Бихте ли се върнали в България?

• 204 436
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 1 050
Май не е сект, ами зект, нали:) Sekt:) няма да те разберат много много, звучи като секта Laughing

# 1 051
Сект или зект, зависи баш кое кьоше в Немция се намираш и кой ти го казва Simple Smile .

# 1 052
Мче Люксембург е с най-големите заплати и най-високият стандарт в Европа, ми се струва.

Мммм...мисля, че това е Дания и да, баш Зект си се казва. Simple Smile

# 1 053
Сект или зект, зависи баш кое кьоше в Немция се намираш и кой ти го казва Simple Smile .

тъкмо щях да го напиша Simple Smile При нас казват сект Simple Smile Но съм чувала наистина и зект.
Мисля идва от просеко ? Логичното е да е сект тогава ?

# 1 054
От тази тема разбрах, че съфорумките НЕ РАЗБИРАТ от бира.  Laughing
Аз бира не пия, само сайдер  Mr. Green И само да вмъкна, това което продават в България като сайдер, няма нищо общо със сайдера, някаква нашенски интерпретация на сироп с алкохол май правим  newsm78

И моят мъж обича сайдер, само че той и бира обича.

# 1 055
  • Milano

Joy hahaha
Скрит текст:
Бях ги забравила вече. Затварят летището, от което трябваше да летя, след три дни, и единия полет ми го отмениха, а за този до Сф ме офертираха да мина 400+ км за моя сметка, за да имам удоволствието да летя с тях и аз им пратих много поздрави и си купих пак билет от Луфтханза. Най-смешното беше, че момичето от сървиз центъра ми каза, че членството ми е валидно още една година, та седя и се чудя първо на Киев ли да ходя или на Ганск. Много се смях по телефона  Joy Joy

Shocked Shocked

Следващият път да слушаш кака си. Laughing
Възхищавам ти се на спокойствието.

Сателит, как скучно в Лондон, бре?

Срахотно е, кипи живот до късно през нощта.

Аз бира не понасям.
Мъжа ми си пада, по погрешка взе един Сайдер в Лондон, каза че е отвратителен.  Laughing

:

Мисля идва от просеко ? Логичното е да е сект тогава ?

Просекко е вино и то само от Венето и Фриули.

# 1 056

Просекко е вино и то само от Венето и Фриули.

не е ли леко пенливо вино?

# 1 057
Eдва ли Sekt идва оттам, даже и да е леко пенливо вино, а нали в немския s в началото на думата пред гласна се чете "з". Зитцен, зетцен, зофорт, зо, зинд, зи и прочее.

# 1 058
прав си , не идва от просеко. Това беше моя идея.
според википедия идва от

Sekt (von lat.: siccus = trocken) ist die vor allem in Deutschland und Österreich gängige Bezeichnung für Qualitätsschaumwein, ein alkoholisches Getränk mit Kohlensäure, dessen Alkoholgehalt mindestens zehn Volumenprozent beträgt; Grundwein und Dosage müssen aus demselben Anbaugebiet stammen.

думата siccus не бих могла да проинеса със з

# 1 059
  • Milano
 Brideshead, не внимавам. Laughing

Видях, че говорите за Сайдер и се очудих какво общо има с просекко-то.

Името му идва от Castello di Prosecco, близо до Триесте.

Може да е три вида

1. ''спокойно'', т.е. негазирано (транкуилло)
2. ''газирано'' (фриццанте)
3. пенливо вино (спуманте).

Незнам как им се водят точните преводи на бг.

Най-разпространен е последният вид...ммм, това от Валдобиадене е страхотно.

По вина си падам. Laughing

# 1 060
аз не бях проверявала и си мислих , че немското сект идва от просеко, защото са пенливи. Но сега проверих и не идва от просеко, а от латинска дума. човек се учи Simple Smile

# 1 061
  • Milano
Спуманте е пенливо вино.

Секко - сухо (горчиво на практика).

Да преминем към храната. Laughing

# 1 062

Секко - сухо (горчиво на практика).

май все пак съвпадат, немската дума сект също идва от сухо (според википедия) Sekt (von lat.: siccus = trocken)
а трокен е сухо.

Добре, след като разнищихме тази напитка кажете нещо за храните? Не съм виждала на друго място, освен в Белгия, да продават сварени морски охлюви в малки купи4ки по улиците Simple Smile

# 1 063

Да преминем към храната.

Сервират ти кървящо недопечено месо и викат че така са учили да го правят, на изпита за готвач ако не било кървящо, щели да го скъсат ученика.

п.п.
а какво значи regina di cuori ? Дама купа ли е, или нещо друго ?
снощи пяха по rai2 за някаква такава.

# 1 064

Да преминем към храната.

Сервират ти кървящо недопечено месо и викат че така са учили да го правят, на изпита за готвач ако не било кървящо, щели да го скъсат ученика.

п.п.
а какво значи regina di cuori ? Дама купа ли е, или нещо друго ?
снощи пяха по rai2 за някаква такава.
не е ли кралица на сърцето или нещо подобно ?

Общи условия

Активация на акаунт