Защо привличам само неподходящи?

• 17 320
  • 361
  •   1
Отговори
# 225
Ако със сегашния ми мъж се бяхме взели на по 20, сигурно щяхме да сме доста по-напред и финансово, и всякак.

Иначе да вземеш 30-годишна с тиктакащ часовник е страшно, защото самото й отношение към раждането на дете е безрадостно: айде, наживях се, готова съм да се жертвам, да ми е гадно, давай, да ни е гадно заедно...

Зарежи ги тия младите, търсят си спонсори.

# 226
И те уверявам, че изглеждам доста по-добре от доста 20 годишни.  Mr. Green

Не знам, според мен колкото и да си красива и привлекателна, свежото си е свежо. Вярно е, че има непривлекателни 20-годишни, както има и непривлекателни 25-годишни и т.н., но обективно погледнато трябва да се сравнява хубава 20-годишна и хубава 30-годишна. И не става дума само за външност, а за възрастови натрупвания, спонтанност, веселост, безгрижие, жизненост, оптимизъм, МЛАДОСТ, на 20 обикновено животът още не те е обрулил...

На мен винаги ми е странно, когато слушам или чета 30-годишни да се сравняват и конкурират с девойки. Например в абитуриенските теми... Виждала съм форумки да постват свои снимки на по 30+, за да изтъкнат колко по-добре изглеждащи са. Винаги е тъжна гледка. Всяко нещо с времето си, всяка възраст с предимствата.

# 227
  • София

Обаче е модно децата да се смятат за пречка на това да "живееш". Парадоксално- дори и по отношение на дядовците и бабите. Ау, ама как така ще гледат внуче, те трябва да живеят (е не се ли наживяха едно време, нали наживяването беше на млади години? или май целта е да се държим като на 16 между 16 и 65, а след това удобно да пукнем...за да дадем шанс на новото поколение...)

Не знам родителите ти на каква възраст са, но моите не са могли да "живеят" в соца. И сега наваксват. На по около 70 години са и се скъсват от купон, такъв, какъвто те го разбират - пътувания с приятели по света.
Внуците им вече са големи, когато бяха малки са помагали. Сега нямат ангажименти и е точният момент да се забавляват.

# 228
И те уверявам, че изглеждам доста по-добре от доста 20 годишни.  Mr. Green

Не знам, според мен колкото и да си красива и привлекателна, свежото си е свежо. Вярно е, че има непривлекателни 20-годишни, както има и непривлекателни 25-годишни и т.н., но обективно погледнато трябва да се сравнява хубава 20-годишна и хубава 30-годишна. И не става дума само за външност, а за възрастови натрупвания, спонтанност, веселост, безгрижие, жизненост, оптимизъм, МЛАДОСТ, на 20 обикновено животът още не те е обрулил...

На мен винаги ми е странно, когато слушам или чета 30-годишни да се сравняват и конкурират с девойки. Например в абитуриенските теми... Виждала съм форумки да постват свои снимки на по 30+, за да изтъкнат колко по-добре изглеждащи са. Винаги е тъжна гледка. Всяко нещо с времето си, всяка възраст с предимствата.
Не се сравнявам, просто изглеждам по-млада. Дават ми най-много 23-4. Ако искам да излъжа някой не е проблем, Освен ако не ми поиска личната карта. И това е така защото на 20 + съм си гледала кефа и съм била с мъже който са ме глезили, гледали са ме. не съм се тормозила дали ще се ожея или не, защото знам, че съм харесвана жена. Свикнала съм със женската злоба и не се връзвам. Доставя ми удоволствие да ми завиждат. Сега съм си харесала добър мъж, грижи се, гледа ме, вижда как ме гледат другите мъже с паднали ченета и си ме пази. За него това си е галене на егото, чувства се специален. Който иска да се жени на 20 да го направи, аз имам избор и мисля, че направих най добрия. Важно е да се натрупа опит, да се огледа човек, да се наживее. Другото няма да избяга. Все пак човек трябва да се забавлява на 20, после вече идват другите задължения. Не се заяждам просто така виждам нещата аз.  bouquet

# 229
Свикнала съм със женската злоба и не се връзвам.

Не съм искала да звуча злобно, извинявай, ако съм те обидила. bouquet

# 230
И друго има: тая количка с бебе не е камъкът на Сизиф, не е наказание или верига. Ако имаш деца по-рано, ще прекараш повечко години с тях. Което също си е вид удоволствие, защото в крайна сметка помниш хубавото.
о поколение...)
Що за дивотия, нали продължителността на живота отдавна вече не е 40 години?
Честно казано, бях се разфучала под напора на биологията на 25-6 за деца, не се получи с тоя мъж обаче и много, много добре си изкарах до 32. Колкото пъти съм се обръщала назад и колкото повече време минава - толкова по-щастлива съм, че така изживяните "ергенски години" съществуват в личната ми история.
Не че със семейство и дете/деца е лошо, но е друго. Не става дума за нощен живот и ексцесии само - нито мога да изгледам толкова филми, нито мога да прочета толкова книги. Само бегъл пример: когато съм била сама, по време на "Киномания" и "София филм фест" например съм ходила всяка божа вечер.

Единствената сериозна причина, поради която бих толерирала "навременните" раждания (физиологически оптималното е 23-24 г.), че от едни години нататък експоненциално нарастват не само рисковете за бебето, но и за майката.

Иначе наблюденията ми са по-скоро, че по-"скъпите" се "дават" след 28-30 за градене на дом, семейство и множене. В ранна възраст се раздават тези, които не умеят да ползват контрацептиви и/или не придирят твърде. Има изключения, нямам намерение да обиждам или да квалифицирам на общо основание, но от бърз поглед е така.

# 231
Ако имаш деца по-рано, добре е да имаш и родители, на които да виснеш на врата, ако се разкапят нещата с БНД.

# 232
  • София

На 22 ги смятам за мъже и жени, не за деца.
Да, вече официално им е разрешено да пият бира Joy!
На тази възраст вече се бяха уволнили от казармата и не чакаха мама да им избърше нослето.
Реално погледнато, бяха си вече мъже, за разлика от някои 30 годишни днес.

# 233
Това не е Америка, бира могат да пият и на 18. Laughing

# 234
  • София
Ако имаш деца по-рано, добре е да имаш и родители, на които да виснеш на врата, ако се разкапят нещата с БНД.

Хайде стига глупости, историята на Мамасита на е единствената възможна за разведена жена.
Дори по-млада от нея съм родила и като се разведох не съм виснала на ничий гръб, издържах си се съвсем сама, и себе си, и детето, и ипотеката си обслужвах. Дори в един град не сме живели с родителите ми.

# 235

Хайде стига глупости, историята на Мамасита на е единствената възможна за разведена жена.
Дори по-млада от нея съм родила и като се разведох не съм виснала на ничий гръб, издържах си се съвсем сама, и себе си, и детето, и ипотеката си обслужвах. Дори в един град не сме живели с родителите ми.

Възможно е при теб и при малцина. Аз на 23-24 работех за 300-400 лева. Живеех със сестра ми, която не работеше. Наем не плащах, но покривах разходите по апартамента и храната за двете. Въпреки това първата година въобще не успях да спестя 400 лв. за дърва и зимата я изкарахме, като само в най-студените дни включвахме печка. Нямах, естествено, право на помощи, защото получавах повече от МРЗ тогава. При това положение дете не бих могла да гледам сама, дори и да исках.

# 236
  • София
Аз също си отгледах детето сама. То бе на 10 години, когато срещнах ММ. Помощта от родителите бе от време на време, когато го водеха с тях на море и понякога за уикенд, ако пътуваха някъде. Финансово бях напълно самостоятелна. Предимството е, че имах собствено жилище и не ми се е налагало да плащам наем или ипотека. Плащала съм на детегледачка.

# 237
  • София
Ами хубаво, кукумицинка, ама хайде да не обобщаваме така, че на мен лично ми е обидно да чета такива твърдения.

# 238
Ако със сегашния ми мъж се бяхме взели на по 20, сигурно щяхме да сме доста по-напред и финансово, и всякак.

Скрит текст:
Иначе да вземеш 30-годишна с тиктакащ часовник е страшно, защото самото й отношение към раждането на дете е безрадостно: айде, наживях се, готова съм да се жертвам, да ми е гадно, давай, да ни е гадно заедно...

Зарежи ги тия младите, търсят си спонсори.

А ако с предишния беше изчакала, преди да родиш, дали нямаше да ти уври акъла, че не става за теб преди да си навлечеш допълнителни неприятности. Като ще задаваме хипотетични ситуации. И айде сега пък безрадостно, напротив, много са си радостни познатите ми, които родиха около 30 и въобще не им е гадно.

# 239
продължителността на живота отдавна вече не е 40 години

...(физиологически оптималното е 23-24 г.), че от едни години нататък експоненциално нарастват не само рисковете за бебето, но и за майката.

Сама си го написала. Да, средната продължителност се качва, но т. нар. healthspan си остава по-скоро същият, ако не и да падат годините на някои заболявания.

"А ако с предишния беше изчакала, преди да родиш, дали нямаше да ти уври акъла, че не става за теб преди да си навлечеш допълнителни неприятности. "

Е с него чаках към 7 години...колко още трябваше да чакам, 15? Там проблемът беше, че от много чакане просто се убеждаваш, че става. В интерес на истината- по-лошият ми мъж е доста по-добър от "обикновените" мъже на обикновените жени.

Общи условия

Активация на акаунт