По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 751
  • 412
  •   1
Отговори
# 75
  • Tам през Атлантическия океан
Абе малко ми е трудно да си представя възрастен и зрял човек, на когото мама му носи готвено всяка седмица, но разни хора, разни идеали.  Peace
А щом ти пречи хрумвало ли ти е да я помолиш да спре? Щото има една крачка от всеотдайна до задушаваща и тя не е много голяма..
За мен още по- трудна е представата въобще да не готвиш, дори и за детето си.
Днес се принудих да купя готова супа от едно известно и оборотно заведение, и по стечение на обстоятелствата видях как ми я сглобиха- парченцата пиле в една кофичка, картофки варени в друга, на рафта опаковки със сосове и на котлона- бульон. Всички твърди съставки ги пъхаха в кутийката с голи ръце.
А, колко Е- та имаше накрая в кофичката, не се наемам да гадая.

A , bаш  ,а тука някои с гордост изтъкват че хапват навънка или си поръчват  Sunglasses

Не съм корифей у кухнята но предочитам аз да си го направя , е не винаги се получава как ми се иска но се яде  Mr. Green както казва мъЖо ми. В интерес на истината с времето и гадините рядко да не ми се получи  Wink

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 23:19 от Desss

# 76
Охххх....
Май само ще изпия една студена вода от цялата работа с тая тема  doh doh doh

Щото нали скъпият я прочете и сега обяви на детето, че вече ще купуваме шунка и маслини от магазина и това сме щели да ядем оттук нататък...

Ти какво казваш, той какво разбира?!?!

Аз исках да възпитам идеята, че вкъщи не е ресторант и каквото се сготви е едно и също за всички и че трябва да уважаваме труда и грижата на другия за останалите и да си помагаме в домашните задължения.
А сега трябва да се извинявам явно...???

# 77
  • София
Вкъщи домашните знаят, че съм заета и се радват, ако въобще наготвя, а не купя готови кюфтета, пържоли, майонезени салати, печено пиле, пица и т.н. Случва ми се да готвя в 2 или 3 вечери през седмицата, но мога да отделя не повече от 20-30 минути за готвене и съответно ястията са ограничени по принцип като разнообразие. Готвя само на фурна /с малки изключения/, за да се вместя в тези 20 минути и след това да метна яденето да си се пече. Готвя по едно ястие съответно. Аз ям всичко, мъжът ми е доста консервативен по отношение на яденето, а детето го научих като мен-да яде всичко.

# 78
  • планетата Земя
Аз исках да възпитам идеята, че вкъщи не е ресторант и каквото се сготви е едно и също за всички и че трябва да уважаваме труда и грижата на другия за останалите и да си помагаме в домашните задължения.

Така трябва да е,но си закъсняла с въпитанието на половинката ти.Желязото се кове докато е горещо.Като моят,милинкият,на първите дни на съвместно съжителство.Сядаме да вечеряме,но той няма вилица и ми казва стани ми дай.Аз така  #Shocked .Питам-защо аз.Чисто физически той беше по-близо до шкафа с прибори.Той мига,мига и вика-ами,защото мама дава на тати  Joy .Казах му мама може и да дава на тати,но тук майка ти я няма.Ставаш и си взимаш каквото искаш.После беше,че той манджата я ядял само веднъж.Мама никога не сервирала два пъти една и съща манджа.При мама може,но при мен не е така.Известно време аз си хапвах манджата и на втория ден,пък той стои на сухо.Вече яде манджата по два пъти

# 79
  • София
Охххх....

Щото нали скъпият я прочете и сега обяви на детето, че вече ще купуваме шунка и маслини от магазина и това сме щели да ядем оттук нататък...

Ами извини се. А утре за по-сигурно, сготви 5 степенно меню, за да не ядосаш големия бачкатор.

Писнало ми е от безгръбначни жени. Хем не щете да слугувате, хем не смеете да проявите характер и самоуважение  Stop

# 80
Охххх....

Абе какъв е тоя твоя пасивно-агресивен мъж? Откъде го намери, да не ходим там? Да си яде шунка и маслини докато му дойде акъла малко, какво е това фръцкане в стил тинейджърка преди вечерен час? Изобщо няма какво да се извиняваш, ми се грабвай и на психолог то това неговото си е психически тормоз..

# 81
Понякога си казвам, че не ми се готви, и тогава мм "приготвя храната"  в някой ресторант.
Оценям го.

Аз не. И сама мога да вдигна телефона и да си поръчам. Както писа Desss, обичам да ми готвят. Kогато отдели време и усилия, специално за мен, тогава вече го оценявам...

Пред алтернативата да се потиш над 3 манджи и накрая звучи направо примамливо. Вземи и една бутилка вино  Simple Smile

# 82
  • София
Ами, щом се прави на малоумен, докарай го да прочете това, което си написала!
Не го оставяй да те мачка- обясни кротко на детето, че тати се шегува, а ти искаш да ядете всички едно ядене, за да имаш повече време да си играете преди да си легне.

# 83
  • София
А наистина ли няма ястия, които да харесвате и тримата? Или поне двама от трима? Може да не е толкова разнообразно и всеки ден от месеца да хапвате нещо различно, но ако намерите някъде допирни точки, добре е да ги използваш и да готвиш по-често тези неща.

# 84
  • планетата Земя
Също скарата не е ли вариант?Няколко дни в седмицата ММ прави скара и салата.Хем ме отменя,хем си почиваме от манджи

# 85
  • Tам през Атлантическия океан
Авторката домакиня ли е или търчи и тя на работа  Rolling Eyes ?

# 86
  • планетата Земя

Работи,ако беше домакиня нямаше да има такава драма

# 87
Съдейки по това:
От трета страна явно "съм длъжна" само аз да домакинствам, защото както пак той самият казва: "Ти никога няма да печелиш колкото мен!"
Предполагам работи  newsm78

# 88
  • София
И домакиня да беше, това не оправдава неуважението.

# 89

Дес, нищо лично, ама въпросът ти опорочава темата.

Според него излиза:

работиш = печелиш пари =  поставяш своите си условия = мачкаш другите

не работиш = слугуваш на останалите = не следваш своите принципи и цели

А аз искам да възпитам ценности у детето ми, независимо работя или не.
Готвенето е РАБОТА също!
Някои просто имат щастието да й се наслаждават. Wink

Общи условия

Активация на акаунт