Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 486
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Мадлен беше само на кърма преди захранването, но на мен ми дойде, когато тя беше на 2 и малко месеца, после ми дойде след 37 дни, после след 32 дни и сега след 29 дни. Изглежда ще се регулира.
От понеделник започнах отново да я захранвам с тиква. Беше стигнала голямо количество пюре 150-160 грама преди да спра да я храня, заради нощните ѝ кризи, запека, пъпките, афтите и т.н. Сега пак започнах с малко количество. Пак понякога нощем я избива на рев. през деня се разсейва, като суче, а през нощта яде най-малко два пъти усилено и заспива. Спи до късно през деня - до 9-10 часа. Направо се притеснявам да не се опитва да обърне деня на нощ и обратно. Ако не заспи, когато и се приспи, започва да се сърди и плаче, не мога да я държа будна и да я дразня на сила. Как можа на най-чучулигестата майка /мога да ставам в 5,30 - 6 с усмивка на уста/ да се падне най-совестото бебе /може да заспи в 1-2, че дори и в 3 и да стане в 10,30, след като е яла разбира се 2 пъти през нощта /в 3 и в 6 часа//.
Притеснява ме как да продължим захранването, да не докараме пак тежък запек. Всичко ще комбинирам с тиква за сега. Няма да рискувам с чист картоф.
Пак, както обикновено ме е страх, като стане вечер. Дали ще плаче? Дали ще крещи? Дали ще изпадне в истерия? Причините за тези неща така и не станаха ясни и съответно не се знае как да го предотвратим. Всичко сега го караме само на късмет.

# 106
poohito и ние имаме такива вечери понякога и е направо ужас.Само като наближи време за лягане и на мен ми се доревава Sad Но не е всяка вечер поне.Причините при нас са колики или зъби или комбинация от двете+превъзбуда.Поне така си го обяснявам.Някои вечери е супер,други е ад и се приспиваме по 2-3 часа с непрестанен рев.И колкото повече се изнервям аз,толкова повече крещи Вики.Дано скоро преминат тези истерии и при нас и при вас Praynig

Днес бяхме на преглед.Качил е 600гр. този месец,вече е 7590гр. 65см. на 5 месеца и 10 дена.Всичко ме у наред,само педи като го преслушва каза че има шем от сърчицето и ни даде направление за детски кардиолог.Каза че едва ли е нещо притеснително,но за всеки случай Rolling EyesПри някоя от вас да е имало нещо такова?

# 107
  • Пловдив
Ние също сме с направление за кардиолог от консултацията на 5-ти месец. Даде ни го със същите думи. Дори намекна, че не е сигурна дали се чува нещо, но ще го напише така, за да се направи преглед. Още не сме ходили. Може би другата седмица, защото едната лекарка няма свободни часове, а другата иска направлението да е от друг тип, за да извърши кардиография и сега ще сменим направлението и ще ходим.

# 108
Сибил, Пухито, дано всичко да е на ред  Praynig Praynig Praynig

Момичета, при вас изчезна ли вече тази linea negra от бременността? При мен още си стои, макар и поизбледняла  newsm78

# 109
И при мен си стой и дори не е избледняла  Thinking

# 110
Jeini Това с разтварянето на пюре в шишето с кърма не ми допада. Считам, че захранването в началото е трудно заради изграждането на навик да се премине от сукане към лъжица. А вкусовете по-късно ще си ги избирате сами.
sisonder Нищо му няма на детето. Дишай. Леле какво е това кърмене на твоята позната - скоро ще ходи и до детската градина, за да го кърми. Хич не го приемам това.
Гаргамелка Обмислям да сменям бибероните сега - защото май дърпа, а й пускат малко. Едното шише то смених - на голямо сме (това за млякото). А това за сок и за вода са ми старите.
Пилета Яница е обзаведена с кецове и ботушки от джъмбото. Иначе имаме и доста терлички, което са като ботуши високи.
Катериче Изчезна ми линеа негра. Също и гадните косми, които ми бяха излезли по корема. За сметка на това имам страхотни стрии и огромно дупе. Но почнах диета вече. ММ е извън града за седмица, та да видим ще го изненадам ли.

# 111
Здравейте,момичета! Аз следя темата от първите седмици на бременността, но до сега мисля,че съм се включвала едва 1-2 пъти поради много причини. Бебето ми се роди на 11.06 и се казва Дарина. На 5 мес. беше 69 см и 7,500. На смесено хранене сме от началото и още не е захранена. Ще започваме,когато стане на 6 мес. и точно за това се включвам -
Piletta, от къде ще намериш био тиквички сега или си замразила? На мен ми се ще да правя пюретата, но не можах да замразя много зеленчуци,а ми се ще точно с тиквички да почнем.

# 112
  • в матрицата
Здравейте, момичета! Скоро не съмписала, но предполагам не ви липсвам  Mr. Green
Ние вървим вече успешно със захранването - някъде бях чела , че детето е готово да се захранва, когато започне да седи само - ами, това се случи и при нас. Карина вече седи сама, е не я оставям без надзор, и започна да си хапва пюре. За сега най и допада домашното от кароф, морков и тиква. Така се нахищва към купичката и бута със замах лъжицата към устата си. Бърза детето, някой да не и дръпне лъжицата  Mr. Green Заместихме обедното хранане, та малко облекчение и за мен - иначе това търчане офис- вкъщи - офис, много ми омръзна. Ако, зависи от Карина, ще си хапва кърма и след пюрето - после ще повръща до вечерта, но лакома ще дойде  Laughing.
Не мога да се оплача от липса на кърма, беболина се грижи да ми стимулира лактациата - особено през ноща. Нощната пауза е мираж! На 2,3, часа се буди и си иска цица  Wink .
Цикъл нямам! Предният път ми дойде едва 1 месец след като спрях да кърмя - и това е масовият случай, та се учудвам, че има кърмещи мами с цикъл...но, природа..
Другата събота ставаме на 6м, мисля да и направя/купя торта. Нещо по-специално да бъде. То празниците, ако не си ги правим ние, няма кой, нали?
Бах на БЕБЕМАНИЯ, оказа се, че има много добри био пюрета в ДМ - марка на ДМ са, както и едни безглутенови немски каши. Ако, някой се интересува, мога да напиша и иментата, после ще си трърся комисионната от вносителите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Вода почти не пие, та шишетата са ни нови. Купила съм сокчета, но за сега задържам с предлагането им, че токувиж се влюби в тях както сестра и, и по цяла нощ със сок ще са налива.
Още много мога да пиша, но да не ставам досадна! Хубав следобед!  Hug

# 113
Сузииии на мен ми липсваше Hug

# 114
Да се разпиша и аз. Кърмя, не съм захранила, но давам да опитва плодове и зеленчуци. Не ми е дошъл цикъла и не ми липсва. Нощна пауза правим по 6-8 часа. Дохранвам основно вечер, защото ми се струва, че тогава имам по-малко кърма. Иначе добре се развива юнакът! Седи и се подпира сам, но още му трябва помощ или опора с възглавници. Върти се от гръб по корем, но не и обратно. Направил е големи мускули и като лежи в количката се набира да сяда, та ще трябва да сменяме кошовете. На 5 месеца беше 7кг и 70см, строен го раздава!
И аз мисля да започна захранване на 6м, но много леко и постепенно , с надеждата да се кърмим до годинка заради имунитета.
Иначе си имаме режим горе долу. Спи половин или един час преди обед, после на разходката следобеда пак спи. Вечер се приспиваме, защото така се научихме.
И сега за мен - и мен са ме нападнали гъби, ужасно е! Качила съм килограми от безобразно хранене поради липса на време и се чувствам ужасно в кожат си! И въпреки че нямам цикъл и мен ме гонят промебливи настроения като пмс, депресия и лудост, както писа някой по-горе. Опитвам се да купувам подаръци, но изобщо не съм в коледно настроение... Мрън

# 115
  • София
Здравейте, момичета! Скоро не съмписала, но предполагам не ви липсвам  Mr. Green
Ние вървим вече успешно със захранването - някъде бях чела , че детето е готово да се захранва, когато започне да седи само - ами, това се случи и при нас. Карина вече седи сама, е не я оставям без надзор, и започна да си хапва пюре. За сега най и допада домашното от кароф, морков и тиква. Така се нахищва към купичката и бута със замах лъжицата към устата си. Бърза детето, някой да не и дръпне лъжицата  Mr. Green Заместихме обедното хранане, та малко облекчение и за мен - иначе това търчане офис- вкъщи - офис, много ми омръзна. Ако, зависи от Карина, ще си хапва кърма и след пюрето - после ще повръща до вечерта, но лакома ще дойде  Laughing.
Не мога да се оплача от липса на кърма, беболина се грижи да ми стимулира лактациата - особено през ноща. Нощната пауза е мираж! На 2,3, часа се буди и си иска цица  Wink .
Цикъл нямам! Предният път ми дойде едва 1 месец след като спрях да кърмя - и това е масовият случай, та се учудвам, че има кърмещи мами с цикъл...но, природа..
Другата събота ставаме на 6м, мисля да и направя/купя торта. Нещо по-специално да бъде. То празниците, ако не си ги правим ние, няма кой, нали?
Бах на БЕБЕМАНИЯ, оказа се, че има много добри био пюрета в ДМ - марка на ДМ са, както и едни безглутенови немски каши. Ако, някой се интересува, мога да напиша и иментата, после ще си трърся комисионната от вносителите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Вода почти не пие, та шишетата са ни нови. Купила съм сокчета, но за сега задържам с предлагането им, че токувиж се влюби в тях както сестра и, и по цяла нощ със сок ще са налива.
Още много мога да пиша, но да не ставам досадна! Хубав следобед!  Hug

Кои са безглутеновите немски каши? Тьопфер??? Препоръчайте ми добри каши моля. Изключвам засега Слънчо, защото има добавена захар

# 116
Здравейте и от мен,

До сега два пъти ми е идвал цикъл,втория път ми закъсня с 7 дни (вчера ми спря втория).

Моя позната на БЕБЕМАНИЯ купила биберони за 16лв и спечелила количка с три коша за 2500 лв-в мкмента е бременна в 4 месец  Joy късметлиика какво да ви кажа.

И ние имаме топлинки от джъмбо-едните са като платненки,а другите като апрески.

# 117
Момичета някакви идеи за занимания на мъниците? Освен групите с музикални занимания и КиндиРу.  Благодаря.

# 118
  • в матрицата

Кои са безглутеновите немски каши? Тьопфер??? Препоръчайте ми добри каши моля. Изключвам засега Слънчо, защото има добавена захар
Да, точно тези. За сега препоръки не мога да дам, защото не съм пробвала нищо. Аз съм накупила, киноа, елда и амаран и мисля аз да бъркам каши, но ще видим.
Тези каши Тьопфер ги имало и в Кауфланд, може би и на по-добра цена. Оф, с тия цени от ...до на едно и също нещо в различните вериги магазини ми писна, чувствам се като пенсионерка , която по цял ден проверява цените  Mr. Green

коконче  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 119
Здравейте, банда,

Тиквичките от свекъра замрзени био -той с нищо не тори, нито пръска и голям кеф:)

Взех си аз вчера брашно от елда - био, за каши. Ще видим докога ще издържа да пасирам ориз, или да бъркам каши - ще чета как се прави с брашно от елда, з тото варианта да изсипеш топла вода в прахче от кутийка и хоп готова кашата за 2 мин...много изкушава, ама сега на съм се заинатила този път да съм аз майстор готвача, па да видим:)

Бога ми какви глупави играчки измислят за деца - една чайка, която ака по хавлии, баткото е пуснал детския канал и видях рекламата, чудо...

Нямам джъмбо до града, най-близо ми е до пловдив, ще търся и аз някакви бебешки ботушки, че ми е тревожно така беба да са й голи краката...

Днес за капак изгоря прахосукачката...непредвидени разходи, да сме живи и здрави, и добре, че има магазин за техника близо до нас, взехме си един самсунг за 90лв /и предишната ни е самсунг/ и минах с нея набързо, че бе станало кочинка

Оставям ви, че приличам на настрадин ходжа във веждите, ако се вдъхновя да ги почистя ще е супер:)

Общи условия

Активация на акаунт