Бихте ли се върнали в България?

• 204 638
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 570
  • The QC to be!!!
Мине не мине и се появи такава тема. Но гледам малко са отговорили на въпроса поставен, а и не мога да си обясня защо пишат тук хора които си живеят в Бг. от много години?  newsm78
Да отговоря - не.

# 571
Има хора, които не биха се върнали, заради чалга манталитета, който се шири, заради завистта, кражбите и пр.
Аз не бих се върнала, защото в БГ твърде трудно се намира ... уф, да го кажем "чиста среда".

Тук, примерно, ако живееш в добър квартал, общественото училище е добро, и сигурността е на високо ниво (оставяли сме преди и къщата, сега и апартамента си отключени), съседите са свестни, възпитани, образовани и интелигентни хора. Фръцлите могат да избират приятели измежду децата на тези съседи.

А София, да кажем, не съм виждала такова разделение. Затова се изискват значително повече усилия, за да бъде изградена и поддържана правилната среда.

Забелязвам обаче, че в София вече се прави все повече за децата: хубави площадки за игра, "Музейко", изложби, басейни през лятото, концерти, ледени пързалки... Жалко, че Софияленд не оцеля.

# 572
  • Down south
Именно, това имах предвид.
Живея със семейството си в събърб.
Не заключаваме колите, спокойно се оставят отворени врати и прозорци.
Няма бездомни кучета и котки.
Спазват се правилата за движение, няма коли паркиран по тротоарите. Тихо и спокойно е. Тревните площи и градините са системно поддържани.
Мога да направя дъъълъг списък от неща, които за жалост, поне на този етап, в България не са налични.

ПП Не съм ходила от 2 години, но нещата едва ли са драстично променени.

# 573
Не се съмнявам,че вестниците слагат неказани думи в устата на човек,но гледах д-ра по бТВ и това са точните му думи от анонса.Цялото предаване не съм го гледала и нямам интерес да го гледам.Честно казано ми е странно,че се е върнал.Все пак това са 20 години,свикнал е,но той  си знае.
Сега се сетих и за актьора Г.Стайков.И той след 20 и кусур години в чужбинско и казват добра кариера се върна тук.Познавам човек след 17г. в Норвегия,който също се прибра.Все ми се струва,че аргументи:носталгия,''не можах да свикна''не са мн.убедителни.Не,че имам нещо против завърналите се.Чакаш 20год. да свикнеш...Не знам.Познавам хора,които за много по-кратък период казват:не ми харесва там,не е моето място.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 23:22 от Silverstone

# 574
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
Хем ебливи, хем крадливи,
но най-вече завистливи.

Радой Ралин

Интересно ти като си в "събърба" сега дали ДНК-то ти се е променило? Или позамазало, може би? Обобщавайки колко завистливи сме били ние тук, вие "независтливите" друга порода българи ли сте?  newsm78

# 575
  • Down south
Да не би някой да се засегна? Българите сме това, което сме. Разликата е в това, че по-голямата част от пишещите в темата живеят извън страната и имат избор, останалите, живеещи в България, може би също имат, но да кажем, не толкова богат Simple Smile
Все пак темата е за нас,които сме извън България Simple Smile

# 576
Daylily това е много вярно( на Ралин) Не искам да деля хора, че всички сме българи тук, но ако не си се сблъскал със сънародник в чужбина, едва ли много  ще разбереш за какво иде реч Simple Smile

# 577
Daylily това е много вярно( на Ралин) Не искам да деля хора, че всички сме българи тук, но ако не си се сблъскал със сънародник в чужбина, едва ли много  ще разбереш за какво иде реч Simple Smile

Ахааа... Мислех, че визирате българите  в България. А то ставало дума за чужбина... Или и двете - где що е българин - все кофти. Тогава тези, които пишат от някъде там, какви са? Защото ако са българи - значи са в кюпа, ако не са, то тогава що дирят в български форум, дискутиращи разпалено български теми и проблеми. Нещо се обърках.  Wink

Мили момичета, не сме вече 90-те години. Хората пътуват по целия свят, включително и до места, които не знаем, че съществуват, живеят в чужбина, връщат се. Преценяват плюсове и минуси. Нито е голям успех да заминеш някъде, нито пък провал ако решиш да се върнеш. Не бъдете високомерни и категорични в изказванията си.

# 578
@Steraki, не мисля че коментиращите тук са високомерни, всеки изказва мнение, за жалост тези дето ни съдят и са високомерни са в повечето случай точно тези в родината. Никой не е заминал от хубаво и всеки сам решава да се върне или не, хапливите коментари идват главно от: роднина, приятел, съсед. Пак да кажа, не всички са под един знаменател Simple Smile

# 579
Sirunik_Jan, именно, защото всеки има право да реши сам за себе си, ми се струва високомерно да решава някой какъв избор (ограничен или не) имам аз или друг, който е решил да се върне в България.
Не знам дали принудата да стоиш в чужбина би могла да се нарече "богат" избор. Daylily прокарва тази идея - ние тук и вие там. Ако това не е високомерие... значи различни дефиниции на думата знаем.

# 580
  • Down south
Не знам защо се докачаш, за десети път повтарям, че темата е за това, дали тези, които живеем извъм страната, бихме се върнали в България.
На предните страници казах, че не бих. И да, смятам, че като американски гражданин, живеещ тук и пътуващ много, имам по-богата представа и определено по-голям избор, от много хора и тук, и в България.

# 581
Ако не си разбрала аз съм от хората, които са живели в чужбина - учили,  работили, пътували и продължаващи да пътуват. И завърнали се, защото така са избрали. Ама не сме тук да си ги мерим, предполагам. Според теб явно и тези, които не са навън в момента, нямат право да изказват мнение в темата, така ли?
На мен един израз от твоето изказване ми беше достатъчен, за да подминавам оттук насетне мненията ти.  Wink

# 582
  • Down south
Върнала си се, много хубаво.
Според мен всеки би трябвало да е щастлив с изборите си и няма нужда да се оправдава и обяснява във форум или където да било другаде.

Твой избор е дали да четеш или не.

# 583
Ако не си разбрала аз съм от хората, които са живели в чужбина - учили,  работили, пътували и продължаващи да пътуват. И завърнали се, защото така са избрали. Ама не сме тук да си ги мерим, предполагам. Според теб явно и тези, които не са навън в момента, нямат право да изказват мнение в темата, така ли?
На мен един израз от твоето изказване ми беше достатъчен, за да подминавам оттук насетне мненията ти.  Wink

Тук пишат и четат и други, които са се върнали като също са избрали  да се завърнат както и са избрали  да заминат наново.

Няма нужда от патос и категоризации.

# 584
Съгласна съм за високомерието. Българинът, ако малко му са се случили нещата както ги е планирал, е готов да нарита, и смачка друг българин дръзнал да изкаже различно мнение. И за ирония, все още го има този мит, че видиш ли аз съм в чужбина и съм повече от теб, защото ти си в България. Жалко и глупаво, но е реалност.

Общи условия

Активация на акаунт