Майчинството счетоводно-67

• 39 069
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
kseniq , мисля, че в тази тема са запознати
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=862358.225;topicrefid=20
Успех!

# 121
  • Пловдив
kseniq , мисля, че в тази тема са запознати
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=862358.225;topicrefid=20
Успех!

Lady Brinne, bialata3  bouquet Благодаря Ви!
Lady Brinne - да, надявам се, някой по-запознат със счетоводния закон и закона за социалните помощи, да се включи и да даде някаква "светлина" в този тунел.
Bialata3 - сега ще копирам въпроса си и в темата, която съветвате да следя!
Благодаря Ви!  bouquet

# 122
Аз се чудех дали за самоосигуряващите се важи същото или ако се подаде декларацията по-късно, след като си получиш обезщетението за раждане и за майка- студентка  Whistling

# 123
  • София-Младост
Аз се чудех дали за самоосигуряващите се важи същото или ако се подаде декларацията по-късно, след като си получиш обезщетението за раждане и за майка- студентка  Whistling
Едно от условията на чл.8в ЗСПД
 майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 09:59 от Ала-Бала

# 124
  • Sofia
Здравейте, бих искала да попитам дали трябва да нося копие от акт за раждане на детето, когато представям третия болничен за майчинство, който е издаден от педиатъра? Благодаря предварително!

# 125
  • Варна
Здравейте, бих искала да попитам дали трябва да нося копие от акт за раждане на детето, когато представям третия болничен за майчинство, който е издаден от педиатъра? Благодаря предварително!

Вече не е необходимо,но може да го представите на работодателя си за прилагане към досието

# 126
Здравейте, скъпи мамита.Аз ще съм една от вас март .И имам един въпрос значи 6 месечният ми непрекъснат болничен изтича на 27.12,преди това имам 1 месец болничен май месец за операция и после от 1.06съм в болничен заради бременността. Та въпроса ми е сега след като изтечат тези 180дни ли трябва да се явя на ТЕЛК, или общо за годината са тези 180дни. Ако е така аз имам 7 месеца болничен и трябва да чакам да ми върнат от НОИ последния болничен ли за да се явя на ТЕЛК правилно ли съм разбрала?

# 127
  • Варна
Здравейте, скъпи мамита.Аз ще съм една от вас март .И имам един въпрос значи 6 месечният ми непрекъснат болничен изтича на 27.12,преди това имам 1 месец болничен май месец за операция и после от 1.06съм в болничен заради бременността. Та въпроса ми е сега след като изтечат тези 180дни ли трябва да се явя на ТЕЛК, или общо за годината са тези 180дни. Ако е така аз имам 7 месеца болничен и трябва да чакам да ми върнат от НОИ последния болничен ли за да се явя на ТЕЛК правилно ли съм разбрала?

Защо трябва да се явявате на телк?
Нали сте в болничен по бременност?

# 128
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Защото няма да й стигнат 180-то дни.

# 129
  • Варна

Мисля,че за болничните по бременност не важи ограничението

# 130
  • Пловдив

Тц,важи.

sisiTR ,ще ти броят 180 дни от 1 ви юни.Като ги направиш,трябва да се явиш на ТЕЛК,за да продължиш с болничните.Щом си броила,че изтичат декември,се явяваш декември

# 131
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Важи с пълна сила.

# 132
Elfita много благодаря за отговора след празниците ще ходя за протокол и към ТЕЛК, а те за колко време ще ми ги отпуснат, нали минаваме в следващата година не би ли трябвало отново да се броят 180 дни, мисълта ми е до края ли ги отпускат или всеки месец ще ходя?

# 133
Здравейте,момичета. След доста чакане накрая и аз видях двете черти. Имам оитане към вас, тъй като не намерих случай като моя. Наета съм на работа на срочен дог по чл.68,ал.1 във връзка с чл.71,ал.1 от КТ. Срока на договора изтича м. Октомври 2016. Термибът ми е средата на м. Юли. Въпроса ми според Вас след изтичане на договора, той ще бъде ли прекратен след като съм в отпуск по майчинство. Ако е така ще имам ли проблеми с изплащане на майчинството? Много ще се радвам ако някой се сблъсквал с подобен казус и може да ме посъветва?

# 134
  • Варна
Здравейте,момичета. След доста чакане накрая и аз видях двете черти. Имам оитане към вас, тъй като не намерих случай като моя. Наета съм на работа на срочен дог по чл.68,ал.1 във връзка с чл.71,ал.1 от КТ. Срока на договора изтича м. Октомври 2016. Термибът ми е средата на м. Юли. Въпроса ми според Вас след изтичане на договора, той ще бъде ли прекратен след като съм в отпуск по майчинство. Ако е така ще имам ли проблеми с изплащане на майчинството? Много ще се радвам ако някой се сблъсквал с подобен казус и може да ме посъветва?

Има две опции- да ви пуснат допълнително споразумение за безсрочен трудов договор или да ви прекратят срочния
Аз лично винаги препоръчвам на работодателя втория вариант
В случай,че ви прекратят договора имате право на обезщетение до 410 дни,което ще си получите от НОИ
На отглеждане на дете до 2г няма да имате право тъй като вече няма да имате действащ трудов договор

Общи условия

Активация на акаунт