Бебето ми яде много - въпрос?

• 4 815
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Като спи ще я будиш и буташ шишето. 4 хранения са малко.

# 16
Според мен също са малко 4 хранения. Опитай се да го храниш дори и на 4 часа да е. на 2 месеца е малкия ми син и яде по 170 АМ. Ако добавиш още едно хранене и намалиш малко количеството ще е по добре. И аз мисля, че гладно бебе не спи спокойно. Виж ако го будиш дали повръща или му е некомфортно и ще разбереш. Аз също съм на мнение, че трябва да се водим по бебето, а не по таблици.

# 17
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така, но ми стана любопитно и прочетох въпроса и коментарите. Моето бебе също ядеше доскоро 4 пъти, бяхме на смесено хранене-кърмене с дохранване. Това ми е второ дете и също се чудех дали е нормално. Педиатърката тук ( живеем в Германия) м и обясни, че е важно общото количество мляко за 24 часа, изчислява се по формула 150×кг на бебето, като бебето може да ги изяде на 4, 5, 10кратно хранене.  От около седмица сме само на кърмене, на поискване и вече е съвсем различно. Бих посъветвала авторката на темата да не се вкарва  в излишни филми, щом бебето е спокойно, наддава, няма рефлукс, просто си го храни както иска.

# 18
Аз също съм на принципа на поискване, но само 4 пъти няма да го оставя да яде... в началото бяхме така - много спеше и ядеше по 5 пъти на ден, през 4-5 часа докато не почна да повръща на фонтани почти всеки ден... сега ядем през 2 часа и половина - три и повръщането е веднъж на 2 седмици може би.. лично аз бих се уплашила да не му се разшири стомахчето, все пак това е малък човек, а не съседката ти (както каза някой). На 3 месеца сме почти но повече от 150 не иска да яде моя син, а за бебе на 1 месец ми се вижда прекалено много 200 мл и то АМ, което засища повече от кърмата... аз го държах 4 дни само на АМ (трябваше да пия едни хапчета) и ядеше все по 60-70 мл. ДА - всяко бебе е различно и щом ти е спокойно дете, значи се е наяло, но и от теб зависи как да контролираш яденето му.. То няма как да разбере, че от толкова много храна наведнъж може да му се разшири стомахчето или може да почне да повръща. Затова сме ние родителите. Поне това е моето мнение, а детето си е твое и ти си знаеш най-добре Stuck Out Tongue

# 19
  • Плевен
Ако на месец яде такова количество,колко ли ще яде като стане на 6 месеца?И това няма ли да се отрази на теглото му,не само сега като бебе,а и като по-голямо дете.Защото виждам доста затлъстели деца в детската градина,които ще станат и дебели възрастни,борещи се с диети и глад непрекъснато.За мен лично,4 пъти хранене за новородено е прекалено малко,а за количествата които изпива нямам думи направо.Навсякъде диетолози казват,че е по-добре да се яде начесто по-малко,отколкото на веднъж огромно количество.Аз с кърменето поне този проблем си го спестих,защото когато ревне гладно,давам без да мисля дали ще му предозирам дозата указана на кутията.Не мога да дам съвет,просто изказвам мнение,че за толкова малко бебе 4 кратно хранене с такива количества не е хубаво

# 20
peten, даваш ли си сметка, че твоето бебе, което яде на поискване може да изяжда и повече от бебето на авторката  Peace

4 годишно закръглено дете не означава непременно дебел възрастен. Познавам много пухкави бебоци, които на по-късен етап са далеч от дебели деца. Важното е начина на хранене и храната, която ще яде това дете през живота си. Навиците, които ще изгради и т.н. Границите за ръст и кг на бебетата и малките деца са доста широки  Peace

На авторката мога само да предложа да провери хемоглобина на бебето и билирубина. Може да кара тежка жълтеница, тя също успива бебетата, особено тези с отрицателна кръвна група. Ниският хемоглобин също кара бебетата и децата да спят. Също ако успее да вкара още едно хранене, дори и в заспало състояние. Това ще намали количествата на единично хранене, но като сбор за 24 часа ще си остане същото. Късмет.

# 21
4 пъти за 12 или 24 часа?
Доста е, ама щом му се яде на бебето...
за 24 часа.
Иначе аз си го храня с шише така,че само да си дърпа от него.В никакъв случай не го вдигам както питахте. Просто се чудя да не би да е от това,че спи повечко и пропуска хранения и за това да си го наваксва по този начин?

а трябва да го вдигаш шишето... бибероната трябва да е запълнена с мляко, а не наполовина да е пълна, защото по този начин дърпа още повече въздух и може да го заболи коремчето (пустите колики)... не му давай да дърпа толкова много въздух - това е моя съвет, но не го и дави.. давай му почивка на детето, за да не дърпа много лакомо  Hug

# 22
  • Sofia
4 пъти на ден се хранят децата, когато са преминали на твърда храна, като 2-годишният ми син. Не знам как малко бебе може да се остави да яде по 4 пъти на ден с толкова големи количества мляко. Иначе като за денонощие общото количество не е много.

Общи условия

Активация на акаунт