Бихте ли се върнали в България?

• 204 555
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 475
  • MI
Всъщност в голяма част от Европа щеше да имаш по-големи проблеми в твоята ситуация. Нямаш гражданство, нямаш работа в страната, теоретично повече о три месеца не можеш легално да стоиш. След брекзот не сее знае и толкова ще има ли. Според теб кой точно наемодател бо ти дал луксозен апартамент в нормална европейска страна?! А ти искаш интернет с ДОГОВОР, не предплатен. Дори не всеки предплатен ще ти сключат навън, та ако ще да размахваш пачки - търси се сигурност. Осигури нея и после имай претенции!

# 2 476
nelig, моля те спри да спамиш.

Имам си договор за наем, имам си доходи, кредитни карти и какво ли още не. Но никой не ми иска нито едно от въпросните неща. Искат ми лична карта.

Никъде досега не са ми отказвали договор за интернет защото не съм имал местната лична карта. Ако беше така аз в продължения на десетилетия би трябвало да не пипна интернет.

# 2 477
  • MI
Не спамя, казвам ти че в голяма част от Западна Европа нямаше да можеш про това положение дори договор за наем да сключиш. Всъщност и този дсега няма да го обявят, затова си платил в брой. На черно е. Факти. А1 са голяма компания, имат си правила, зададени от централата в голяма част и не, няма как да стане без лична карта. Ти и ЕНЧ нямаш, какво искаш? Оправи си първо тези документи, иначе реално ти НЕ си легално в страната за дълго пребиваване щом нямаш гражданство. Не го интересува никой произхода ти в този случай, ното картите.  Трябва първо да си уредиш документално престоя, после и с мобилните оператори няма да имаш проблеми. Rolling Eyes

# 2 478
Има и друг момент - гражданин съм на друга страна-членка на ЕС. Де факто, излиза, че ме дискриминират и не признават моя документ за самоличност като равностоен на българския.

nelig, живял съм в различни страни в ЕС (и извън) и не съм имал местни документи за самоличност защото поне през част от времето не съм бил местен гражданин. Това не ми е пречело да сключвам договори, включително такива за интернет.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 23:39 от Не се сърди, човече

# 2 479
  • MI
Ник, личноте нападки показват само възпитанието ти. Simple Smile И не си единствен, живял или живещ навън, повечето в тази тема. Та свий перките, молим. Ако имаш РЕГИСТРАЦИЯ и РАБОТА в дадената страна ясно че може. Ти в момента си полулегален. Като граждана друга ЕС страна имаш право да пребиваваш ДО. 3 (три) месеца, не дългосрочно.  Съответно ползваш услугите за туристи, не за местни. Като се регистрираш като резидент по някоя линия, тогава със или без лична карта можеш да сключваш и подобни договори.
Показваш ужасно невежество към законите на страната, както и за правилата в ЕС. Съжалявам, но така няма да стане, арогантност+незнание е много кофти комбинация.
П.с. За да имаш местни документи НЕ е нужно гражданство в много случаи. Още една новост. Wink

# 2 480
По твоите думи, гражданин на ЕС ако отиде в друга страна-членка в продължение на 3 месеца трябва да стои без интернет.

Това е абсолютно нелепо.

Слава богу, другаде това го няма. А си е оригинална българска дивотия.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 00:33 от Не се сърди, човече

# 2 481
  • MI
Не, Уотсън, разсъждавай малко ще му се не види! Joy За 2-3 месеца никой не наема празен апартамент без елемнтсрни услуги. Хотел, Б&б, краткосрочни наеми - всичко е обзаведено, с интернет и други удобства.
Между другото и на форума не познаваш правилата. И после се оплакваш. Laughing

# 2 482
nelig:

3 месеца на хотел?

И, апропо, за да си легализираш ситуацията се изисква договор за наем или друго свидетелство за постоянен адрес.

Т.е. получава се "Параграф 22": нямаш интернет щото нямаш лична карта. А за да получиш лична карта на чужденец трябва да покажеш, че  имаш постоянен адрес. Т.е. място където можеш да живееш постоянно и където, респективно, би трябвало да има елементарна необходимост като интернет.

# 2 483
  • MI
Чети, написах И краткосрочни наеми. По-скъпи са, но и в България ги има отдавна. Не си единствен чужденец в България, нито където и да е в Европа. Повечето са легални, та явно се справят да се регистрират. Wink За едно ти гарантирам, че в България в тази ситуация по-леснще намериш вратичка, отколкото на Запад. Ти си бил, но в коренно различна от сегашната ти ситуация навън. Така че като те насочват къде е зарито кучето, не почвай да тропаш с крак че ти си знаеш, а извлечи полза. Ако не рипаш толкова, доста хора тук знаят законите малко по-добре от теб и биха ти помогнали със съвети. И не визирам само мен. Но като тръгнеш с рогата напред, ясно е че и посрещането ще е подобаващо.

# 2 484
nelig:

3 месеца на хотел?

И, апропо, за да си легализираш ситуацията се изисква договор за наем или друго свидетелство за постоянен адрес.

Т.е. получава се "Параграф 22": нямаш интернет щото нямаш лична карта. А за да получиш лична карта на чужденец трябва да покажеш, че  имаш постоянен адрес. Т.е. място където можеш да живееш постоянно и където, респективно, би трябвало да има елементарна необходимост като интернет.
Като цяло си е изцяло твой проблем, че нямаш българско гражданство. То това и не е нормално. Аз познавам хора, които живеят от 40 години извън България и пак си имат гражданството. Като цяло доколкото съм запознат в България не е по-сложно за чужденците от ЕС, отколкото в Германия например. П.П. А и темата е бихте ли се върнали в България. Което предполага българин да се върне в България, а не е, лесно ли е за чужд гражданин да си изкара интернет.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 01:21 от Анонимен

# 2 485
Ник, регистрацията отнема съвсем малко време мисля, после няма да имаш проблем да сключваш договори. За мен е съвсем нормално да си изискват такава, моята ми трябва за какво ли не, че отказах да получа и местно гражданство и си карам само с българското.

# 2 486
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защо трябва лична карта за гражданин на ЕС? Българите, които идват в Холандия само трябва да извадят нещо като ЕГН номер, за да им вървят здравните и изплащат заплатите, както  и да се регистрират на адрес, но местен документ не вадят с години (дори никога, ако не променят гражданството си.)

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 01:00 от Kalinka

# 2 487
Ако съм на тебе бих си оправила статуса. Иначе глобяват.
https://www.investbg.government.bg/bg/pages/starting-a-business- … es-cards-121.html

# 2 488
Като цяло си е изцяло твой проблем, че нямаш българско гражданство.

Не би следвало българското гражданство да е необходимост за такова банално нещо като договор за интернет.

Като цяло доколкото съм запознат в България не е по-сложно за чужденците от ЕС, отколкото в Германия например.

Сори, но това е глупост. Бил съм чужденец в различни страни в ЕС, както и извън. Никъде не е било искано от мен да имам национален документ за самоличност за да имам интернет.

А и темата е бихте ли се върнали в България. Което предполага българин да се върне в България, а не е, лесно ли е за чужд гражданин да си изкара интернет.

По темата е. Някои от българите, които емигрирахме преди БГ да стане-член на ЕС приехме гражданство на друга страна-членка. Някои от тези членки не допускат двойно гражданство.

# 2 489
Защо трябва лична карта за гражданин на ЕС? Българите, които идват в Холандия само трябва да извадят нещо като ЕГН номер, за да им вървят здравните и изплащат заплатите, както  и да се регистрират на адрес, но местен документ не вадят с години (дори никога, ако не променят гражданството си.)

Благодаря за постинга ти.

Трудно е да обясниш на хора дето не са живели трайно извън БГ, че подобно изискване е дивотия. Хеле пък за да сключиш договор за интернет.

Общи условия

Активация на акаунт