Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 387
  • 676
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм с проблемна бременност,г/д отивам към 2-рия месец.Откакто разбрах че съм бременна и на мен ми зацапва леко кафеникаво,което беше през дни.Пия лекарства,лежах в болница на системи,след,което ми биха ампула прегнил и след 20 дена да отида да ми бият 2-рата.След като ми биха ампулата зацапването започна да става всеки ден в продължение на 5-6 дена,след което спря за 3 дена и на 3-тия ден вечерта като се избърсах излезе нещо съвсем малко,но мн странно на цвят-нещо м/у зелено и сиво и така след него вече 2-ри ден нямам зацапване.Та по въпроса съм изчела доста неща и стигнах до заключението,че всичко е божа работа.Има хора,които не са имали зацапване и са стигали до спонтанни аборти има и жени,които през цялата бременност са били с кървене.Успех на всички желая.

# 646
  • София
Сега съм вече по-спокойна, тъй като беше важно да видя този кариотип. Иначе съм с мутация 4g/4g, но за всичко бяхме взели мерки, даже в 8 седмица кръвопотока и всичко ми беше прекрасно,
Съжалявам за случилото се. Hug
На каква терапия беше заради тромбофирията? Направи ли консултация с проф. Паскалева?

# 647
Имам консултация с доцент Русев и Сигридов. Бях на фракси 0.4 и аспирин през ден. До последно кръвопотока беше супер Simple Smile
Божа работа са някои неща, но за други се изискват лекари. И аз в момента се успокоявам с това, че не е било писано, както и предишния път, но все пак искам да имам лекар до себе си, който да го интересува и знае какво прави

# 648
  • София
Имам консултация с доцент Русев и Сигридов. Бях на фракси 0.4 и аспирин през ден. До последно кръвопотока беше супер Simple Smile
НМХ всеки ден или през ден? Щом не е за първи път задължително направи консултация и с проф. Паскалева.

# 649
Първият път не знаех че имам 4г, сег знаех но се оказа че плодът е бил увреден - с 3 хромозоми... Иначе посетих и други лекари и лечението с фракси и аспирин редуващи се през ден беше адекватно и успешно

# 650
  • София
Първият път не знаех че имам 4г, сег знаех но се оказа че плодът е бил увреден - с 3 хромозоми... Иначе посетих и други лекари и лечението с фракси и аспирин редуващи се през ден беше адекватно и успешно
Ако ти се чете, много полезни теми:
http://old.bg-mamma.com/?topic=993243
http://old.bg-mamma.com/?topic=469687.750;topicrefid=20
http://old.bg-mamma.com/?topic=992712
http://old.bg-mamma.com/?topic=968004
Успех!

# 651
Благодаря и на Вас !

# 652
Аз и през двете бременности кървях първата само зацапвания за ден а през втората обилно кървене от отлепен плоден сак.Също имам 4g/4g и терапия от доц.Конова Фракси 0,4 и АП редувам но понеже вече ходя в надежда исках Балтаджиева да ми погледне изследванията и терапията отделно ми пусна крос-мач който излезе положителен терапията на Конова отпадна правих вливки интратект пия преднизолон и аспирин протект за 4g-то само .Та някой да е пил преднизолон и да ми каже как стоят нещата с кървенето в ранните седмици?

# 653
Здравейте, мами! Сравнително нова съм във форума и се извинявам ако с поста си нарушавам някакви правила. Пиша ви т.к имам нужда от съвет или по-скоро успокоение Flushed Бременна съм в 9г.с-първа бременност. До момента всичко си вървеше добре като изключим  типичните неприятни симптоми на бременноста-гадене, повръщане, лесна умора, сънливост и пр. Преди два дни обаче установих, че имам малко по-силни от обичайните придърпвания и последващо светло кафеникаво зацапване... Естествено изпаднах в ужас и въпреки, че беше събота по никое време звъннах на гинеколожката си. Изписа ми Утрогестан (3х1) + Но шпа+ бусколизин. Приемам първите две лекарства по схема, като Бусколизина го пропускам понеже не съм сигурна какво е действието му върху плода. Тази сутрин бях на преглед с УЗ всичко изглеждаше нормално, добра сърдечна дейност и плоден сак доооооо преди няколко часа, когато забелязах, че отново имам зацапване. Този път е с по-наситен цвят, но по-оскъдно. Забелязах, че общото между двете прокървявания е че се случиха в дни в които изпитах оргазъм (държа да отбележа, че беше без проникване Flushed Flushed Flushed ). Гинеколожката ми не ме е предупреждавала да се въздържам от полов контакт, но това може да се дължи и на малката подробност, че забравих да и спомена за оргазмите... Вече на 100000% ще се въздържам, за да е добре бебо и да няма последствия за него Disappointed ?Чувствам се адски гузно... Та и към въпроса-  някоя от вас имала ли е подобно преживяване и как в последствие се разви бременноста?

# 654
Здравейте, мами! Сравнително нова съм във форума и се извинявам ако с поста си нарушавам някакви правила. Пиша ви т.к имам нужда от съвет или по-скоро успокоение Flushed Бременна съм в 9г.с-първа бременност. До момента всичко си вървеше добре като изключим  типичните неприятни симптоми на бременноста-гадене, повръщане, лесна умора, сънливост и пр. Преди два дни обаче установих, че имам малко по-силни от обичайните придърпвания и последващо светло кафеникаво зацапване... Естествено изпаднах в ужас и въпреки, че беше събота по никое време звъннах на гинеколожката си. Изписа ми Утрогестан (3х1) + Но шпа+ бусколизин. Приемам първите две лекарства по схема, като Бусколизина го пропускам понеже не съм сигурна какво е действието му върху плода. Тази сутрин бях на преглед с УЗ всичко изглеждаше нормално, добра сърдечна дейност и плоден сак доооооо преди няколко часа, когато забелязах, че отново имам зацапване. Този път е с по-наситен цвят, но по-оскъдно. Забелязах, че общото между двете прокървявания е че се случиха в дни в които изпитах оргазъм (държа да отбележа, че беше без проникване Flushed Flushed Flushed ). Гинеколожката ми не ме е предупреждавала да се въздържам от полов контакт, но това може да се дължи и на малката подробност, че забравих да и спомена за оргазмите... Вече на 100000% ще се въздържам, за да е добре бебо и да няма последствия за него Disappointed ?Чувствам се адски гузно... Та и към въпроса-  някоя от вас имала ли е подобно преживяване и как в последствие се разви бременноста?
На мен преди седмица ,същото абсолютно без проникване......шурна червена кръв доста.Първо не го свързах с оргазма,не се замислих даже но от тогава мъжа ми не иска да ме пипне.Бебо е добре вчера го гледахме също съм на утрогестан но 2х1 слагам вагинално.Не се притеснявай щом бебето е добре.Аз лично ще се въздържа от секс бил той и без проникване поне до 3тия месец.Така мисля се.....Всъщност аз така и не разбрах от къде е това кървене,дали не съм се разранила от тези хапчета които слагам.....защото нямаше отлепяне на сакче или каквото и да било около бебето.

# 655
  • UK
И аз ще следя темата. Бременна съм в 7г.с. и 3та седмица съм с кафеникаво зацапване. От вчерс д-р Жеков във Варна ме изплаши, че имам отлепяне на сака и лежа. Иска и в болница да ме взима, но не мисля, че ще се съглася. Бебето е добре, с добър сърдечен ритъм. Не знам какво да мисля, чудя се дали тези мерки не са преувеличени, но засега слушам...

# 656
И аз ще следя темата. Бременна съм в 7г.с. и 3та седмица съм с кафеникаво зацапване. От вчерс д-р Жеков във Варна ме изплаши, че имам отлепяне на сака и лежа. Иска и в болница да ме взима, но не мисля, че ще се съглася. Бебето е добре, с добър сърдечен ритъм. Не знам какво да мисля, чудя се дали тези мерки не са преувеличени, но засега слушам...
Какво съвпадение!И аз бях при него вчера.Мисля че трябва да го слушаш,зависи колко е отлепянето,с миналата бременност и аз имах отлепяне,лежах доста всимах си утрогестана и след седмица две сакчето беше се залепили.

# 657
  • UK
Той не ми каза колко е отлепянето, но каквото и да е го слушам. Смени ми вагиналния Утрогестан с такъв за перорално приложение. Ти в коя седмица си? Имаше ли зацапване?

# 658
Той не ми каза колко е отлепянето, но каквото и да е го слушам. Смени ми вагиналния Утрогестан с такъв за перорално приложение. Ти в коя седмица си? Имаше ли зацапване?
8+4 г.с. тъкмо докато говорим по темата и прокървих и след малко ще тичам в Ситиклиник да видят бебо.Вчера малко повечко обикалях по задачи явно трябва да се почива повечко.

# 659
Аз съм чувала че от оргазъм се получават контракции и кървенето може да е от това. Питайте лекаря си за по-сигурно

Общи условия

Активация на акаунт