Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 490
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИНКИ!!!

ЕЛЛЕ и ПИЛЕТА-НАТЪКНАХ СЕ НА ТОВА ДАНО СЪМ ВИ ПОЛЕЗНА Hug
http://olx.bg/ad/buniversalno-pokrivalo-za-kracheta-za-bebeshka- … b6b40fd4;promoted
ЛИНИЯ НЕГРА-съвсем бледа,но все още се забелязва.
НИКОЛА остана много очарован от тиквата.

ХУБАВ УИКЕНД НА ВСИЧКИ!!!

# 121
  • където ми е най-добре
Добро утро на всички в тази "свежа" ноемврийска утрин!
Ха да пиша и... 8 страници изписани вече. Всичко следя през телефона, но уви не мога да се включа на време и аз ще карам по спомен дискутираните теми.
gergamelka стискаме палци за успешно лечение. Адекватно и безпроблемно и добро отношение от страна на лекарите желая. С упоритост ще успеете, в това съм сигурна. А мотивацията, която имате - ами тя ви се усмихва всеки ден и ви гледа с любов.
Храненията са ни 5.
Geri ATHINA цитирам педиатъра "която и да избереш каша няма проблем - толкова много са на пазара" условието й обаче беше да е безглутенова, безмлечна каша, която не съдържа захар.
sibil1987 чорапи на краката  Joy няма голям шанс. Използвам вкъщи ританки, плетени чорапки... все неща, които неможе да събуе. Взех и едни декоративни обувки, че вече ме е срам все по чорапи да го гледат хората. Намери цаката и на тях. Засега се справям с два чифта - едни тънички и едни по-дебели отгоре,ако е само по чорапи.
sisonder има има мързеливи бебоци. Моят е от тях. Не се обръща и няма желание даже да се помръдне. Помогам му и му показвам "как става" тцццц тццц само рев и недоволстване. По корем не иска да седи повече от 2-3 мин. На 21-ви стана на 6 месеца, но уви обича все още да си лежи. И двамата му ЛЛ казаха, че е мързеланко.
poohito давам пюре от слива и имам успех в борбата със запека. Комбинирам почти всичко с тиква, но давам круша и/или сливи при нужда. Моите вечери са все истерични. Ако Джан не изпадне в истерия, то аз ще го направа. Вече почти свикнах.
sibil1987 на втория месец ни откриха такъв шум (мисля че беше физиологичен, не се сещам в момента). Всеки месец следяхме и последния път казаха, че не се чува вече. Трябва да отшуми до 6-ти месец. Не е нищо страшно все това ми казваха. Понеделник ще отидем на консултация и ще ни проверят отново.
Давам набързо вече, че назрява рев:
Линия по корема почти нямам;
Всеки месец взимам урина. Стерилна няма как да стане макар, че лекарите така искат. Айде вземи чиста урина от бебе - успех им желая  Peace На мен ми е лесно - все пак съм с момче. Чакам с чашката и гоня струята.
Вече нямам време. Желая хубав ден на всички - весел и спокоен  Wink

# 122
Пилета ти щом си Настрадин Ходжа, аз ще бъда Гайтан Веждю. При мен също положението е плачевно. Изобщо все като има твой пост, все откривам свои мисли и то дословно. Hug
Гери Тъй като и аз съм със същата количка като техните - много ме изкушаваш. Ще обмисляя.. Благодаря.

Айде пак строй се, преброй се, че аз зациклих с пюретата - какви зеленччуци въведохте? Тиква и пащърнак  са ни любими, но има ли спанак и картоф и става война. Дори след единия опит със спанак - та някой получи за обяд едно плясване по крака. Embarassed  Малко ми е криво, но то се дереше от яд диването му пусто. Смятам да дам грах от консерва - посъветваха ме да го обеля ш да го досваря. Мислех си - кромид, праз - сварени, кога да дадам. Краставица мога ли да предложа?
Поръчах си от тези залъгалки с мрежичка, та мога да й дам краставица? Офф мнг съм въпросителна днес.
Снощи нико не изцедих. Утре вечер ще дръпна, ако има какво и толкоз.

Ооо и най важното. Днес празнувахме половин рожден ден. Черпя ви със страхотната торта

Аз само я помирисах, защото съм на диета. Но другите казаха, че е разкошно вкусна. Цункам ви всички

# 123
И аз съм в чуденка за някои зеленчуц Simple Smile

Цупеше се на броколито, но аз го надхитрих  Joy гребвах малко броколи после тиква с картоф и тиквичка-на езичето идва тиквата и ам ам изядохме 60гр броколи 😁

Mimko честита ви половин годинка! Да е здрава и много усмихната малката госпожица!

# 124
Сибил, Катериче и на другите момичета- благодаря за подкрепата.
Мимко, разкошна торта, аз въведох броколи, пащърнак, тиква, тиквичка, картоф, морков, банан, авокадо иии това е. Имаме не много твърдички топчести акита 2-3 пъти на ден и не давам запичащите, че се притеснявам от запек. Скоро няма да давам каша, а ще въвеждам плодово пюре за следобедно хранене, че ми е дебелунчо (8,250 на 6 мес. 65 см.).
Мимко, тази моята позната с кърменето - кърми преди яслата в колата, след яслата, на поискване през другото време и вечер за приспиване.Вече иска да се отказва, но признава че й е много трудно.
За лукът и празът: дават ги газообразуващи и доколкото зная се препоръчват по-късно. Мисля скоро да въвеждам обезсолено сирене и после 1/4 жълтък. Вие какво мислите?

# 125
Вики е на 5+ месеца,Педи каза да давам вече всички зеленчуци.Е,без домати,краставици и някои други.За кромид не съм сигурна,но праз изрично спомена че може вече.Понеже аз си правя пюретата,предпочитам сезонни да давам за сега.Пащърнакът се хареса за сега.Преди малко пробвах да дам банан за слетобедна закуска и претърпя пълен неуспех Shocked До сега друго не е отказвал(освен едно купешко броколи+ориз,което си беше гадно) и мислех че всички деца обичат банан Rolling Eyes

# 126
Значи, горе- долу се движим заедно. Развитие в застой. Въртим едно и също. Може няква бяла ряпа да дам скоро, ще видим. На 8-ми декември ще ходим на консултация и ще видим.

# 127
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Сигурно повечето мами са видели, но за тези които са пропуснали да кажа, че от утре има промоция на плодови пюренца Хип в Кауфланд в София- 3 на цената на две. Мисля да се възползвам..
Относно въведените зеленчуци - дала съм картоф, тиква, пъщърнак, тиквичка и авокадо. Само тиквичката не се хареса - днес предложих комбинация от тиква, картоф и авокадо и за първи път си изяде цялата порция и не пожела мляко след това. За сега не мисля да въвеждам друго - другият месец ще предложа карфиол и морков. Лук, праз, чушка мисля да добавям по малко към пюретата, но след месец, два- вижда ми се раничко сега.
Мимко, как ще предложиш бялата ряпа? Не съм чувала да се дава на толкова малко бебче- попитай най-добре педиатъра.
Плодово пюре все още не съм давала, но когато седнем на масата взимаме бебка при нас и татко и и дава банан - цял.. Голямо мъркане и близане пада и дори успява да си хапне по мъничко. Понякога даваме и парче ябълка или круша, от които почти не успява да си опита, но пък се радва Simple Smile
Хубава вечер от мен и дано има повече слънце следващата седмица, за да възобновим разходките.

# 128
  • София
Въвела съм картоф, морков, тиквички, тиква, броколи, пащърнак. Правя ги аз, не купувам готови засега.  Педиатърът ми каза, че може и карфиол да давам, предстои да пробвам, тъкмо е сезонът. За други зеленчуци и аз не се сещам, но ше съм благодарна за идеи.

# 129
Принципно педи ми каза, че нямам ограничение за зеленчуците. Утре вечер май ще сваря и обеля грахче за следващия обяд, за да хапне Принцесс. Да видим дали ще го хареса.

Искам да ви осведомя, че кърмата ми спря. Вече даже и не се цедя - миналата вечер след 20 мин. мъки и не изцедих нищо. Та сега вече си карам диетата с чиста съвест. Вече съм 3 кг долу - и продължавам смело напред. ММ като си дойде може да се позарадва.

Ам.. Вие с какво бельо движите? Преди носех основно прашки, но откакто родих съм само със страстоубийки (памучни гащи до пъпа).Много ми е некомфортно с тях, но пък по-плитки, ако сложа и ме засърбява на шева или от изтрпналото ми е странно. Още ли ви е изтръпнал корема след секциото?

# 130
Мимко, аз никога не съм обичала прашки. Нося само с дрехи, които го изискват. Иначе си ходя с бикини и боксерки ама си ги купувам хубави, не страстоубийки. Laughing ММ винаги ми е харесвал бельото.  Blush

# 131
  • athina
ДОБРО УТРО И ЛЕКА СЕДМИЦА!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕШНИЯТ АНДРЕЕВ ДЕН!!!

Тъкмо вчера подмених бабешките гащи "страстоубийки" с бикините които си нася по принцип-никога не са ми били удобни много плитките бикини,така че тези които имам не ми дразнят на операцията.На мен още ми е изтръпнало около шевът и на моменти като ме засърби-почесвам,но не усещам.НИКОЛА много обича да ме рита точно там докато го преобличам,колкото и да се пазя всеки път успява и е ужасно.
МИМКО-грахът по-добре да е замразен отколкото от консерва според мен Hug
ЗА СЕГА съм въвела-картоф,тиквичка,зелен фасул,тиква,авокадо,банан,ябълка и круша.Днес ще предложа и малко морков в пюрето.За да не е всеки път едно и също гледам да правя различни комбинации.Вчера му дадох банан с авокадо-е нямаше такъв кеф.Каши все още не съм давала и май ще почакам малко,за да свикне със зеленчуците.Следва да въведа "зелениите"-магданоз,копър,праз,спанак,целина,броколи,карфиол,чушка/след споделените от вас мнения реших да изчакам още малко и не съм дала още/ПОДПРАВКИТЕ-магданоз,копър,целина,праз-лекарката съветва да слагам по-малко в основната комбинация-картоф,морков,тиквичка-в малки количества.Все още не съм слагала зехтин към пюрето/педи каза да слагам вече/ВИЕ СЛАГАТЕ ЛИ И КОГА ЗАПОЧНАХТЕ?
ДА ВИ СЕ ОПЛАЧА-научехме се да спим двамата на спалнята следобедният сън и сега дребосъкът ми върти номера през нощта-събужда се на всеки 2 часа и си търси прегръдката.То лошо няма и аз обожавам да сме прегърнати,ама поне през нощта да си почиваме един от друг.Тези пробуждания и мрънкания "гонят" тати от спалнята,а него го е страх да сме тримата в едно легло/докато кърмя през нощта/ и се изнася на дивана.

ХУБАВ ДЕН!!! bouquet bouquet bouquet

# 132
Мимко, честита ви половин годинка!  Heart Eyes
Откъде купихте тази мрежичка-залагалка, в която може да се слагат плодове/ зеленчуци да си ги смуче бебка? Бих искала да купя и за Сиси. Вчера й дадох да смуче парче ябълка - мнооого го хареса. Като цяло тя има огромно желание да хапва "истинска храна", като нас, а не само пюрета, каши и т. н. Е, да, де, но с нейните зъбки успя да си отхапе парченце ябълка и започна да се чуди какво да го прави, а ние панически го извадихме от устата й  #Crazy Оставихме го на масата, а тя, нещастната, започна да скимти като си го гледаше. Казах на мъжа ми да го махне, да не го гледа бебка. Той го изяде и каза, че по-обиден и възмутен поглед от този на Сияна като го видяла да й яде ябълката не бил виждал. Чудеше се дали ще му прости някога  hahaha Та, мрежичка би ни спестила тези драми  Grinning
За бикините - аз си нося много отдавна тези от преди бременността. Онзи ден си пробвах и някои стари дънки и джинси. Всичко ми става. Много се зарадвах  Grinning
Мимко, браво на теб за свалените килограми! Упоритостта винаги се възнаграждава!  Hug
Сисондер, аз вече добавям обезсолено сирене, масълце и жълтък към пюретата. Редувам жълтъкът и сиренцето.
aYnaT, много ценна информация за пюретата. Много мерси!  Hug
Прекрасен ден ви пожелавам, момичета. Възползвайте се от слънцето!  Hug

# 133
И аз да се включа за секциото- все още ми е изтръпнало и ме сърби от време на време, а една приятелка ми каза,че на нея изтръпването и е изчезнало след година и месец, така че и аз съм се настроила за поне година Simple Smile
А искам да попитам момичетата,които вече са взимали две майчинства- на една и съща дата ли ги превеждат или когато решат през следващия месец?

# 134
Здравейте, аз по темата със храненето не мога да се включа, но като започнем ще имам много идеи от вас bouquet За операцията явно е мн. Индивидуално,  мен не ме сърби и не ми  е изтръпнало от много време. Като цяло мн бързо се възстанових и не ми е създавала дискомфорт  /изключвам началото разбира се/. Явно няма много занимания за бебета, надявах се на идеи за ветровитите дни Thinking поздрави

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 12:28 от Puding

Общи условия

Активация на акаунт