Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 485
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Гери  вчера аз правих на Теодор  пюре от моркови, малко картоф и малко червена чушка и няколко капки зехтин. Хареса му много изяде го цялото до край. На почти 6 месеца е и се захранва ме от 15 дни. И аз понеже имах хубави домашни чушки реших да дам.
 Когато се чудя дали нещо мога за му го дам проверявам в рецептите за пюрета  за тази възраст.

# 91
здравейте Flutterвъпрос към кърмещите момичета:след като минаха коликите, съобразявате ли се какво хапвате? Имам предвид боб, зеле, леща и т. Н.  На мен доста ми омръзнаха картофите и месото... Но все още съм на силно ограничено меню.  Cry

# 92
Аз все още се съобразявам какво ям,защото може пак да се върнат коликите.След 6-7 месец мисля да ям вече всичко.
И аз да попитам има ли мами който кърмят,а още нямат цикъл?

# 93
  • София, Манастирски ливади
Гаргамелка, Сибил, много ви благодаря  Hug
И аз имам едно контейнерче, което е 150мл и уж в него бъркам  Thinking
Иначе и аз си мислех да купя бурканче с готово пюре и днес така и направих - утре ще проверя съда за хранене, който имам на колко отговаря.

Оставям ви, че ще имаме гости и трябва да се приведа в добър "търговски" вид  4470

Спокойна вечер!  Simple Smile

# 94
Отговарям набързо от тел и незнам на кои две мами:
1. Моята беба утре прави шест месеца и ое не се обръща. Питала съм-нормално е. Особено при нас-родени сме в осмия!

2. Аз кърмя и цикъл нямам. Захранила съм, но пак си давам да цоцка и така!😜

# 95
Пипи, на нас ни казаха да занесем стерилна урина. Изследването на кръв и урина на 6 месеца е рутинно  Wink

Евето, и аз правя пюренцата в контейнерче на Авент. Правя около 130-140 гр. Може и малко повече. И да остане малко не ме притеснява  Wink Мисля и аз да слагам вече чушка и червено цвекло  Simple Smile

# 96
  • Горна Оряховица
Аз все още се съобразявам какво ям,защото може пак да се върнат коликите.След 6-7 месец мисля да ям вече всичко.
И аз да попитам има ли мами който кърмят,а още нямат цикъл?
малката е на 5м и 1 седмица и на мен още не ми е дошло, изцяло на кърма е.
за шишетата и бибероните. Бибите аз знам на 3м, а за шишета не съм се замисляла, но до 3-ти месец бях с 120 мл-ви сега съм с 240 мл имам комплект от 3 и ще ги редувам.

# 97
Аз кърмя/само на кърма е малкия/и нямам цикъл.  Whistling

# 98
Ванчето8, и аз съм от кърмещите, които нямат цикъл. Една моя приятелка кърми вече 2 години и девет месеца и все още няма цикъл, та аз ли да се притесня.

# 99
Сигурно е нормално да нямаме още.
Аз още не съм захранила,но след 1-2 седмици мисля да почна.Като ви чета повечето сте захранили,аз съм в чуденка с какво да започна

# 100
Привет, минавам само набързо и малко на диагонал четох, но

за червените чушки - на обучение по захранване на детето научих, че на бебета се дават само зелени, з тото червените много дразнят стомах.

беба вече е яла все био неща - спанак, праз, ориз, картоф, морков, тиква, карфиол. мисля тиквички да въвеждам тези дни. ако не дам ориз едно дрискане пада...

от днес започнах да пробвам лидълската марка на памерси - излизат по-евтино и много ги хвалят, ще видим на беба как ще се отразят

откакто я преместих от 2 дни в другия кош - нищо че живот и здраве утре става на 6месеца- няма такъв кеф. Разгеле мога да се разхождам и беба да си гледка и да е доволна. утре ще я водя на консултация да видя как наддава и т.н

аз пък да попитам кърмещите майки с цикъл - вие страдате ли от ПМС - аз да, и то от ужасно пмс...

въпросът ми за чорапите до колената е - продават ли се такива за бебета? И как ще им топлим краката през зимата? Баткото ми е зимно бебе и до това време на годината можех да му обувам обувки вече, ама на беба толкова мънички топли обувки които на не търся из целия град след разходка има ли?

Лека вечер на всички

# 101
Все още нямам цикъл и хич и не бързам. Малкият е на 5 месеца и още не е захранен.
Не е имал колики (пу-пу), но не ям бобови и зеле. Пия малко газирано понякога, но не му влияе.
Иначе има дни, в които имам някаква комбинация между пмс, следродилна депресия и някаква лудост. Grinning

# 102
Пилета, аз купих на Сиянчето много мекички и топлички "ботушки" от НM. Те са с меко ходило и отдолу са грапавички, за да не се хлъзгат. Затварянето е с лепка от зад на крачето. Струваха 17 лв. май. Мисля с тях да караме зимата  Simple Smile

# 103
  • athina
ДОБЪР ДЕН!!!
БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА ВИ!!!
И аз съм от кърмещите без цикъл.
Хапвам си от всичко с мярка.
От 3 дни и аз пробвам лидълските памперси и за сега са добре и не му се зачервява дупето-с МОЛФИКС и ПУФИС получи пъпки още след 1-ят памперс.
Купих от ДЖЪМБО много хубави приличащи на апрески "ботушки"размер 6-12м. от вътре са с пухче-тук струват 6 евро-в България не знам.Пък и космонафтчето което имам си има ботушки от долу.
До сега не съм мерила точно какво количество като грамове плодове изяжда-дозата е два плода/лекарката настоява за 3/ и после суче колкото си иска-естествено по-малко от колкото ако не е ял пюре.
Вчера му дадох картоф с тиквичка и зелен фасул и доста му се услади-изглежда го бях направила малко по-гъсто и на последната лъжица взе да му се повдига,но не повърна.Днес пак ще дам същото,пък за утре ще му мисля-може би е ред на тиквата.

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

# 104
Кърмя и вече два пъти ми идва.
В Джъмбо  има такива памучни чорапи до коленете, но аз ги навивам.

Общи условия

Активация на акаунт