Бихте ли се върнали в България?

• 204 315
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 670
Така е, животът до парк е лукс като си представя софийските панелки по кварталите като пчелни пити и ми става лошо......, а когато наблизо има и море е още по добре! Simple Smile

# 2 671
  • SF

Близостта до парк беше един от критериите за избор на район. Първо, с малко дете това няма как да не го оцениш. Второ, нашето жилище в Лондон гледа срещу парк и за мен беше психологически важно жилището ни в София да не е по-лошо в нито едно отношение. Щото си давам сметка колко рисков е експериментът имайки предвид, че приятелката ми не е живяла в БГ. Не искам промяната да се асоциира със загуба.

Гледката в момента не е чак на същото ниво (в полезрението попадат чудесата на българската соц архитектура), но поне сме на 2 минути от парка.

Е, няма как да ти бъде едно към едно. Ако не си искал промяната, нямаше да я предприемеш. Дори и в Лондон да смениш жилище, ще смениш и гледката.
Аз също, ако се преместя в Лондон, няма да виждам Витоша и да съм на 4-5 минути с кола от планината. Но, c'est la vie!

Не оставяй с впечатление, че препоръчвам Отечество като нещо страхотно. За мене е опция за обяд, особено през зимата. За лятото търсим други варианти. Не е място, на което ще излизам с приятели или със семейството.

Бих искала да живея в град с море и от офиса да виждам плажа, но...  Simple Smile
Имаме си паркове и планина наблизо. Имаме си и много други екстри, които със сигурност ще ми липсват, когато се отдалеча от тях.

# 2 672
Да всяка смяна води до промяна, няма как да му е същото,....но дано промяната е в положителна посока! Wink
И на мен единственото, което ми липсва от София е Витоша, почти всеки уикенд правехме дълги преходи....и хапвахме чорба с планински билки! Красота! Но сега ми е наблизо Котел, Карандила, а там вече наистина е уникална природата!

# 2 673
  • на острова на мечтите
И тук затварят парковете! 20:00 включват сирената и кой бил бил.

# 2 674
И тук затварят парковете! 20:00 включват сирената и кой бил бил.
И в Париж го заключват....а аз снощи до 21,30 стоях там!

# 2 675
  • MI
Хубаво ги заключват, за да няма вандализъм, купони и т.н. У наше село не ги заключват, съответно сутрин чистят бутилки и други боклуци, да не говорим че и съсв скутерите директно влизат, тийнейджъри предимно. По-добре да ги заключваха.

# 2 676
Хубаво ги заключват, за да няма вандализъм, купони и т.н. У наше село не ги заключват, съответно сутрин чистят бутилки и други боклуци, да не говорим че и съсв скутерите директно влизат, тийнейджъри предимно. По-добре да ги заключваха.
В София е много различно. Аз живея срещу НДК и трябва да кажа, че градината и нощем е приятно и спокойно място за минаване. Страхотно е осветена и няма проблеми с неприятни хора. Радвам се че не ги заключват парковете в София, но то и няма нужда. То това е едно от предимствата на града. П.П. В България скутерите въобще не са разпространени като в Италия. Ама никак даже. Затова и не стои проблема с влизането на скутер в парк.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 13:45 от Анонимен

# 2 677
  • MI
На 10 минути от Южния парк, но доста по на юг съм живяла едни 7 години. Simple Smile Това зад НДК е съвсем друго, за мен си е градина, не парк. Отиди в другия край на парка да видим няма ли бирени бутилки и навсякъде ли е чисто. Но със скутери не съм виждала, то и колко скутера има в София, че да влизат точно там де.

# 2 678
В Морската често виждам колата на общинска полиция, дори късно вечер към 10 колата им е там!

# 2 679
На 10 минути от Южния парк, но доста по на юг съм живяла едни 7 години. Simple Smile Това зад НДК е съвсем друго, за мен си е градина, не парк. Отиди в другия край на парка да видим няма ли бирени бутилки и навсякъде ли е чисто. Но със скутери не съм виждала, то и колко скутера има в София, че да влизат точно там де.
Възможно е. Аз познавам по-добре южния парк откъм Витошка. Там съм живял. Там живеят до ден днешен и родителите ми. Ндк е една голяма и добре поддържана градина, но е много приятно, че денонощно е спокойно и приятно да се разхождаш там. Нощем особено след като се включат пръскачките мирише страхотно.

# 2 680
  • MI
Ето това е хубава практика, но с паркове като Борисовата например е трудно приложима... Друго си е да виждаш и морето зад дърветата...

Нико, да, тази част е  много хубава. Аз харесвам и останалата, но вечер късно сама никога не ми е минавало през ум да минавам. Като е голям градът и има много паркове, просто няма как навсякъде да контролират. Нормално е, едно е съвсем централно, дрго малко нстрани. Затова не ми се струва толкова лоша идея заключването нощем.

# 2 681
В Морската често виждам колата на общинска полиция, дори късно вечер към 10 колата им е там!

Това е добре.Така трябва да бъде в цяла България.

# 2 682

Това е добре.Така трябва да бъде в цяла България.
При нас има летен театър в Морската, редовно има балети, спектакли, концерти, започват в 21, когато се стъмни и свършват доста късно, към полунощ, вероятно и за това колата на Обществения ред е там!

# 2 683
Морската е едно от нещата, заради което бих се върнала. Дори изборът ни на жилище беше съобразен с нея. Сега, докато сме си тук за ваканцията прекарваме голяма част от времето си там. Физически не виждам как могат да я затворят, няма да е лесно, а и дано си остане така.Там, където живея сега няма никаква възможност да изведа децата да играят навън освен на плажа рано сутрин или в късния следобед. За алеи, тротоари, дървета и сянка само можем да си мечтаем.

# 2 684
Мария, ти от Бургас ли си?
Едни наши познати след 32 години в Щатите си купиха тук апартаментче, малко с изглед към морето,....иначе са от София, но родом от Бургас.....казаха, че едва са дочакали да се пенсионират и да се върнат. На 3 минути са от разкошния парк и казаха, че никога не са се чувствали по щастливи. И аз първоначално си викам е, лесно е с американски пенсии, но мъжът разви и тук успешен бизнес, работи и пак печели много пари....явно, който си го може, го може.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 16:00 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт