Кариера или семейството

• 5 639
  • 102
  •   1
Отговори
Кариера или семейството

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 14:58 от alison_st

# 1
Всичко това само в три изречения. Браво, имам чувство, че си го написала на един дъх.

По темата ти.
Да, нормално е бащата, бабата или дядото да поемат грижите за детето докато майката изкарва пари за прехрана на детето си. И не само за детето, за бащата, за дома и т.н.
В днешно време все по-често има бащи които получават по-малки заплати от майките и поемат грижите за детето, докато майката е "мъжа" в семейството.

# 2
А защо не и двете?
Има ли желание - има и начин.
Има адски много хора, които работят и имат семейства и то с деца.
А и щом са двама родители е още по-лесно. Разпределят си задълженият по начин, който да им е удобен за да могат да работят.
Трудно е за самотните родители. Майка ми ни е отгледала с брат ми сама почти без никаква помощ. Работила е и ни е гледала. Не ни е дала на баба и дядо или на улицата да ни е изхвърлила.
Разбира се бабите и дядовците са помагали. Имало е моменти се налагаше за месец два да замине по работа и тогава са ни гледали. Това за нас бяха тежки моменти. Чувствах се изоставена.

# 3
Всичко това само в три изречения. Браво, имам чувство, че си го написала на един дъх.

По темата ти.
Да, нормално е бащата, бабата или дядото да поемат грижите за детето докато майката изкарва пари за прехрана на детето си. И не само за детето, за бащата, за дома и т.н.
В днешно време все по-често има бащи които получават по-малки заплати от майките и поемат грижите за детето, докато майката е "мъжа" в семейството.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 14:58 от alison_st

# 4
Е, това вече е ненормално. Това не е родител.

# 5
Майката не прекарва време с детето си,защото работи,за да изкарва пари или защото "обикаля" кръчми и заведения?Веднъж пишеш едното,после второто.

# 6
Нормално е да се ползват точки и запетаи.

Нормално е бащата да гледа детето, ако майката издържа семейството.
Не е нормално да захвърлиш детето на баба и комшии и да го виждаш веднъж в годината.

# 7
Е, това вече е ненормално. Това не е родител.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 14:59 от alison_st

# 8
Аз мисля, че в тази тема има вложено, нещо много лично.
Абстрахирайки се от това, не смятам, че е нормално да си зарежеш децата, за да ходиш по заведения и прочие.
Но не мисля, че са много жените, които го правят. В крайна сметка, предполагам бащите не страдат толкова много, когато отглеждат децата си! Аз имам приятел, който го прави с цялото си удоволствие и е с децата си максимално много, въпреки, че и той и жена му бачкат като луди. Никой не страда от скруполи. В крайна сметка, тези деца трябва да са финансово осигурени. Живеем в такива времена, че не е от голямо значение, кой ще работи и кой ще гледа децата. Нали затова са семействата, да са заедно, да се подкрепят и да се борят рамо до рамо!

# 9
Майката не прекарва време с детето си,защото работи,за да изкарва пари или защото "обикаля" кръчми и заведения?Веднъж пишеш едното,после второто.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 14:59 от alison_st

# 10
Аз мисля, че в тази тема има вложено, нещо много лично.
Абстрахирайки се от това, не смятам, че е нормално да си зарежеш децата, за да ходиш по заведения и прочие.
Но не мисля, че са много жените, които го правят. В крайна сметка, предполагам бащите не страдат толкова много, когато отглеждат децата си! Аз имам приятел, който го прави с цялото си удоволствие и е с децата си максимално много, въпреки, че и той и жена му бачкат като луди. Никой не страда от скруполи. В крайна сметка, тези деца трябва да са финансово осигурени. Живеем в такива времена, че не е от голямо значение, кой ще работи и кой ще гледа децата. Нали затова са семействата, да са заедно, да се подкрепят и да се борят рамо до рамо!

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 15:00 от alison_st

# 11
Какви ти се падат всъщност тези хора, чието семейство и разпределение на ролите, те вълнуват толкова живо?
Иначе по темата - не е редно да се гледа дете по описания начин.
Но се чудя ти как направи своите наблюдения и какви са твоите пристрастия към случая, защото понякога изкривяваме нещата доста интересно  през собствената призма.

# 12
Какви ти се падат всъщност тези хора, чието семейство и разпределение на ролите, те вълнуват толкова живо?

И аз това се зачудих - коя си ти? Свекървата, зълвата, комшийката?
Не, не е нормално външен човек да си пъха толкова навътре носа в чуждо семейство. Щом майката и бащата са решили така, това си е техен проблем.
Гледай си твоята работа и дишай спокойно. Чуждите деца не ги мисли.

# 13
Темата ти е пълна с обвинения. Това донякъде е допустимо, само ако ти си потърпевша от поведението на майката. Комшийката или някоя от бабите например. В противен случай ми прилича на излияние на възмутена лелка, дебнеща комшиите – кой с какво се занимава.
Но за да си запозната с такива детайлни подробности от живота на майката, би трябвало много да си се напатила от незаинтересоваността й спрямо децата.
Би ли уточнила, от позицията на какъв персонаж, изреждаш тези категорично обвинителни изказвания? Така ще сме наясно какво точно търсиш. Съвет, мнение или… дружно всички да започнем да плюем и нападаме майката, за да покажем каква негодница е тя… Ражда деца – захвърля ги по баби и комшии, а тя си бие камшика гледайки си кефа.

# 14

И аз това се зачудих - коя си ти? Свекървата, зълвата, комшийката?
Не, не е нормално външен човек да си пъха толкова навътре носа в чуждо семейство. Щом майката и бащата са решили така, това си е техен проблем.
Гледай си твоята работа и дишай спокойно. Чуждите деца не ги мисли.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 15:00 от alison_st

Общи условия

Активация на акаунт