Защо привличам само неподходящи?

• 17 316
  • 361
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Възможно е при теб и при малцина. Аз на 23-24 работех за 300-400 лева. Живеех със сестра ми, която не работеше. Наем не плащах, но покривах разходите по апартамента и храната за двете. Въпреки това първата година въобще не успях да спестя 400 лв. за дърва и зимата я изкарахме, като само в най-студените дни включвахме печка. Нямах, естествено, право на помощи, защото получавах повече от МРЗ тогава. При това положение дете не бих могла да гледам сама, дори и да исках.
Нали знаеш, че винаги може и по друг начин да са нещата?
Ако имаше дете, нямаше да поемаш храната на сестра си, а на детето си.
И с издръжката, като няма накъде- да купиш дърва.
Пък и щяха да ти отпуснат помощи от социални грижи- детето и ти правите двама души в едно домакинство.
В никакъв случай не пожелавам на никого да мизерства, само казвам, че може и така, като се наложи.
Майка ми ни отгледа и изучи, и двете със сестра ми, с неголяма заплата и издръжка.

# 241
  • Пловдив
Е с него чаках към 7 години...колко още трябваше да чакам, 15? Там проблемът беше, че от много чакане просто се убеждаваш, че става. В интерес на истината- по-лошият ми мъж е доста по-добър от "обикновените" мъже на обикновените жени.
Двете твърдения са ти в хармония, самоубеждаваш се, че лошия ти мъж е по-добър от мъжете на другите жени.

# 242
Венецианката явно вече е срещнала мечтания юнак и заряза темата заради практическите занятия.  Grinning

# 243
Скрит текст:
Възможно е при теб и при малцина. Аз на 23-24 работех за 300-400 лева. Живеех със сестра ми, която не работеше. Наем не плащах, но покривах разходите по апартамента и храната за двете. Въпреки това първата година въобще не успях да спестя 400 лв. за дърва и зимата я изкарахме, като само в най-студените дни включвахме печка. Нямах, естествено, право на помощи, защото получавах повече от МРЗ тогава. При това положение дете не бих могла да гледам сама, дори и да исках.
Пък и щяха да ти отпуснат помощи от социални грижи- детето и ти правите двама души в едно домакинство.
В никакъв случай не пожелавам на никого да мизерства, само казвам, че може и така, като се наложи.
Майка ми ни отгледа и изучи, и двете със сестра ми, с неголяма заплата и издръжка.

Така де, то въпроса е точно да не се налага. И мен са ме родили на по 20 и са ни отгледали тримата мизерствайки, и точно за това аз имам всяко намерение да не подлагам децата си на такова нещо. Защо трябва да усложняваш живота на всички, раждайки рано и без финанси, като може да изчакаш, докато си достатъчно стабилен да можеш да осигуриш каквото трябва за целта. Аз примерно не желая да бъда майка-героиня, трепереща ще стигнат ли парите и перяща пелени на ръка, щото за памперси денги нет, а и  да не хабим ток за пералня. Примерно.

# 244
Скрит текст:
продължителността на живота отдавна вече не е 40 години

...(физиологически оптималното е 23-24 г.), че от едни години нататък експоненциално нарастват не само рисковете за бебето, но и за майката.

Сама си го написала. Да, средната продължителност се качва, но т. нар. healthspan си остава по-скоро същият, ако не и да падат годините на някои заболявания.

"А ако с предишния беше изчакала, преди да родиш, дали нямаше да ти уври акъла, че не става за теб преди да си навлечеш допълнителни неприятности. "
Е с него чаках към 7 години...колко още трябваше да чакам, 15? Там проблемът беше, че от много чакане просто се убеждаваш, че става. В интерес на истината- по-лошият ми мъж е доста по-добър от "обикновените" мъже на обикновените жени.

Хм, аз за 7 вече бях установила, че бившия не става, нямаше нужда да чакам 15, и не съм забелязала тази зависимост с чакането, напротив.  Второто твърдение и аз мога да го заявя, не е довод.

# 245
Двете твърдения са ти в хармония, самоубеждаваш се, че лошия ти мъж е по-добър от мъжете на другите жени.

Сори, ама след няколко години прекарани в СО стана ясно, че дори по-малко перспективният ми мъж по някои параметри влиза в ниво "ССФ", вкл. и по изкарване на пари, които се спрягаха като космически суми като за БГ семейство.

А след около още 7 г. с детето, което вече е налично- в крайна сметка никой не съжалява, че има здраво и умно дете, пък и хубаво на вид расте, така че макар нещата да не са идеални, в крайна сметка не са и бездънно лоши в житейски план.

# 246

Аз казах, че все пак не съм и искала дете. Но и да бях искала, защо точно тогава да родя, след като няколко години по-късно вече можех и без помощи да гледам дете. Да не говорим, че много трудно човек би взел решение да остави брат/сестра, които не могат да се издържат сами, да гладуват. По-скоро би отложил това, което може.

# 247
Добре де - само аз ли не схващам, с какво провалените връзки/бракове/семейства са по-добри от това да поизчакаш, докато успееш да направиш по-смислен избор?
Не че човек е застрахован от грешки на която и да било възраст, но не виждам причина да се гордея с това, че съм се "гръмнала" на 23 с неподходящ мъж.

По-вероятната версия - просто Мамасита я е яд, че се е прецакала и не се е забавлявала достатъчно на младини.

# 248
Добре де - само аз ли не схващам, с какво провалените връзки/бракове/семейства са по-добри от това да поизчакаш, докато успееш да направиш по-смислен избор?
Не че човек е застрахован от грешки на която и да било възраст, но не виждам причина да се гордея с това, че съм се "гръмнала" на 23 с неподходящ мъж.

По-вероятната версия - просто Мамасита я е яд, че се е прецакала и не се е забавлявала достатъчно на младини.

Не мисля, че става дума чак за яд, интелигентна ми звучи жената, просто е твърде крайна като съждения: щом имаш и други приоритети, освен деца и не си ги навъдил до 25, то значи задължително си инфантилен, по живота и алабала. Доста често срещано мнение из форума е това явно, и то при наличието на 800 теми "помощ, мъжа ми/жена ми се държи като тинейджър и трябва да се оправям сам(а) с децата. Т.е. явно наличието на тия деца не е особен белег на житейска мъдрост или "наживяност".

# 249
Тцъ, и това не е, даже и забавленията съм си сравнявала и се оказва, че може би съм правила повече неща от "свободните и динамичните".

Не само аз, и други източници показват, че предишните връзки са полезни. Просто няма как да оцениш тоя късен "смислен" избор, ако няма с какво да го сравниш обективно. Една предишна връзка ти дава по-трезва себеоценка.

Faiona, не съм толкова крайна, но признай, че има случаи, в които просто се чудиш какво толкова са правили тия хора- нито учат, нито бачкат, нито семейство...просто се дразня от неинициативни хора, както и на виждането, че на 30 сте още момчета и момичета.

# 250

Така като я опознахме вече епистоларно, дали обича да се забавлява? То и на младини е било същото.  Laughing

Тцъ, и това не е, даже и забавленията съм си сравнявала и се оказва, че може би съм правила повече неща от "свободните и динамичните".

Недей..., просто недей, дето казваха на ленивеца от Ледена епоха, като тръгна да яде жълтия сняг.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 17:23 от Iris04

# 251
Скрит текст:

Не само аз, и други източници показват, че предишните връзки са полезни. Просто няма как да оцениш тоя късен "смислен" избор, ако няма с какво да го сравниш обективно. Една предишна връзка ти дава по-трезва себеоценка.

Faiona, не съм толкова крайна, но признай, че има случаи, в които просто се чудиш какво толкова са правили тия хора- нито учат, нито бачкат, нито семейство...просто се дразня от неинициативни хора, както и на виждането, че на 30 сте още момчета и момичета.

Има да, но чак пък да се генерализира, че всички са така. То неинциативни има и на по 50 и на по 20. Същото и с момчетата/момичетата. Хем се дразниш, че на 32 ти викали лелка, хем да не те определяли като момиче, е какво да бъде? Аз лично се смятам от поне 4-5 години за жена, така че и да ме определят като момиче понякога, го приемам че е, защото младея и толкова. То за наборки на баба ми и на 40 да стана, пак ще съм момиче, тъй че не си го слагам на сърце  Simple Smile

# 252
  Но предишните връзки са полезни, това е така. И най скапаната връзка в дългосрочен план се оказва, че нещо е допринесла. Аз затова съветвам авторката да излиза повече и да дава шанс на мъжете, пък каквото сабя покаже. Най безсмисленото занятие за млада жена да седи да се тюхка, че мъжете не стават.

# 253
Е хайде де, не е като да съм готвила ежедневно мусака от 19-годишна възраст насам...все пак съм учила в АУБ.

Забавленията са лесно нещо, всеки ги харесва, но не съм от хората, които виждат, че има важни задачи, но ги отлагат заради удоволствие. След това стресът ми е по-голям, заради принципа, че е по-лесно да закъснееш с 2 часа, отколкото да подраниш с 15 минути. Просто загубеното време увеличава хаоса.

# 254

Но предишните връзки са полезни, това е така. И най скапаната връзка в дългосрочен план се оказва, че нещо е допринесла. Аз затова съветвам авторката да излиза повече и да дава шанс на мъжете, пък каквото сабя покаже. Най безсмисленото занятие за млада жена да седи да се тюхка, че мъжете не стават.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт