Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 416
  • 676
  •   1
Отговори
# 375
Зависи от какво е реално зацапването! При мен не беше от раничка, а от отлепена плацента ( в малко по-горни седмици) и спря бавно, за седмица-две. При раничка не съм сигурна newsm78

# 376
Здр,значи за голяма радост за сега кървенето спря,но доктора ми каза постепенно да намаля всички хапчета заради риск от ново кървене,но ми изписа и към тях Герикапс ,а в нета чета,че не било хубаво да се пие по време на бременност.
Въпроса ми е ,ако знаете дали наистина е така,защото се чудя да ги пия ли страх ме е за бебето,макар че все пак доктора ми го е изписал?

# 377
Герикапс за какво ти го изписа? Нещо не съм чувала скоро бременни да го взимат  newsm78

# 378
Aми не ми обясни каза ми заедно с другите пий и герикапс 20 дена по 1т на ден.
И сега наистина се чудя за какво го е изписал дали заради лекото кръвотечение като добавка към другите лекарства..?
Изобщо незнам дали да го пия.!

# 379
Оххх, ами погледнах му листовката, Герикапс е вит А и вит Е. Не съм лекар, НО витамин А доста го отричат по време на бременност!!! Нали заради него ни е забранена храна черния дроб!  Аз не бих ги взимала  Naughty

# 380
Аз пих Герикапс от 6 г.с. до 20 г.с. някъде  по лекарско предписание и то по два пъти на ден.

# 381
Здравейте и аз се присъединявам към вас. Бременна съм в 9г.с. с близнаци и на 22 прокървих... тичах до патологията понеже беше късно вечерта и направо ме закотвиха тук с отлепване на плодния сак на едното бебче... на легло и системи с магнезий, папаверин, но шпа и отделно утрогестан. Адски ме е страх и за двете бебенца Sad Моля споделете как мога да помогна за залепване обратно по-бързо.Някоя мама с такова чудо, която го е преминала успешно, моля да пише.

# 382
llrock3, не мога да ти дам съвет, защото не съм минавала по този път, само мога да ти кажа да слушаш лекарите какво ти казват и единственото което ти можеш да направиш е да лежиш. Това със сигурност помага много. И имай вяра в бебченцата си. Успех,спокойно всичко ще е наред bouquet

# 383
llrock единственото, което можеш да направиш е много лежане и да слушаш лекарите. Мен не бяха предупредили дори да не се къпя няколко дена, защото се увеличава кървенето, дори яж във възможно най - легнало положение. Никакво ставане и гледай да си максимално спокойна, колкото и да е трудно.

# 384
Цял ден се мъча да се регистрирам и най-накрая успях .. Simple Smile. Да споделя и моите неволи. В осма седмица съм и от две седмици точно съм с кафяво зацапване. Живеем в Англия, ясно ви е каква е системата там ... приеха ме в спешното, в шеста седмица, видяха сърчице и ... ми казаха да си ходя Simple Smile. Отидох си. Минаха, ден, два, три. Течението нито намалява, нито се увеличава. В почивния си ден успях да се вредя в една частна клиника, изпросих си утрогестан. Изписаха ми 200 мг таблетка - 1 сутрин, 1 вечер. Но вече 7 ден от тогава все още си зацапва. Затова реших на своя глава да си го увелича двойно от днес. Две сутрин и две вечер. Намерих и Но-Шпа от Ибей. Но въпреки всичко ме притеснцява това продължително зацапване. Две седмици не са малко време. Следващ преглед ми е насрочен след месец. И така. Не знам да се радвам ли, че съм бременна, да се притеснявам ли, че бебето не е добре, щом започна да зацапва така ... Sad

# 385
Aman ot paroli ти лежиш ли в къщи тези 7 дни. Защото една от причините за кървене е отлепване на плодния сак. При което се поставят 3х2 капс Утрогестан вагинално, Но шпа 3х1, освен това трябва да пиеш и филиева киселина и да се лежи поне 2 седмици, само със ставане до тоалетна

# 386
Aman ot paroli, аз съм с отлепване и съм в болницата не ми дават да се мърдам, само до тоалетна и за ядене. Отделно една камара банки венозно и утрогестан вагинално, дуфастон и какво ли не, пази се! При мен момичета кървене вече няма, само леко зацапване и двете бебченца са добре, но като гледам няма да ме пуснат поне още седмица, но всичко за бебчовците! Успех на всички!

# 387
Aman ot paroli ти лежиш ли в къщи тези 7 дни. Защото една от причините за кървене е отлепване на плодния сак. При което се поставят 3х2 капс Утрогестан вагинално, Но шпа 3х1, освен това трябва да пиеш и филиева киселина и да се лежи поне 2 седмици, само със ставане до тоалетна
При мен беше абсолютно забранено вагиналното поставяне на Утрогестан, само орален прием можеше, герикапс и но шпа и многото лежане, а зацапва ето продължи два месеца.

# 388
Не само, че не лежа, ами чинно си ходя на работа по 40 часа на седмица. Въпреки, че ми се искаше да лежа, поне в началото, когато започна - чувствах се като парцал. Но личната лекарка, тези в спешното, както и частната лекарка бяха категорични, че няма никакви медицински причини да "си стоя в къщи". Според тях, спазми на матката могат да се получат, както и от претоварване, така и от залежаване. Също така, в това състояние силните спазми не били желателни, но умерени такива можели да помогнат на плода да "се нагласи по-добре в матката". С две думи, категорично ми отказаха болничен. Но ме посъветваха да не ходя пеша дълго, да не стоя права повече от 5-10 минути без почивка, никакво вдигане на нещо повече от килограм-два, както и стоене на много топло/студено. Има някаква логика в думите им, а и така или иначе нямаше смисъл да споря, така че просто си продължих, както обикновено, но по-внимателно.

Фолиева приемам от 2-3 месеца преди бременноста, както и мултивитамини. Вече три пъти, сега ще бъде четвъртия в който ще си сложа двойна доза Утрогестан от предписаната и течението видимо се редуцира. Да чукна на дърво, почти нямаше днес.  Praynig

# 389
Аз бях с отлепване в началото, в последствие се оказах с чувствителна матка и ми зацапваше до 29 г.с. Никога не съм лежала, не са ми казвали да лежа, освен, когато бях в напреднала бременност и имах зацапване  плюс много чести контракции. Не само това, ами прелетях хиляди километри от Азия в Европа и обратно. Истината е, че не за всяко отлепване, прокървяване и болежка трябва да се лежи и да се дава болничен... Аз също живея в чужбина и когато бях в шести месец и на хапчета за задържане, заради контракциите, не ми дадоха болничен, защото "бременността не е болест". Затова честно казано доста се озадачавам, когато непрекъснато чувам колко се оплакват нашите момичета от БГ здравеопазването, а в последствие и от условията на майчинството, но това е една друга тема...

Общи условия

Активация на акаунт