Какво да правя ?

• 1 132
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте на всички майки и бъдещи майки ! Simple Smile В момента се намирам в Лондон и съм бременна вече в 9 седмица ,страшно съм разочарована от лекарите тук . Ходих вече няколко пъти при моя личен лекар тук с цел да ми даде направление за гинеколог за да ме прегледа и да ми каже как съм,но абсолютно никой не ми обърна внимание изпратиха и-мейл на гинеколог съответно той трябвало да ме потърси не аз него,но си останах с чакането  Sad . Имам резки болки ниско долу от време на време адски ми е изнервено постоянно това нормално ли е според вас ? Моля ви посъветвайте ме,защото незнам какво да правя  Sad

# 1
Болките ниско долу в начална бременност са нормални, разбира се зависи за какво става въпрос. В Англия разчитат на това, че ако един плод е ок, ще издържи до първия преглед в 12 та седмица ли беше, някъде там. Чакаш си реда, това е. Вариант 2 - плащаш си и отиваш на преглед.

# 2
Системата в Англия е различна, до 12г.с никой не приема ембриона за "човек". Не очаквай да има всеки месец скан и изследвания. Няма да те прати на гинеколог Джипито ти, запиши си час, кажи им че си бременна, и чакай писмо от болницата в която са те записали за насрочен първи скан в 12 г.с (имаш още един после в 20г.с). Ще ти пратят брошури заедно с писмото и всичко ще ти стане по-ясно. Ще имаш посещение и от акушерка у дома (midwife) за да ти попълни книгата за следене на бременността (green notes). От 12 г.с докрая ще имаш срещи само с акушерката, ако не преценят че бременността е рискова.
За болките, винаги можеш да отидеш в A&E, но не вярвам да ти направят скан...просто не се отнасят сериозно докато не влезеш в 12г.с. Успех!
Бтв, винаги можеш да отидеш на частен скан, но цените са солени...не можеш да си самоназначиш преглед ей така при гинеколог или друг специалист, винаги трябва да имаш направление от джипито.

# 3
Благодаря ви за отговорите newsm03 Притеснена съм също,защото имах аборт тази година началото на май,а съм чувала,че трябва да мине доста време за да заченеш пак

# 4
Благодаря ви за отговорите newsm03 Притеснена съм също,защото имах аборт тази година началото на май,а съм чувала,че трябва да мине доста време за да заченеш пак
Напротив, точно обратното, много по-лесно се забременява след аборт и раждане. Мисля, че достатъчно време е минало при теб, всичко ще е наред. И аз имах болки, чак до към 15 седмица, сега съм 26та и пак има неприятни усещания, но е различно. Почивай си повече и се увери че са те записали към някоя болница, от там нататък те знаят какво да правят Peace

# 5
Съжалявам да го чуя, но от май месец е минало доста време. Аз преди да забременея и да родя, също имах една неуспешна бременност, в 7 г.с. се видя, че няма ембрион. След няколко месеца забременях и безпроблемнно износих бебето си. Казвам ти го , за да те успокоя, че се случва често. Сега разбирам притеснението ти, при мен беше същото. Сега с втората си успешна за момента бременност съм доста по-спокойна. И аз имах болки ниско долу няколко седмици, нормални са - матката се разширява. Така или иначе не можеш да направиш много в случая, вариант ли е за теб да си платиш преглед?

# 6
На 2 декември се прибирам обратно в България там поне с лекарите няма проблем малко ме успокой с това,постоянно се притеснявам какво става вътре в мен а това не е хубаво за сегашното ми състояние

# 7
Във всяка по-голяма болница имат Early pregnancy unit където при болки, проблеми в ранна бременност или оплаквания можеш да отидеш на ранен скан .
 Аз ходех в 7ма г.с. и в 9г.с. и двата скана бяха безплатни .

# 8
Govorih s tqh kazah che e emergency te mi kazaha che ne sam edinstvenata i trqbvalo da chakam

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 21:18 от AnMary

# 9
Не давай да те преглеждат вагинално в Англия, че имаме лош experience!!!

Общи условия

Активация на акаунт