По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 709
  • 412
  •   1
Отговори
# 180
Сякаш горката женица им е длъжна на всички в това семейство.
За нея време не остава. Сякаш нама право да е уморена, или да е неразположена.
Много ми се иска авторката да напише някой ден, как съпругът  с  детето  й приготвили романтична вечеря с няколко степенно меню за  изненада.

# 181
Готвя всеки ден по две неща, плюс десерт, салата, обяд на малкото за училище, но имам време, ако няма, ще зобят нещо от топлата витрина или ще се научат да се радват на кренвирши.

Паметта ли ме лъже или твоя беше максимата, че себеуважаващата се жена не готви в работните дни през седмицата?

Знам ли, дали някъде не съм се избъзикала с някого?

# 182
Може, ама си звучи точно като някакъв неписан закон:)

По принцип има 2 вида жени, едните по-скоро чистят, другите по-скоро готвят. Аз например мога да готвя и в работни дни, обаче трудно се мобилизирам да чистя. Има пък такива, дето всеки ден облизват къщата, обаче ядат каквото падне, карат на фотосинтеза, а домочадието- на сухоежбина и полуфабрикати. Има такива, дето бродират и си полират кристалните сервизи, ама загарят почти всяко ядене, когато се пробват да готвят.

# 183
  • планетата Земя
По принцип има 2 вида жени, едните по-скоро чистят, другите по-скоро готвят.

Изпусна третия вид-жените,които нито готвят,нито чистят  Grinning

# 184
Ако им се падне да останат у дома, ще се разпределят в един от двата вида. То това не е до действие и дали фактически чистиш или готвиш, а по-скоро е състояние на съзнанието.

А обикновените мърли...какво да ги броим...

# 185
Може, ама си звучи точно като някакъв неписан закон:)

По принцип има 2 вида жени, едните по-скоро чистят, другите по-скоро готвят. Аз например мога да готвя и в работни дни, обаче трудно се мобилизирам да чистя. Има пък такива, дето всеки ден облизват къщата, обаче ядат каквото падне, карат на фотосинтеза, а домочадието- на сухоежбина и полуфабрикати. Има такива, дето бродират и си полират кристалните сервизи, ама загарят почти всяко ядене, когато се пробват да готвят.

Е това пък откъде го измисли. Нормално е в работни дни да мислиш повече за насъщния на домочадието, не познавам жена, която щом се прибере от работа и почва да лъска с парцала. Аз пък мисля, че който не  го мързи да чисти, не го мързи и да готви.

# 186
  • София
А който ненавижда да готви, мрази и да чисти  Laughing Така де, ако ще караме със забавните мамаситини ''постулати''.

Мамасита, майка ми и нейната майка, т.е. моя баба, са от тези грешни женски души, които и чистят, и готвят като луди. Като бях тийн постоянно си правех mental note да не приличам един ден на тях. За щастие, успях.

# 187
Просто съм виждала доста домакини, които подреждат и чистят, но могат да те натровят с готвенето си.

На макро ниво също се вижда: северните страни са подредени, и домовете им, обаче нямат кухня. На юг е по-мръсничко, ама готвят.

Бившата ми зълвичка беше от тия, дето подреждат, ама готвят с огромно омерзение и не им се получава.

# 188
Малко съм минала годините, когато не ме беше срам да проявявам капризи.
Никакво значение няма обичам ли да готвя, простирам, пера и т.н. Щом искам дом, семейство, дете ще го правя.
Същото важи и човека, с когото градим това семейство.
Ако иска готвачка - ей го ресторанта, даже не 3, а 30 блюда ще му изкарат, пък и претенции може да има, клиентът винаги е прав! Mr. Green

# 189
Динамиката в нашето семейство е толкова голяма, оборотите толкова високи, че никой не обръща внимание на битовизмите.
 Когато има -  има: готвено по три основни, шест основни.
 Когато няма - няма : нямали сме прани дрехи, да живеят сушилните.

Когато имам възможност и осем степенно меню бих приготвила за съпруга си и то с голяма любов.
Нямам дете. За което да правя "маджа". С любов.
Когато нямам възможност да готвя, оценям най-високо съпругът ми съвсем нескопосано  да ми показва своето отношение Heart Eyes
Когато имаме време се забавляваме да готвим заедно  - лазаня.
В това модерно време нямаме възможност да разграничаваме в нашето семесейство чертото е черно, бялото е бяло, а между тях е сивото.
И пак се обичаме. И пак си правим дете, въпреки че сме на хиляди километри разстояние един от друг. Да живеят и  АРТ технологиите.
Това е модерното семейство. Няма начин.Вървим и се напасваме в движение.

# 190
Това да нямаш чисти дрехи вече за модерно ли минава?

# 191
 Абе как едно време майка ми е успявала да намери време за трите си деца, да им готви, пере, задачи да обяснява, че беше и шеф на завод на всичкото отгоре. Не златен медал, ми не знам какво са трябвали да й дадат. Сигурно, защото е нямало бг мамма, че да кеси там през 80% от времето си и да обяснява колко е заета.

# 192
Няма смисъл да обяснявам кво са 10 хиляди километра, летища, и глупости в едно семейство.
Който свари той превари.Важно е семейството да оцелява и да върви напред.
Та да говорим за това че нямаме прани дрехи или три основни за вечеря. hahaha
Та ние за сватбата си пазарувахме дрехите пет минути преди да затвори магазина. На бегом!
Е, и кво от тва. Да не би да се обичаме по-малко. Laughing

# 193
Та ние за сватбата си пазарувахме дрехите пет минути преди да затвори магазина. На бегом!
Е, и кво от тва. Да не би да се обичаме по-малко. Laughing

Това май трябва да звучи сладко и спонтанно, а впечатленията са за хаос и безотговорност.

Като дойде детенцето и няма вечеря или чисти дрехи за училище, обясни му, че сте модерни. Flutter

# 194
Дай, Боже, да дойде детенцето!
Светът ще спре заради него! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт