По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 767
  • 412
  •   1
Отговори
# 90
  • Tам през Атлантическия океан
Авторката домакиня ли е или търчи и тя на работа  Rolling Eyes ?

Работи,ако беше домакиня нямаше да има такава драма

Вероятно , но като не ценят труда ти все тая  Crazy

Интересно как успява/ла , че чак 3  Shocked  ?
Колко време така докато и светне че не са баш тамън нещата  Rolling Eyes ?!

# 91
Съвет искаш? Развод. Аз такъв търбух не бих търпяла.
Нямах представа, че някой може да готви по 3 основни ястия на вечеря. Знам, че много жени готвят всеки ден по веднъж, ама твойто е съвсем ислямистко семейство.
Аз готвя по 1-2 пъти седмично, мъжът ми и той готви по 1-2 пъти седмично. Това в по-големи количества, защото и двамата нямаме против да ядем едно и също 2 поредни дни. Всъщност аз ако обичам нещо мога да го ям само него с месеци, но знам че съм изключение.
Ако няма нищо в хладилника и на никой не му се готви, просто си поръчваме храна.

# 92
Аз лично ако ми говори така въобще не бих мълчала .Нито пък бих приготвяла, търпяла и извинявала .
Който му харесва яде ,който не му харесва си прави каквото желае.

И моят мъж не харесва вегетарианските ми ястия много много ,но като не му харесва си прави салата , нарязва си мезе и така.

Онзи ден щяхме да излизаме с приятелка на кафе .Тя дойде да ме вземе и ченето и щеше да падне от изумление  когато влезе в 10 часа у нас и завари мъжа ми да си прави закуска с бекон ,яйца, гъби ,тост и зелена салата .

За 15 години каза ,че мъжът и никога не си е правил сам ядене .Щял гладен да стои ако не му се приготвило и сложило и после ми се оплака колко много се изморява и как няма помощ с домашни, домакинство и гледане на децата .

Не знаех какво да и кажа реално ,но смятам ,че нещата се отстояват всеки ден , с години и постоянно докато не стане ясно ,че всеки има права и задължения и така.

Успех .Отстоявай се повече и не позволявай да те тъпчат  Praynig

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 16:47 от Анонимен

# 93
Авторката домакиня ли е или търчи и тя на работа  Rolling Eyes ?

Дес, нищо лично, ама въпросът ти опорочава темата.

Всъщност - не, не я опорочава.
Защото точно там е проблемът. Ако жената е домакиня, няма никакъв проблем през деня да си ошета къщата, да сготви тройно тристепенно меню, да отдели време и за себе си, даже да пийне кафе с приятелки. А вечерта да е свежа, съпричастна и свободна да изслуша служебните и училищни проблеми на любимите си хора.
Но при работещата, особено на пълен работен ден, жена, няма как да стане това. Аз не виждам и физически как изобщо е възможно. Или семейството си посвива претенциите, или се включва на помощ. Един неготвещ мъж спокойно може да нареже салатата. Скарата също е мъжка работа - там жените не трябва изобщо да се бъркат, защото я урочасват. Детето също е достатъчно голямо да помага в някои дейности - да измие зеленчуци, да нареже нещо, да подреди и отсервира масата...
Сядате, говорите и се споразумявате някак.

Скрит текст:
Тази тема ме накара да си спомня за една позната, която беше перфектната домакиня - ставаше всяка сутрин в 4-5 часа, за да приготвя закуска на мъжа и детето си, ама не да забърка някакви трици, с които, поради липсата на добре развито животновъдство у нас, започнаха да хранят хората под претекста, че е много здравословно, еко и био, ами класическите закуски, каквито са въртели бабите ни - ръчно разточена баница, катми, гюзлеми и други сложни и трудоемки вкуснотии. След като изпратеше мъжа на работа и детето на училище, се развихряше с прахосмукачката и парцала и в 9 сутринта вече беше приключила  с домакинската работа и тръгваше по съседки на кафе. Вечерта домашните ѝ се прибираха в ухаещия на вкусни гозби дом, сподирени от завистливите погледи на всички съседи. На всичко отгоре през деня ѝ оставаше време и някой лев да изкара - къде търговийка, къде като такси, с две думи - жената-чудо.
Затова дойде като гръм от ясно небе, когато тази перфектна съпруга и майка в един слънчев ден заряза мъж и дете (за мъжа не се знае, но детето си със сигурност обожаваше) и избяга при любовника си. Явно под маската на добрата домакиня все пак се е криела класическата отчаяна съпруга. Няма да разказвам какво се случи по-нататък, няма хепиенд, но не мога да не споделя потресените физиономии на всички съседи от мъжки пол (едва ли дете, което току-що е научило, че Дядо Коледа не съществува, може да изглежда по-стресирано от мъж, който внезапно е осъзнал, че женският пол май наистина не е роден само да Му слугува) и злорадото хихикане на жените им: "Видя ли, бе, видя ли какво стана? А ти ми я даваше за пример! Искаш ли и аз като нея, а, а, искаш ли???".
Та такива ми ти работи стават някой път. Затова е добре съпрузите наистина да са съ-прузи (впрегнати в един пруг) и да си помагат един на друг, за да не стават подобни сакатлъци...

# 94
Лучия, време е да го дадеш малко по-твърдо.

# 95
Авторката домакиня ли е или търчи и тя на работа  Rolling Eyes ?

Дес, нищо лично, ама въпросът ти опорочава темата.

Според него излиза:

работиш = печелиш пари =  поставяш своите си условия = мачкаш другите

не работиш = слугуваш на останалите = не следваш своите принципи и цели

А аз искам да възпитам ценности у детето ми, независимо работя или не.
Готвенето е РАБОТА също!
Някои просто имат щастието да й се наслаждават. Wink

Лелеее съчувствам ти...аз не бих издържала мъж с такова мислене и да ме третира като слугиня...да не сте в арабския свят...  Shocked Shocked Shocked
То остава краката да миеш и водата да му пиеш ....  Shocked Shocked Shocked #2gunfire Твоята основна роля не трябва да е на слугиня - да готвиш 3 манджи, а да гледаш детето....  А от слугуването по мъжа ти не ти остава време за детето....
Остави го на шунка и маслини и си готви само за детето...
Даже бих се замислила, ако няма промяна - да му покажа вратата... Уважавай себе си,не позволявай да те тъпчат...

# 96
  • Стара Загора
Три основни - боже опази.  ooooh!
Добре ще е през седмицата ако сготвя 3 манджи. Обикновено сме на аламинути или скара.
Гледам горе долу да се съобразя кой какво яде, но не се втелясвам. На който не му харесва е свободен да си сготви каквото пожелае. Стига обаче да има наличните продукти в хладиника.  Mr. Green И съответно да си почисти кочинката, която е сътворил. Аз не съм миячка.  Naughty
Ако няма - да маже филии.
Събота и неделя евентуално мога да сготвя 2-3 неща (общо).
Има ли яйца в хладилника всичко е наред у нас. Аз почти не ям яйца и съответно не ги приготвям по никакъв начин. Мъжът ми е майстора там.
И двамата работим, дори моята заплата е по-висока от неговата.
Ще взема да скъстя ръце и аз и да почна да проявявам претенции!  Party

# 97
  • град-държава
Охххх....
Май само ще изпия една студена вода от цялата работа с тая тема  doh doh doh

Щото нали скъпият я прочете и сега обяви на детето, че вече ще купуваме шунка и маслини от магазина и това сме щели да ядем оттук нататък...

А сега трябва да се извинявам явно...???
Фръц... а ти се извинявай на големия мъж, с големите пари, но изглежда с оскъдно количество мозък и още по-оскъдно количество възпитание.

Кулинар съм, смея да притежавам самочувствие в кухнята и обичам да готвя, но дори и в пристъпи на кулинарно умопомрачение не слагам на масата повече от салата, основно и десерт за ден (не всеки), а ако остане никой не му се мръщи и на следващия ден .
Хладилникът е винаги зареден с масло, яйца, студено месо и пресни продукти, с които човек (дори с елементарни кулинарни умения) може да си приготви нещо за 10 мин, а на партера имаме приличен ресторант за моментни специални желания и пр.
За 10 години не съм чула по отношение та готвенето ми нещо по-малко от невероятно е, а всички сме наясно, че няма начин все шедьоври да се слагат на масата.
Готвя когато ми се готви, домакинствам на същия принцип, а въпреки че мъжът ми работи повече и печели повече не му се извиват китките да пусне прахосмукачка, да направи пържоли и да намери някоя добра дума за жена си.
Откакто съм и бременна не ми дава чаша с вода да си налея сама и ми се е извинявал, че не умее да ми направи супа като моята.
Мъжът ти е простак и освен тъпанарското му отношение, но и семейното е модел за детето ви. Мисли си върху това.

# 98
Как измисляш толкова различни ястия?
Съчувствам ти.

# 99
Как измисляш толкова различни ястия?
Съчувствам ти.

Ми работата ми е творческа и я проявявам и в готвенето явно  Laughing Wink

Благодаря ви, момичета, за подкрепата!  Hug

А любимият просто има нужда от затягане на дисциплината. Като всеки човек, намерил лесното и удобното, се е позабравил. А аз също съм се увляква в угаждането.

Е, да не казвам голяма приказка, че да не цъфна с някоя нова тема пак. Joy Mr. Green

# 100
Лошо няма да им угаждаш. Аз също обичам да им угаждам, но не го приемам като някакво бреме. Сега в момента пека баница за обяд. Обикновено в събота ядем навън, но този път изявиха желание да си направим у дома баница.

# 101
Лошо няма да им угаждаш. Аз също обичам да им угаждам, но не го приемам като някакво бреме. Сега в момента пека баница за обяд. Обикновено в събота ядем навън, но този път изявиха желание да си направим у дома баница.
Това нейното не е угаждане, а слугуване!

# 102
  • където ми харесва
Готвя едно основно, съобразено с вкуса на всички. Ако някой не иска да яде сготвеното, има опции сам да си сътвори това, което му се яде.

# 103
Гладен 1 ден, гладен 2 ден, .... трябва да се търси неволята  Party ! Колко часа отделяш за готвене?

Готвим  chef 2-3 пъти в седмицата. Изобщо не сме претенциозни.

# 104
Аз искам да попитам чисто физичеси как се справяш? В колко се прибираш от работа и от колко до колко готвиш?

Общи условия

Активация на акаунт