Майчинството счетоводно-67

• 39 079
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Т.е няма да вземам майчинство през втората година?

# 136
  • София
Здравейте, моля за помощ.
Искам да си пусна платен отпуск като статусът ми е следният:

- от март 2012 работя във фирмата / за 2012 имам 15 дни ползвани отпуск, като не знам дали обаче го има документирано някъде тъй като съм ги позлала чевъртъци и петъци и някои са били на устно договаряне така да се каже/
- забременях септември 2012 и изязох болнични до раждането на детето - юни 2013
- юни 2015 ми изтече двегодишното майчинството и изязох неплатен 6 месечен отпуск за отглеждане на дете, който изтича сега - декември месец
- сега искам да си пусна платен отпуск, който вероятно няма да ми бъде платен, тъй като шефа иска да ме съкращява
Моля ви да ми кажете по кой член трябва да си пусна молба за отпуск и колко дни ми се полагат от март 2012 до сега.

Благодаря

# 137
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, освен ако не те назначат някъде фиктивно за втората година.

# 138
Mоля ви да ми кажете по кой член трябва да си пусна молба за отпуск и колко дни ми се полагат от март 2012 до сега.

Благодаря

По принцип полагаемия платен годишен отпуск е по чл.155, ал.1 от КТ. Ако при вас на година платения отпуск е 20 работни дни (т.е ако нямате някой допълнителен ден), значи от март 2012г. до края на 2015 г. ти се полагат 77 дни. Ти казваш, че си ползвала 15 дни, значи ти остават 62 дни работни.

# 139
  • Варна

Точно така

# 140
А ако примерно м.май напусна и мой познат ме наеме в неговата фирма на безсрочен договор,би трябвало всичко да е наред, т.е да си получавам обезщетение и през двете години. Или пък ако сегашният ми работодател ми удължи дог. ?

# 141
  • Варна
А ако примерно м.май напусна и мой познат ме наеме в неговата фирма на безсрочен договор,би трябвало всичко да е наред, т.е да си получавам обезщетение и през двете години. Или пък ако сегашният ми работодател ми удължи дог. ?

Да,само сменете работодателя преди да излезете в болничните Simple Smile

# 142
  • София
Mоля ви да ми кажете по кой член трябва да си пусна молба за отпуск и колко дни ми се полагат от март 2012 до сега.

Благодаря

По принцип полагаемия платен годишен отпуск е по чл.155, ал.1 от КТ. Ако при вас на година платения отпуск е 20 работни дни (т.е ако нямате някой допълнителен ден), значи от март 2012г. до края на 2015 г. ти се полагат 77 дни. Ти казваш, че си ползвала 15 дни, значи ти остават 62 дни работни.

Благодаря  bouquet

# 143
Здравейте,не съм сигурна,че въпроса ми е за тук,но може някой да знае.Подадох декларация за детските за второто дете,което се роди миналия месец,та питането ми е този месец за две деца ли ще взема детски или от следващия почват?Благодаря  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 144
  • София-Младост
Здравейте,не съм сигурна,че въпроса ми е за тук,но може някой да знае.Подадох декларация за детските за второто дете,което се роди миналия месец,та питането ми е този месец за две деца ли ще взема детски или от следващия почват?Благодаря  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Подали сте този месец, плащане следващия.

# 145
  • В полите на Пирин планина

От месеца, следващ раждането на детето се подават, но фактически полагаемата сума за м.12.2015 ще се изплати през януари 2016.

# 146
Благодаря! Simple SmileХубав ден!!!

# 147
Здравейте,

извинявайте ако вече сте отговорили на такъв въпрос!

Излязох в 45 дневен на 26.11.2015 г. , а термина ми е на 10.01.2016 г.. Въпроса ми е, тъй като има изменение на закона за изчисляване на майчинството, който влиза в сила от 01.01.2016 г., ако родя бебка през новата година по кой закон ще ми се изчисли майчинството за 24 или 18 месеца (по новият)?

Благодаря предварително за отговора!  Simple Smile

# 148
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

извинявайте ако вече сте отговорили на такъв въпрос!

Излязох в 45 дневен на 26.11.2015 г. , а термина ми е на 10.01.2016 г.. Въпроса ми е, тъй като има изменение на закона за изчисляване на майчинството, който влиза в сила от 01.01.2016 г., ако родя бебка през новата година по кой закон ще ми се изчисли майчинството за 24 или 18 месеца (по новият)?

Благодаря предварително за отговора!  Simple Smile

Няма такава промяна  Thinking

http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

# 149
И аз не знам за такава промяна.

Общи условия

Активация на акаунт