Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 442
  • 676
  •   1
Отговори
# 390
  • Лондон
Здравейте,момичета Hug Тъй като живея в UK,напълно разбирам ситуацията,в която си изпаднала Aman ot paroli.Да,тук в Англия е така-изписват с кървене,опъват се за болнични,но това не значи,че лежането не е най-добрия лек за отлепяне+ естествено лекарства.Бременността не е болест,факт,но когато състоянието ти е сериозно,трябва да направиш всичко,за да се възстановиш и да спре кървенето.Като ходиш на работа ще стане мн по-трудно. bouquet

# 391
Надявам се правилно да съм пуснала новата тема.
Това е старата:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=545212.0
здравейте, мами!
в петък бях на гениколог каза че има полдно сакче и се развива добре, но в събота получих кървене
звъннах на лекарката и ми каза да пия утрогестан 3х1 и утре съм на преглед

# 392
Snowche незнам от какво се оплакват, но като гледам как е в чужбина, ще се повторя сега, но съм много благодарна, че в момента съм в България. Изобщо не си представям да съм някъде другаде в този момент, един лев не съм платила за целия престой в болницата, отделно през цялата бременност си ползвам болнични, нито контролни прегледи съм плащала, нито изследвания. Друг е въпроса, че в по - големите градове са го обърнали на печалбарство и дори за да ти издадат болничен искат да си платиш. Но в ситуацията с кървенето не виждам друг изход освен лежане, а като не ти дадат болничен няма как да стане.

# 393
Здравейте,момичета Hug Тъй като живея в UK,напълно разбирам ситуацията,в която си изпаднала Aman ot paroli.Да,тук в Англия е така-изписват с кървене,опъват се за болнични,но това не значи,че лежането не е най-добрия лек за отлепяне+ естествено лекарства.Бременността не е болест,факт,но когато състоянието ти е сериозно,трябва да направиш всичко,за да се възстановиш и да спре кървенето.Като ходиш на работа ще стане мн по-трудно. bouquet

Така е, трудно е, но при положение, че няма бележка от лекар, няма как да не ходя, ще ми пуснат дисциплинарно производство ... абе изобщо, скапана история. Sad

# 394
  • Лондон
Иди до личния,обясни за какво става въпрос (аз така направих) и никога не са ме върнали,издадоха ми бошничен лист на следващия ден.Когато ме приеха в болницата 1-вия път (12-та седмица) също с много уговорки ми издадоха по мое настояване.Знам за какво става въпрос тук,ти в Лондон ли си?Пиши ако искаш на лични Hug

# 395
И аз като Askata съм супер благодарна, че съм в България и тук карах бременността. Българите все мърморим за нещо, а сме все още доста социална държава, изкарах 7 месеца от бременността вкъщи, с приличен болничен, майчинството е 2 години. Лежах в болница за задържане. Лекарите са адекватни и загрижени, аз поне попадам на такива! Не бих заменила България с друга държава на този етап от живота си!

# 396
  • Лондон
Askata,Helios,така и трябва да бъде-въпреки многобройните минуси на България,относно соц.политика и конкретно проследяването на бременността и майчинството,са мн по-добри от далеч "по-развити" европейски държави.Дано е все така!

# 397
Здравейте! От доста време следя форума, но до сега не съм писала.
В 8г с имах леко зацапване, след преглед при док ми изписаха утрогестан, пих го 2седмици,след което ми го спряха. В 16 г с прокървях буквално, веднага ме приеха в болница. Лежат 4 дни, като ми даваха 3×1но шпа и 3×1 магнерот, както и кормагнезин. В момента съм в 18г с и продължавам с магнерич и но шпа. При ехографскиа преглед така и не ми казаха причина. Плацентата не е разположена ниско.
Незнам какво да си мисля момичета, изчетох безброй глупости и се надявам някой със същите оплаквания да ми пише.

# 398
здравей, аз кървих 6г.с. от 7г.с.доктора ми придписа вагинално Прожестореген сутрин и вечер. Кървенето не спря предложи ми болничен две седмици, мислех че кървенето е не много, предписа ми болко успокоителни за болките в стомаха. От вторник вечерта съм на креват.Вчера бях с кървене, виене на свят и главоболие.Днес съм доста по-добре, та чак и повдигането ми го няма.Още съм 9г.с.Нищо не съм чела в интернет, защото ми беше зле и изморено. Rolling Eyes

# 399
Аз съм във Франция, два пъти с кървене и болки си ме върнаха в къщи без промяна на лекарствата нито от часния ми доктор.Вчера вечерта имах болки като при цикъл и кървих и сега имам конвулси. Вече съм изморена да ходя по доктори.

# 400
Незнам какво да ти кажа, лежи си по цял ден, почивай. Това постоянно кървене не е хубаво, може и от секс да се получи, така че по - добре се въздържайте в момента. Успех! ☺

# 401
Момичета, кървенето може да е поради различни причини. При мен беше заради частично отлепяне на плацентата. Може да е поради ниско разположена плацента, както и поради раничка на шийката. Може да има и други причини, но не се сещам в момента. В България се препоръчва мнооого лежане, както и се приемат Утрогестан, Ношпа, фолиева киселина. Милички, много жени сме минали през това изпитание! Стискам палци кървенето да спре скоро, но дори и тогава, по-внимателно, избягвайте да вдигате тежки неща!!! И... ние забравихме за секса!

# 402
Ми да при мен се уточни, че проблем с плацентата няма. За раничща на шийката незнам, тъй като от както съм забременяла не са ми правили никакви ваг.прегледи, а и бях чела, че при цитонамазка има риск от спонтанен аборт.. това вярно ли е??

# 403
Здравейте! И Честита Нова Година!

Аз посрещнах новата година в болницата. На 30.12 получих кафеникаво зацапване и ме приеха за лечение. На преглед всичко е нормално: шийката е 5 см, няма разкритие, не се вижда отлепяне на плацентата. Тя ми е със задно прилежание и  до колкото разбрах, май не може да се огледа много добре.  newsm78
Пуснаха ми кръв и урина и там няма нищо. Само микробиолигията не ми е готова и чакам резултат. Нищо не ми казват, на какво се дължи това зацапване. То продължава, много е слабо, но го има. Cry

# 404
Зайченцето, как да ти кажат като и те явно не знаят. Това са много чести неща. Важното е да изключат скъсена шийка, инфекция и отлепяне. В други държави дори не биха те приели в болница.

Честита Нова Година! Нека донесе на всички ви здрави бебчета по термин  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт