Молба за обективен съвет...

• 18 359
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
Аз, като родител на дете, което не беше добре прието в семейството на баща си, не мога да разбера майки, които се тормозят от това, чедетето им е добре гледано от новата съпруга.

# 31
Не изчетох цялата предистория, както и последвалите мнения, но ми се струва, че такива сближавания с детето и бившата са излишни.
Какво очакваш като станеш голяма приятелка с детето? Или с майка му? Раздялата е поставила вече една граница, не се опитвай да я прекрачваш.

# 32
Точно - майката и детето са си отделно семейство, от което бащата е излязъл и вече не е част, освен фиктивно, заради връзката си с детето. Един ден те ще си имат нов мъж в къщата. Ти и мъжът ти сте друго семейство, което от време навреме взима детето, но не е като да го отглеждате. Да си играете всички на едно голямо семейство за мен е безсмислено - не сте такова.

# 33
Не изчетох цялата предистория, както и последвалите мнения, но ми се струва, че такива сближавания с детето и бившата са излишни.
Какво очакваш като станеш голяма приятелка с детето? Или с майка му? Раздялата е поставила вече една граница, не се опитвай да я прекрачваш.
Точно така.
И какви са тия празнувания на рожден днес с бившата, от там са ти проблемите, хем я навираш в семейството ви, хем те дразни че тя присъства. Мъжът ти явно му е все тая, пък и жената му гледа детето.
Това пък със снимките и фейсбуци  е лапешка история.

# 34
  • където ми харесва
Азащо да не се сприятели с детето на мъжа си? Вижте, че майката на въпросното дете страда точно, защото нейния приятел страни от същото това дете. И според мен там е проблема и за това се е хванала за мъжа на авторката. Жена, на средна възраст, с дете, която има приятел, който обаче отхвърля детето й. Срещу нея е бившия й съпруг с новата си жена, която пък обича въпросното дете като свое, което от своя страна е щастливо и обгрижвано от баща си и новата му жена, че и на всичкото отгоре, новата не мрази бившата, ами се опитва да й бъде приятелка.
Е, какво се очаква от въпросната бивша-да рипа от кеф, че докато нейната връзка е провал, брака на бившия й мъж е цветя и рози? Та тя дори не страда за него, тя просто иска той да е толкова нещастен, колкото е и тя, и колкото повече не се получава, толкова повече тя се нахъсва. Пробвала е да ползва детето, видяла е, че не става и е приела директна атака с кадифена ръкавица. Мъжа ти е този, който трябва да й отреже мераците.

# 35
  • гр.Пловдив
Аз само ще си позволя да дам пример на който съм била свидетел по направлението настояща приятелка , бившия мъж-дете Peace

Трябва да има някаква граница в отношенията с такива малки деца,защото вземайки го за уикендите му се осигурява и предлага всякакво удоволствие от добричките тати и новата му приятелка-Макдоналдс,кино,купуване на някоя дрешка или играчка и детето се захласва и се подлъгва и манипулира много лесно...Дори и само с цел да се покаже загрижеността и радостта на тати и новата приятелка,тези действия малко или много дразнят майката,защото чисто физически или финансово тя няма тези възможности и повярвайте никак не е приятно Peace

Детето започва да проявява капризи и претенции спрямо нея,не може да разбере достатъчно добре ситуацията и се създават нерви и напрежение за майката.

# 36
Така е, децата на разделени родители почти задължително стават добри манипулатори именно по подобен сценарий.

# 37
Меко казано ми звучи странно да празнувам рожден ден с мъжа си с бивша жена.
Да се събирам с нея и нейното гадже.
Ако и двамата не са срещнали любовта след развода си, на жената няма как да не и е криво.
Има разпаднали се семейства, които после се събират след разводи и други връзки, не казвам, че в случая ще е така изобщо.
Не казвам нищо от това с лошо чувство, случва се хората да се разделят и да продължат, но това леко  прилича на цирк. Не вярвам на жената да и е било приятно да я канят и да присъства на този рожден ден честно казано.

# 38
  • Другата България
Това
Прекалено сте се сближили според мен. Границата между добрия тон и фамилиарниченето е много тънка и в твоя случай май е прескочена. За мен не е нормално това непрекъснато писане и коментиране, ако има нещо да се говори за детето се провежда кратък разговор без излишни бала... бала... била самотна, страдала, проблема си е неин, мъжът ти не е човека, който трябва да и запълва душевните дупки. Знам, че звучи грубо и крайно, но моето спокойствие ми е по-важно от това на бившата.
е и моето мнение. Изцяло.

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
Пожелавам на авторката скоро да си имат рожбичка  Hug

# 40
# 41
Азащо да не се сприятели с детето на мъжа си? Вижте, че майката на въпросното дете страда точно, защото нейния приятел страни от същото това дете. И според мен там е проблема и за това се е хванала за мъжа на авторката. Жена, на средна възраст, с дете, която има приятел, който обаче отхвърля детето й. Срещу нея е бившия й съпруг с новата си жена, която пък обича въпросното дете като свое, което от своя страна е щастливо и обгрижвано от баща си и новата му жена, че и на всичкото отгоре, новата не мрази бившата, ами се опитва да й бъде приятелка.
Е, какво се очаква от въпросната бивша-да рипа от кеф, че докато нейната връзка е провал, брака на бившия й мъж е цветя и рози? Та тя дори не страда за него, тя просто иска той да е толкова нещастен, колкото е и тя, и колкото повече не се получава, толкова повече тя се нахъсва. Пробвала е да ползва детето, видяла е, че не става и е приела директна атака с кадифена ръкавица. Мъжа ти е този, който трябва да й отреже мераците.
В голяма степен споделям това мнение. Съгласна съм изцяло с това, че границата в отношенията мъж и неговата бивша и настояща, е прекрачена. Приятелство с бившата?! И защо? Ще участваш и ще се интересуваш от нейното житие-битие? Не мисля, че ти трябва. Отговори ѝ ти утре сутринта, мисля че ще я откажеш от по-нататъшно сълзливо стихоплетстване. И не е задължително мъжа ти да ѝ отговаря на всяко безсмислено съобщение. За своя авторитет пред детето също ти трябва да се погрижиш. Това разбира се означава добри отношения с детето, но ти да издигаш в култ майката - не ти е работа. Успех, ситуацията е деликатна.

В голяма степен споделям това мнение.

# 42
Ако сте прочели всичко това, какво бихте ме посъветвали? Чувствам се в безизходица от нелепа ситуация

Е стига де, каква безизходица те гони.  Laughing Бившата пишела нещо във ФБ, ами спрете да й обръщате повече внимание от това което е необходимо.

Кво толкоз я мислите.  Simple Smile

# 43
  • София
Авторке,
Страхотно начетен и адекватен човек си, личи си.
В никакъв случай обаче не си завирай главата като щраус, както са те посъветвали някъде в началото.
С нея няма какво да говориш, независимо че сте близки или не недотам, човекът с когото трябва да говориш е Мъжът ти. Обясни му как стоят нещата, и че не приемаш за особено нормално непрекъснатото чатене. В крайна сметка тя му е Бивша жена  и всякакъв спамо-чат, който не е досежно детето е нежелателен.
Инак, защо пък и ти да не си початкваш ежедневно с някой колега, приятел, etc?

# 44
не си представям как ще седна с бившият си и някоя негова нова(една от всичките ) и с детето  Sick  ние сме се разделили отдавна с толкова панаири и истории ,че не мога да го гледам .Или е планирала някакъв цирк който играе за да е близо до вас или хептен не и пука за него ...

Общи условия

Активация на акаунт