокой, повторете изледванията поне 2 седмици след ваксината (поне нашата доки така съветва). Стиснати палци от нас.

# 662
Коконче, много прегръдки и стиснати палци и от мен!  Hug Пиши, много моля, като минат изследванията и бързо да се успокоят нещата при вас!  Praynig

Gerincetovv, дано бързо да прояде малкото сладуранче  Praynig Може и от зъби да е. Ако не отмине скоро обаче, може би да се консултирате с лекар, знам ли  newsm78  Много е мъчно като още не могат да си кажат какво им е мъничките бубички Hug

# 663
Коконче, и от мен стиснати палци! Чакаме добри новини от вас!
Моят младеж от зъби се разсополиви и също не иска да хапва. Днес бяхме на ДК и е качил 150 гр. за последния месец!

# 664
  • София
Някой има ли информация кога трябва да започнат да се мият зъбите на бебенцата?

# 665
  • Варна
Някой има ли информация кога трябва да започнат да се мият зъбите на бебенцата?
Аз чета много противоречива. Едни казват още от първото зъбче, други, че нямало смисъл преди да са 5-6...
За себе си съм решила, че от първото ще мия, но в началото без паста, а колкото да създавам навик, че трябва да се прави. Харесала съм си един комплект от две четки на Нук.

# 666
Момичета,по колко АМ давате на бебоците,тези които не са на кърма?Питам защото попаднах на тема в която една майка на двумесечно дава по180мл. и бях в шок.Моят сега пие толкова и се чудя аз ли нещо не съм на ред  newsm78
Не е гладен и качва добре,но все пак?

# 667
Геринцетовв - опитайте на кърма, ако не стига АМ. Напълно възможно е да е от зъби. Не се шашкай има деца, които са до 1 г. само на кърма и са ОК. Търпение ти пожелавам.
Сибил на 1 ядене не би трябвало на тази възраст 7-8-9 мес да ядат повече от 210 гр готова смес, за да не им се разшири стомаха - педиатър. Добре си хапвате всичко е ОК. Някой път и аз се шашкам за някакви неща дето до преди 2 часа съм била убедена, че е сигурно. Майчини неволи.
Коконка, дано Джи-пито да пита тези въпроси от опит, а не от невежество. Всички сме с теб Hug

# 668
Боги яде 210 гр.АМ и то най-много между 170/210 всеки ден различно.
за зъбки незнам кога започват да се почистват моя приятелка ни подари това,в момента използвам само розовата, с която  му чеша венците
http://www.hippoland.net/canpol-komplekt-chetki-za-z-bi

# 669
Момичета надявам се, че сме добре. Изседваха ни и й изкараха хемоглобин 143....малко е множко, но други показатели са ни малко нисички...бихте ли споделили резултатите си от ПКК на бебчовците за да се ориентирам. Става въпрос само за два показателя. Нашите са следните:
MCV. 59 fl

MCH. 18pg

Благодаря предварително.

# 670
Коконче, радвам се, че си по-спокойна вече  Hug Ето показателите на Сияна, които те интересуват, от изследванията, когато беба беше на 6 месеца: MCV - 80.1 fl; MCH - 26.7 pg.

Иначе аз вече започнах да мия двете зъбчета, които си имаме по рождение. Мия ги с напръстник на bebe confort и пастa Nenedent. Малко сложно се получава, защото Сияна като ми разбере намеренията и стиска устни  hahaha

# 671
Хайде и моето юнче да включа. Майчета толкова е хубаво, че ви открих и да споделиш еднакви неволи с някой. И ние сме родени през Юни на 14ти, малка госпожица- Василена. Порових се понеже нашето педи нещо ми се струва, че с нейните съвети ще се захраним за първи клас, гледам бебковци около нас ядът манджи ние с пюретата не можем да се преборим. Да ви кажа в началото на седмият месец започнах да й правя аз пюретата, но имахме от село плодове и зеленчуци.. после започнах да й купувам- Ганчев и добре и се отразява, но настина към края на месеца като почти я бях захранила с всичко, заместихме обедното и следобедното, въведохме плодови, зеленчукови и каши, тамън започнахме месни, заешко, пуешко, тръгнах с пилешкото и настина, една девойка- "лекарка" ни предписа Имунокол, който е коластра-концентрат и се изрина, направи алергична реакция, ходихме по нощите на лекар и една седмица не можахме да се изчистим и естествено преустанових ме захранването и сега всичко на ново, но я карам по джаста- праста, на две на три си и вкарвам по нещо ново на ден и сега пак зеленчуковите ги минахме, плодовите с кашите ги борим, сега съм взела месни пак да започнем, но нищо друго не съм й давала... жълтък... булюнче... хлебче... всичко е на пюре не й давам да дъвчи, при положение че вече имаме 7 зъба и ме е страх да не отхапе голяма хапка. Яде AМ в 7ч и в 22 ч по 210 мл, в 12 ч е зеленчуково и в 17 ч единия ден е плодово на другия каша, като плодовото е страшна мъка- изобщо не го иска, слагах я на столче да яде но не затваря устата и се навежда напред и естествено всичко изпада на таблата  Grinning затова я слагам леко легнала на шезлонга..
Ох май ви затрупах, ама да си разкажем и малко и за нас на бързо, пък вече се надявам да поддържаме постоянен контакт  Heart Eyes
Исках да ви видя вие как се справяте със захранването?
Иначе ние пълзим- назад  Joy просто се сулва и се завърта лекичко за смяна на посока, от скоро застава на коленца, но не да тръгне на пред, а да се полюшка  Grinning

# 672
Катериче благодаря ти. Нашите са нисички...
Някоя друга мама няма ли да се включи?

# 673
Коконче, ние от вчера не сме си вкъщи. Най-рано в събота ще мога да изпратя нашите.
Ние предприехме плануваното пътуване въпреки сополите на малчо, но сега вече и кашля;(  Дано чистият въздух помогне!

# 674
  • София
Хебоглобин 116, MCV 80, MCH 27

Общи условия

Активация на акаунт