Бихте ли се върнали в България?

• 204 821
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
Един емигрант е интегриран, когато живее по същия начин, по който живеят и местните жители. Ако водиш същия начин на живот като тях, значи си интегрирана. Ако обаче примерно, гледаш само българска телевизия там, и като цяло начина на живот ти се различава, не си.

Не съм от мамите, татко съм, но темата ми се стори интересна та изчетох доста страници.

Значи аз съм от любовните имигранти тук в Белгия ( от 1991г.).
Въобще не съм я избирал тази държава, булката ми хареса и така.
За разлика от белгийците, телевизии гледам всякакви - английски, френски, руски, украйнски, малко италиански, български и каквото ми падне.
Значи по този критерии, май не съм се интегрирал.

Иначе връщането май няма как да стане преди пенсия, щото тука доходите са по-големи за неработещите, от средните доходи на работещите в София. За всеки случай не си продавам наследствената ми къща в София, де да знае човек какво може да се случи.

Направо ми стана жал за изповядващите се в този форум, които не се чувстват добре някъде в чужбина и им се иска да се върнат, ама няма как да стане.
Аз се чувствам по-скоро жител на планетата Земя и носталгията въобще не ме е ловила като болест. Ама то това си е до нагласа, за всеки човек си е различно.

Пожелавам успех на желаещите мами да се завърнат, да успеят да го направят и най-вече после да не съжаляват и пак да потеглят нанякъде.

# 481
Ох, темата ми е болна, но на този етап не знам какво точно да напиша...
Ние сме 10+ години тук. Не искам да се връщам, но и не искам да остана...
Искам от двете места да събера най-хубавите неща, но няма как...
Раздвоена съм.

# 482
Ох, темата ми е болна, но на този етап не знам какво точно да напиша...
Ние сме 10+ години тук. Не искам да се връщам, но и не искам да остана...
Искам от двете места да събера най-хубавите неща, но няма как...
Раздвоена съм.
Типично за емигранта. Виждаме положителните и отрицателните неща от двете места...лошото е, че няма пълно щастие.

# 483
Вярно е пълно щастие няма, за мен си знам, ако замина ще имам доходи, спокоен, по-уреден живот, НООООО няма да съм щастлива......! Затова и не заминах,.....сега обаче се чудим какво да правим, да насърчаваме ли детето да замине да учи в чужбина или не......знам, че първите години ще е тежко "изтръгнато" и от семейство, и от приятели, и от всичко познато и сигурно с мама и тате,......но тук бъдеще  за жалост вече НЯМА! Sad

# 484
Вярно е пълно щастие няма, за мен си знам, ако замина ще имам доходи, спокоен, по-уреден живот, НООООО няма да съм щастлива......! Затова и не заминах,.....сега обаче се чудим какво да правим, да насърчаваме ли детето да замине да учи в чужбина или не......знам, че първите години ще е тежко "изтръгнато" и от семейство, и от приятели, и от всичко познато и сигурно с мама и тате,......но тук бъдеще  за жалост вече НЯМА! Sad
А то дали ще е щастливо в чужбина ?
Защо причиняваш това на детето  си , като самата ти не си имала куража да го направиш ?

# 485
А то дали ще е щастливо в чужбина ?
Защо причиняваш това на дето си , като самата ти не си имала куража да го направиш ?

Не казах "ще я карам", ще говорим, ще разсъждаваме, в крайна сметка, каквото тя реши Simple Smile При мен не беше до кураж, твърдо съм убедена, както и до сега, аз в чужбина нямаше да съм ЩАСТЛИВА!

# 486
Блянувата чужбина не винаги е = на просперитет и щастие .
Особено за сега заминаващите .

# 487
Но и перспективата за бъдеще в България никак не е бляскава.....да не изброявам! Sad Както и да е, всеки си го чака неговият късмет! Нали винаги родителите искаме най доброто за децата....!

# 488
Но и перспективата за бъдеще в България никак не е бляскава.....да не изброявам! Sad Както и да е, всеки си го чака неговият късмет! Нали винаги родителите искаме най доброто за децата....!
Пробвай първо ти , после и детето .. тъкмо ще имаш личен опит. Laughing

# 489
Да, както и не винаги просперитетът е равен на щастие. Този просперитет понякога ти замайва възприятията какво наистина е истинско щастие. От друга страна, дори и да не си супер проспериращ, пак може да си щастлив в чужбината.

И аз смятам, че за тези, които заминават сега е по-трудно.
Но, то навсякъде е трудно. Човек си носи проблемите и радостите, както и личните качества с него...където и да отиде.

И да, късметът на някои работи повече, но пък други просто полагат максимум усилия, за да им провърви. Е, някои само на късмет разчитат или просто на нищо. Живеят ден за ден, не се развиват и се задоволяват с пълния си хладилник и годишните почивки в България. Други просто са притиснати от обстоятелствата, и дори и да искат и да се трудят усърдно, за да си постигнат целите, не могат да се развиват и просперират, но и се боят да се върнат. Всякакви примери има.

# 490
  • Down south
Не знам към коя категория спадам, но в България, определено не бих се върнала. Ексик им им и на имотите и къщите (2 броя), да им се радва родата.
Оставаме тук или евентуално Карибите Simple Smile
След 10-15 години, дай Боже, дъщеря ми ще има собствено семейство, а при вероятното наличие на внучета, може и друга песен да запеем Simple Smile

# 491
  • загубено

И аз така  ,може и Хавай  Simple Smile
Искам най-затворените ми обувки да са джапанки.

А аз смятам че сега е много по лесно да се замине за някъде.
Има много и достъпна информация за всеки.
Може бързо да се ориентираш и да избереш .
Преди не беше така.

# 492
Пробвай първо ти , после и детето .. тъкмо ще имаш личен опит. Laughing
Аз твърдо няма да замина, нямам никаква потребност от заминаване,...........но условията за старт в живота в България, при мен бяха много по различни от условията за старт в живота при нея.............нашето поколение се реализираше с много по малко качества и дипломи  сравнително добре, докато сега два езика и пет дипломи, те такива са и дипломите Simple Smile не са достатъчни за в България......така, че сравнение между мен и нея не може да се прави! Ние сме различни поколения с различен шанс за живот и работа в чужбина......Отделно просперитетът и за мен не значи непременно добра кариера и многоооо пари.......има доста неща в живота, които са по ценни и по важни, за да можеш да се чувстваш ЩАСТЛИВ!

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 09:53 от mimi.7299

# 493

И аз така  ,може и Хавай  Simple Smile
Искам най-затворените ми обувки да са джапанки.

А аз смятам че сега е много по лесно да се замине за някъде.
Има много и достъпна информация за всеки.
Може бързо да се ориентираш и да избереш .
Преди не беше така.
То заминаването е най лесната работа , въпроса е после като пристигнеш там закъдето си се запътил какво ще правиш , как ще се устроиш , как ще бъдеш приет , работа и т.н.
Това имах предвид аз , не как ще си организираш самото тръгване .Или не съм се изразила правилно или не си ме разбрала какво имах предвид .

# 494
  • Down south
За Хавайските острови, едва ли. Карибските, вероятно ще бъдат повече по джоба ни.
Стигна ли до там, няма да работя или евентуално нещо на доброволни начела за запълване на времето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт