Майчинството счетоводно-67

• 38 787
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Декларацията по чл. 50 и чл. 51 от КСО с какъв код се обработват в НОИ? Болничните за бременност и раждане бяха с 1

С код 0 е.
Болничните за общо заболяване са ти били с код 1, а тези за бременност и раждане с код 14 и 15.

# 676
При ползване на облекчение по чл.22в и подаване на декларацията електронно, дали трябва да сканираме и прикачваме подписана декларация от бащата, че няма да ползва съответното облекчение?

# 677
При ползване на облекчение по чл.22в и подаване на декларацията електронно, дали трябва да сканираме и прикачваме подписана декларация от бащата, че няма да ползва съответното облекчение?

Току що пробвах и явно ще се налага да се прикачва.Мислех, че ще става само с отметка, но уви  Mr. Green

# 678
Пфууу, а уж щели да ни улесняват  Mr. Green

Пантера, а можеш ли да ми кажеш като напишеш 2 броя справки за ОД дали се отваря 2014 като опция? В баркода не ми се получава, а трябва да правя корекция  Crossing Arms

# 679
Пфууу, а уж щели да ни улесняват  Mr. Green

Пантера, а можеш ли да ми кажеш като напишеш 2 броя справки за ОД дали се отваря 2014 като опция? В баркода не ми се получава, а трябва да правя корекция  Crossing Arms

Отваря се и 2014  Peace

# 680
Благодаря, явно тази декларация с баркода не е доизпипана.

Другата новост, която забелязвам, е че има опция за довнасяне на осиг.вноски в размера за ФП+ОЗМ  newsm78 Чудя се ако лицето е ползвало болнични как ще му се отрази.

# 681
Момичета за болничен каква карта ми трябва,лично здравна амбулаторна -тази е със син надпис ,или здравно профилактична-бял картон с черен надпис,разбрах че се носи към родилното  newsm78

# 682
Момичета за болничен каква карта ми трябва,лично здравна амбулаторна -тази е със син надпис ,или здравно профилактична-бял картон с черен надпис,разбрах че се носи към родилното  newsm78

Лична амбулаторна карта.В нея ще вписват болничните.

# 683

Мерси,аз сега се заведох фиктивно в една фирма,но от 04.02 влизам в тези 45 дни до термин.нали няма проблем и ще мога да взема болничен и после майчинство ?

# 684
  • В полите на Пирин планина

Мерси,аз сега се заведох фиктивно в една фирма,но от 04.02 влизам в тези 45 дни до термин.нали няма проблем и ще мога да взема болничен и после майчинство ?

Да, ако имаш поне 12 месеца осиг. стаж изобщо през живота си.

# 685
Момичета за болничен каква карта ми трябва,лично здравна амбулаторна -тази е със син надпис ,или здравно профилактична-бял картон с черен надпис,разбрах че се носи към родилното  newsm78

Да, ако имаш поне 12 месеца осиг. стаж изобщо през живота си.
Имам 4 години,просто забременях и поряди медицински причини си останах в нас.,но чак сега намерих фирма.Много мерси. А дали трябва някакви пари да се внасят като данък със задна дата или не?Осигуровки от работодателя или?

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 17:32 от M_E_G_I

# 686
здравейте , питането ми е за следното: Почнах да работя след като малката тръгна на ясла, оставаха ми  12 дни да навърши две годинки, т.е. да ми свърши майчинството.Пуснах Прил.4към чл.5  заявление за декларация за изплащане на парично обещетение за отглеждане на малко дете на основание чл.54 от ксо, и Прил.12 към чл.14 ал.1  за промяна на обстоятелствата. Въпроса ми е дали за тези 12-сет дни ще ми се изплати нещо, въпреки, че малката ходи на ясла.
Получих от нои този отговор: Съгласно чл.54 ал.1 от КСО при НЕИЗПОЛЗВАНЕ на платен отпуск за отглеждане на малко дете до 2г майката, която е осигурена за общо заболяване и майчинство и е имала право на обезщетение по чл. 52а, получава парично обезщетение в размер 50 на сто от обезщетението по чл. 53 от КСО. Съгласно подадените данни по чл.5 ал.4 от КСО за м.10/2015-майката ползва отпуск по чл.164 от КТ. Останах с впечатление, че имам право да получа на 50% половината въпреки, че малката ходи на ясла.

# 687
  • Пловдив
. Въпроса ми е дали за тези 12-сет дни ще ми се изплати нещо, въпреки, че малката ходи на ясла.

Да,НОИ ще ти преведа пари за тези 12 дни

# 688
. Въпроса ми е дали за тези 12-сет дни ще ми се изплати нещо, въпреки, че малката ходи на ясла.

Да,НОИ ще ти преведа пари за тези 12 дни

Извадка от Разпореждане за отказ О-17-000-00-00881742/19/01/2016 относно Заявление-декл по чл.53 и 54 от КСО

на........................................................
Съгласно чл.54 ал.1 от КСО при НЕИЗПОЛЗВАНЕ на платен отпуск за отглеждане на малко дете до 2г майката, която е осигурена за общо заболяване и майчинство и е имала право на обезщетение по чл. 52а, получава парично обезщетение в размер 50 на сто от обезщетението по чл. 53 от КСО. Съгласно подадените данни по чл.5 ал.4 от КСО за м.10/2015-майката ползва отпуск по чл.164 от КТ. За справка тел........... 

Това е отговора на НОИ, мисля , че има някакъв проблем иначе няма да имам Разпореждане за отказ, и да отида за справка

# 689
  • София
Декларацията по чл. 50 и чл. 51 от КСО с какъв код се обработват в НОИ? Болничните за бременност и раждане бяха с 1

С код 0 е.
Болничните за общо заболяване са ти били с код 1, а тези за бременност и раждане с код 14 и 15.

Факт, поправям се. Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт