Бихте ли се върнали в България?

• 204 611
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 810
  • The QC to be!!!
…. В Щатите даже имат цели "пенсионерски" градове, където е забранено да живееш ако си под 60 и деца нямат право да гостуват повече от 90 дни в годината, за да не шумят на съседите Laughing И там се местят съвсем доброволно, никой не ги кара на сила старите хора.  Peace
Kъде са тези цели градове в щатите?

# 811
Интересно ти защо не ходиш с тях по екскурзий,май жена ти ти е стъпила на врата и затова детето и бг език не знае и до България не си ходи.

По почивки и екскурзии съм ходил няколко пъти с нея, преди да се роди детето.
По едно време й казах, че може да си ходи сама където си иска и че на мен не ми е интересно.
Аз пътувах всяка година до София, пък тя се разхождаше из Европата.
За жена ми е важно да ходи някъде на почивка и понеже Белгия е малка територия, та по чужбина ходи. Сега и е удобно да се оправдава че детето било искало да ходи някъде си. Еми тя като му предлага, то иска.
А сега понеже вече не съм длъжен да пътувам до София, те като ходят някъде за седмица, аз си го броя за отпуска от бащинските грижи. Знаеш ли колко е готино, сам в къщата, спокойствие.

# 812
Интересно ти защо не ходиш с тях по екскурзий,май жена ти ти е стъпила на врата и затова детето и бг език не знае и до България не си ходи.

По почивки и екскурзии съм ходил няколко пъти с нея, преди да се роди детето.
По едно време й казах, че може да си ходи сама където си иска и че на мен не ми е интересно.
..........................
А сега понеже вече не съм длъжен да пътувам до София, те като ходят някъде за седмица, аз си го броя за отпуска от бащинските грижи. Знаеш ли колко е готино, сам в къщата, спокойствие.
На теб всъшност какво ти е интересно  Party......може би обожаваш работата си......? newsm78 Макар, че по изказванията ти ми приличаш и на човек, който не работи.... Simple Smile

# 813
Абе това животът в старчески дом не е готино. На жена ми баща й насила беше настанен последната година от живота му, щото Паркинсона му беше напреднал та сам не можеше да се обслужва, пък жена му не беше в състояние да се справя с него. Никак не му харесваше да живее там. След като умря, ходихме с жена му да му прибираме личните вещи от стаята му. Еми случи са точно по обедно време и ги видях на куп доста невалидни бабички и старци, за които се грижеха като за малки деца да ги хранят, някакви по-млади хора. Самата картинка действа доста потискащо, просто да ги виждаш всеки ден и да знаеш че и ти ще си като тях зависим, е нещо яко депресиращо.
А на дъртия му били сложили една гривна на ръката, да не бяга от старческия дом да се разхожда из града. И гривната беше в кашоните, тамън се доближих до изходните врати и те се затвориха и блокираха. То си било направо затвор, това старческите домове.

# 814
  • HH
Сателит, следя темата от доста време, през повечето време гледам да не отговарям. Имам един въпрос, ти защо се регистрива във форума. Още от първото изречение на първият ти пост лъха едно надуване, виждате ли аз колко съм напред с моя телевизор.... В началото като започна да пишеш в темата, те разбирах. После осъзнах, че ти си с такова високо мнение за себе си, че просто всички онези лудите дето още са в България, нищо не разбират от живота в там, нищо че са там, пък ти си избрал друг път. Ами много ясно, че няма да пуснат човек с варицела в самолета. За такъв изтъкнат белгиец са ти убегнали  елементарните европейски здравни норми.

Ако всичката тази негативна енергия я вложиш в нещо, няма да ти остава време да ни обясняваш колко е смотана България  Peace

ПП: Всеки път като видя заглавието на темата ми се иска да вляза и да напиша с големи букви НЕ .

# 815
…. В Щатите даже имат цели "пенсионерски" градове, където е забранено да живееш ако си под 60 и деца нямат право да гостуват повече от 90 дни в годината, за да не шумят на съседите Laughing И там се местят съвсем доброволно, никой не ги кара на сила старите хора.  Peace

В Аризона например:
http://www.suncitywest.org/

# 816
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз познавам един холандец, който е като Сателит по отношение на екскурзиите с жена си. Тя ходи отделно и той. Дали са си свобода и са все още заедно. Ама, не е за всеки това...

# 817
Ами много ясно, че няма да пуснат човек с варицела в самолета. За такъв изтъкнат белгиец са ти убегнали  елементарните европейски здравни норми.

Не само здравните норми са му убегнали Simple Smile.....не ми прилича по нищо и на белгиец, най интересното е, че и на българин не ми прилича....? newsm78

# 818

В Аризона например:

Това не са "пенсионерски градове".Това са жилища,които се продават на хора над 55 + години с намаление.И няма нищо общо с пенсионерските градове.В нашият щат също се предлагат такива жилища.

# 819
Какво сте се заяли с човека? newsm78

За старческите домове хич не ми говорете, и в чужбина и на Луната това са си старчески домове. Именно белгиецът дето го направихте на бъзе и коприва ви каза, че и в Белгия картинката в тях е подтискаща и гадна.
Както и болниците. И най-луксозната болница в САЩ или Канада си е болница - гадост. По-добре да си здрав в Горно Нанадолнище, отколкото да си в най-луксозната болница на света.

# 820
Скрит текст:

В Аризона например:

Това не са "пенсионерски градове".Това са жилища,които се продават на хора над 55 + години с намаление.И няма нищо общо с пенсионерските градове.В нашият щат също се предлагат такива жилища.

"We are a self-contained and self-governed 55+ community"  Баш си ми звучи като градче. И не са с намаление, а нямаш право да си купиш въобще ако си под 55, доколкото знам. Ама да не спорим излишно.

# 821
Съгласна съм с Мецан, домовете за възрастни хора са отврат. Искрено се надявам родителите ни да не се разболеят от нещо, което изисква настаняването в такъв, заради сигурността на всички ни.

Имам няколко близки приятели в пенсионна възраст. Нито един не си е продал къщата, за да отиде и да живее с други старци. Предпочитат домовете, в които са живели 20-30 години и отгледали децата си и компанията на шарената общност в кварталната църква.
Най-много да заминат за Испания или Франция, ама и там не търсят целенасочено 60 +.

Много се обясняваш, Сателите. Твоят си живот, твоите си избори.
Чакам вече някой да дойде и да ти обясни, че и жена ти е стара и грозна и те е взела само щото нямало кой друг  Wink

# 822
  • Down south
За цели градове не знам, но и в Аризона и във Флорида има огромни затворени комплекси, които нямат общо с представите за старчески дом, такава каквато я има в България.
Наличие на удобства, разнообразния,  добра храна, обслужване и пр.
За много от тях има списъци с чакащи.

# 823
  • SF

Есмее, ако те интересува наистина за някоя конкретна страна можеш да се поровиш и да видиш статистиките за това какъв % от хората имат собствен дом например, както и какви са разходите по него и данъците върху наследствата, респ. да си оформиш някаква представа каква част от хората наследяват и какво.
Изобщо с най добри чувства и към Мецан, и не само, ако нещо масово се случва и се изтъква като разлика, значи наистина го има, без значение колко зелена изглежда комшийската трева.

Ами аз имам доста добра представа. И да, интересува ме. Знам го това прословуто изречение в България, че на Запад, всички живели в жилища под наем. Абсолютен мит!

Познавам, срещам и общувам с чужденци, - най-много познавам французи, испанци и сърби - всички до един имат собствени жилища. Във Франция само веднъж ходих на гости в нает апартамент и наемателката беше студентка, а апартаментът беше нает от сестра й с дългогодишен договор. Родителите й притежават 2-етажна къща в предградията, но тя пожела да "онаследи" наема, след като сестра й СИ КУПИ с мъжа си  къща в Марсилия. Когато са го наемали преди години, бяха направили приличен ремонт, наемът беше доста нисък за мястото и, буквално ти предавам, не искаха "да го пуснат".
В момента тази наемателка вече си има собствено жилище в Париж. И къща на морето, която ще получи от родителите си. И къщата им в предградията, пак ще е за нея и за сестра й, която си има голяяяяма къща в Марсилия.
Ходила съм и в други апартаментчета под наем, но винаги е било някаква хлапешка студентска история - обикновено разни мизерни мансардички. Тези хора вече си имат собствени къщи.
Познавам българин, който доста години държа апартамент под наем в Париж. Когато продаваха жилищата в сградата, по закон той беше първият, на когото предложиха да го закупи, ако има възможности и желание. Сега прави бизнес с него, като го отдава на туристи на вечер, а той ползва за временна спалня някакво друго наето апартаментче - цялото 28 квадрата - в покрайнините. Това са примерите, които мога да дам от личните си контакти с наемите.
Всички останали мои познати са в собствени жилища. И приятелите ми в Холандия, и приятелката ми в Израел -  всички.

# 824
Скрит текст:

В Аризона например:

"We are a self-contained and self-governed 55+ community"  Баш си ми звучи като градче. И не са с намаление, а нямаш право да си купиш въобще ако си под 55, доколкото знам. Ама да не спорим излишно.

Не ,не са градове,а е  комплекс от няколко таунхаузчета или блокчета.

Общи условия

Активация на акаунт