Ръчно изработени играчки - тема 7

• 89 198
  • 353
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това направих тези дни по заявка.

Наистина в БГ цените са благотворителни, но то и пазара е никакъв...

Blush не ги виждам, а бях любопитна  Blush

Скрит текст:

# 76
  • София /Абсурдистан
Аз ги виждам, но може да съм натиснала нещо. Ето ги пак:

И още малко

# 77
Прекрасни неща правите дами, аз сега открих тихите книжки и бих искала да направя една на синът ми. Затова се записвам в темата, за да черпя идеи и да искам съвети .

# 78
# 79
Страхотни неща сте направили мили дами! Аз и преди съм казвала, че съм си фен на тихите книжки, но след дискусията, която проведохме наистина се чудя дали си заслужава да се прави за пари. Може би единствено за собственото дете. Моите са големи вече за такива неща, не мисля, че ще им е интересно. Може, ако някоя близка приятелка роди да се пробвам да направя.
Не съм се включвала отдавна, но и да си призная покрай новата ми работа почти не ми остава време за да творя. Като се прибавят и боледуванията на децата, особено на малкото - картинката е ясна.
Но ето последните ми неща:
Скрит текст:

Еленът Рудолф, помощник на Дядо Коледа, които вървеше със следното стихче (предварително казвам, че не съм голям майстор в стихоплетството, така че бъдете снизходителни Simple Smile ):

Песента на Рудолф Елена

Дядо Коледа
хапна и заспа
и остави мен
да раздам в нощта -
на деца и старци
някакви подаръци
и във Коледната нощ
гръмна мойто ПОМОООООООЩ!
Аз съм простичък елен,
в гората съм роден
и от где да знам
кой подарък е за малък
и кой е за голям?
Тъй деца добри,
жадуващи игри
ще получат утре сутрин
машинка за сарми Simple Smile
От къде да знам,
макар да съм голям,
че бабите добри
не играели с коли.
Телфер и поялник,
велосипед с излъскан калник,
тенджери, метли,
кукли, топки, книги
и някакви мотики -
раздал съм всичко аз,
но сбъркал съм тогаз.
Простете хора мили,
намерете в себе си сили
и вместо линч за мен -
смилете се над стария елен!

Скрит текст:
и тези две мишки - едната с тромпет, а другата с валдхорна

Понякога пазара страшно много ме изумява. Ето примерно тези две мишки, не са особено геройство в изработката, да не кажа, че са елементарни. Всяка може да бъде изработена за около ден, заедно с изплитането на шала и шапката. Всяка е от порядъка на 9-10 см висока, нищо особено. Но и двете се продадоха за някакви големи суми, което за мен е необяснимо. Правила съм и правя далеч по-сложни неща - неща, които понякога отнемат седмици, за да ги докарам така, както на мен ми се ще, а се продават трудно и едва успявам да им взема добра цена. То вярно, че хората по Коледа полудяват и понякога плащат огромни суми за разни дреболии, но чак пък толкова. Понякога си казвам - "Ок, ще правя разни дреболии, които се търсят и се продават на добри цени, защото естествено така печеля." Но честно да си призная - това не ме удовлетворява особено. Просто искам да си поставям по-големи предизвикателства и да се чувствам по-удовлетворена от работата си.  Само аз ли съм толкова откачена?
Amabilis - беше писала, че се бодеш доста с иглите, докато набиваш филца. За съжаление е неизбежно, защото иглите са си остри и човек бърза, но да ти кажа - с времето човек май започва да става по-внимателен и по-предпазлив и то без да го съзнава. Поне при мен убожданията много намаляха, така че има шанс и при теб да се случи. Понито е разкошно  Heart Eyes Simple Smile !!!

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 12:25 от Flash Dance

# 80
  • София /Абсурдистан
Рудолф е чудесен!

# 81
  • София/Варна
Flash Dance, не си само ти откачена! Ако преди оформях една глава за около час, сега с иглонабиването ми отнема поне четири часа, за да докарам чертите, както искам. А тялото преди го пълнех направо с вълна, но понеже така не мога да оформя хубаво дупето, него също започнах да го илонабивам. Преди ми отнемаше десет минути, сега ми отнема два дни... За тези два дни бих могла да направя още една кукла, обаче аз не искам да правя компромис с това, което мисля че е по-качествено.
Относно дребните неща, които се правят по-бързо и продават по-лесно, понякога и на мен ми се иска да се комерсиализирам, но не ми идва отвътре... Повечето кукли, които правя, са 40 см високи и за мен това е оптималния размер - дрехите се правят по-лесно, събличат по-лесно, в същото време  не са прекалено големи... Но някои хора правят само малки кукли - по 15-20 см. Стават по-бързо и с по-малко материали, понякога дори с изрезки, а им взимаш добри пари. Само дето това не ме удовлетворява особено.

# 82
И аз съм в клуба на "хобитските идеалисти" Mr. Green
В интерес на истината никога не съм искала да се комерсиализирам, само за пари. Лошото е, че напоследък не мога да си позволя да изработя само една играчка за дадена поръчка. Всички знаете каква врътня е да правиш само едно нещо. Вадиш куп платове, от които понякога ти трябват около 10 см квадрат, кроиш въртиш, шиеш и т.н.  ooooh! И след една седмица някой ти каже - "Искам същото"  hahaha
Затова почнах да правя по 2-3 поне или най-малкото да си подготвям заготовки за следваща подобна поръчка. Просто не смогвам иначе.
Но винаги избирам и аз по-трудния и трънлив път  ooooh! Все пак се надявам да се оценява и да си личи, че не е нещо направено за половин ден.
Последния ми проект (ще го покажа скоро) ми отне повече от седмица. Сигурно можех да го съкратя до няколко дни, но някак ми простее цялата тази работа. Къде е смисъла ако всички правим възможно най-лесното? Защо да го правим изобщо?

# 83
  • Sofia
Чудесен Рудолф,мишки и стихче  bouquet

# 84
Благодаря ви момичета  Heart Eyes за милите думи за творенията ми и за това, че ме успокоихте, че не съм единствената "луда" попаднала в "джаза"  Mr. Green

# 85
Много хубави неща творите !  Crazy

# 86
Момичета, някоя от вас да ползва напръстник, за да ми препоръча какъв да си взема? Напоследък с това шиене на ръка много се наранявам. Хич не обичам такива неща, но след последния проект, два дни ми пулсираше пръста ooooh! Да не говорим как ми загрубява кожата...
Мислих си за нещо като силиконов напръстник. Срещали ли сте подобно нещо. Търся в ибей, но май не знам под какво име точно да го търся  newsm78 Хелп!

# 87
  • София/Варна
Bertichka, казва се silicone thimble.
Тук има доста разновидности, но са доста скъпи:http://www.cottonpatch.co.uk/acatalog/thimbles.html
Наистина виж в ибей. Иначе аз ползвам обикновен пластмасов от магазин за шивашки материали, но много ми стиска. По-лошото е, че май ми трябва и да другие пръсти на насрещната ръка. Последният път като ших коса от кожа иглата за кожа ми се заби  направо в нокътната плочка на показалеца. Влезе 2-3мм навътре все едно е масло  Sick Утре ми предстои да шия друга такава коса и направо не ми се почва...

# 88
Bertichka, казва се silicone thimble.
Тук има доста разновидности, но са доста скъпи:http://www.cottonpatch.co.uk/acatalog/thimbles.html
Наистина виж в ибей. Иначе аз ползвам обикновен пластмасов от магазин за шивашки материали, но много ми стиска. По-лошото е, че май ми трябва и да другие пръсти на насрещната ръка. Последният път като ших коса от кожа иглата за кожа ми се заби  направо в нокътната плочка на показалеца. Влезе 2-3мм навътре все едно е масло  Sick Утре ми предстои да шия друга такава коса и направо не ми се почва...
Аз така си заших пръста на машината  Laughing Иглата си мина през пръста ми точно като през масло. От тогава много внимавам да не блея настрани, докато шия Naughty
После ще поровя за напръстник, че вече ме е срам чак. Нямам свестен маникюр от години. ooooh!

# 89
  • София/Варна
Какво е това маникюр??? Joy Имам ужасно меки нокти и дори конците ми ги чупят...
Съвсем спонтанно започнах нов проект по една идея, засега е на етап прототип. В момента правя частите от обикновен бял плат, за да видя дали ще се напаснат съобразно моята визия. Ако не - къде и как трябва да променя кройките. Едва когато силуета ми хареса, тогава ще я направя от материалите, които съм намислила. Няма да е Валдорфска кукла, а авторска - като се почне от идея, кройки, дизайн до изпълнение. Засега няма да разкривам повече... Wink

Общи условия

Активация на акаунт