Бихте ли се върнали в България?

• 204 591
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 595
  • Canada
Това може да е само базирано на предразсъдъци и расизъм. Всеки, който вярва на нещо подобно за мен е глупак.

# 2 596
  • MI
Калинка, ти защо не поживееш така, пък после да съветваш?! За част от описаните от теб неща все пак ще му трябва регистрация, да не говорим че така накрая Лондон евтин ще им се види.

Темата стана сюрреална вече, 1001 съвета как да не спазим закона така,, за идеята, дори с цената да сесе прецакаме сами.

# 2 597
Преди няколко часа говорих с един приятел, който живее в Германия от една година. Попитах го точно по твоя въпрос и той ми каза, че с българска лична карта НЕ МОЖЕ да се вземе интернет и нормална сим карта веднага. Трябвало му е доста време докато изкара някакви документи и чак тогава са му дали тези услуги.

А аз да ти кажа, че освен адресна регистрация друг НЕМСКИ документ не му е трябвал. Може да искат банкова сметка или кредитна карта. Но не искат НЕМСКИ ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ.

Вие схващата ли, че става дума за съвсем различни неща?
Боже, чак се изумявам какви глупости се пишат понякога тука. Не е лошо човек да не знае, няма как да си информиран за всипко. Ама като не знаеш, не коментирай. Аз съм на този принцип. Та, Niko T, живеем в Мюнхен години наред. Нямаме и никога не сме имали немски документи за самоличност. И да ти кажа, че не спим под моста. Плащаме наем,ток и  телефони, за които естествено имаме сключени договори. И мога да те уверя, че за всички тези договори, никой никога не ни е искал немски документ за самоличност. Така, че стига глупости вече.
Чети внимателно. Писах, че не може да стане веднага, а не че е задължително да имаш немски паспорт. Опитай се да си спомниш когато пристигнахте дали още на втория ден си купихте нормална сим карта (не предплатена) и интернет.

Много внимателно съм прочела. Написал си, че с българска лична карта в Германия НЕ МОЖЕ да вземе интернет.
Днес го пиша за трети път- за интернет тук не се изисква документ за самоличност Изискват се адресна регистрация и банкова сметка. Тук спора е за личната карта. Раликата между двата документа е от тук до Каспичан.
Написал съм, че не може да се вземе ВЕДНАГА. И че трябва да се изкарат някакви документи, а не НЕМСКА ЛИЧНА КАРТА. Моя приятел няма германски паспорт, но има интернет и телефон. Просто не можа да ги вземе първите няколко дни. След като си е оправил някакви документи (вероятно някаква регистрация) си е взел нормален сим и интернет, и пак повтарям БЕЗ ДА ИМА НЕМСКИ ПАСПОРТ.

# 2 598
  • Там,където се събуждам щастлива.
Малеее NicoT, ясно защо можеш да вирееш само в България. Расистите там намират благодатна почва за идеите си. На мен,глупавата, ми е по-хармонично да живея там, където подобни расистки и дискриминационни идеи могат да ти костват много. Да му мислят другите, които не се вписват в “прекрасната” рамка на някои (не малко) българи. И тук веднага лъсва разликата между България и другаде. За подобно изказване във Фейса, примерно, веднага ще бъдеш докладван и блокиран. В български форум имаш свободата да си пишеш расистките мнения. Ще ги изтрият и до там (умно решение на модератора!)

nelig, никого нищо не съветвам. Просто започвам да се питам дали за някой, който е ела си-иди си и през дни е в Англия попада в графата “постоянно живеещ”, който не може да живее без някакъв български документ. Ако ситуацията беше чуждо гражданство - постоянна работа в България- ваканция един / два пъти в годината в Англия, да, не може без документи според законодателството.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 00:07 от Kalinka

# 2 599
Малеее NicoT, ясно защо можеш да вирееш само в България. Расистите там намират благодатна почва за идеите си. На мен,глупавата, ми е по-хармонично да живея там, където подобни расистки и дискриминационни идеи могат да ти костват много. Да му мислят другите, които не се вписват в “прекрасната” рамка на някои (не малко) българи. И тук веднага лъсва разликата между България и другаде. За подобно изказване във Фейса, примерно, веднага ще бъдеш докладван и блокиран. В български форум имаш свободата да си пишеш расистките мнения.

nelig, никого нищо не съветвам. Просто започвам да се питам дали за някой, който е ела си-иди си и през дни е в Англия попада в графата “постоянно живеещ”, който не може да живее без някакъв български документ. Ако ситуацията беше чуждо гражданство - постоянна работа в България- ваканция един / два пъти в годината в Англия, да, не може без документи според законодателството.

Защо само в България? Аз доста месеци в годината прекарвам тук и много добре се разбирам с местните. Всички англичани, германци, испанци и руснаци, с които си комуникирам споделят моите виждания. Разбира се, те са много образовани и успели, и съответно могат да видят, и проумеят какво се случва. .  .  

# 2 600
Расистите се надушват. И помежду си използват думи като “мюслита”. Важното е до колко биха си позволили тези изказвания публично в тяхната си страна. Грозна работа! Дори не си заслужава да си губя времето с писане. Само знам, че най-добрата, упорита, бореща се и мила ученичка, която имах тази година е според твоите думи просто “мюсли”, а не Мария.

# 2 601
Иначе по принцип точно и неговия проблем е, че не ще да се регистрира (при което в България му дават една карта)

Уф, ясно писах, че ще се регистрираме. Май имаме сериозен проблем с четенето с разбиране.

Само, че регистрацията не е никак бърза. Нелепо би било да стоя седмици или месеци без интернет докато я чакам. Толкова ли не може да се схване?

# 2 602
Расистите се надушват. И помежду си използват думи като “мюслита”. Важното е до колко биха си позволили тези изказвания публично в тяхната си страна. Грозна работа! Дори не си заслужава да си губя времето с писане. Само знам, че най-добрата, упорита, бореща се и мила ученичка, която имах тази година е според твоите думи просто “мюсли”, а не Мария.
Нормално е успелите хора да споделят общи възгледи. Тук например, когато поискаха да правят нова джамия местните англичани просто сложиха заклано прасе на мястото и мюслитата взеха, че се отказаха. И при това говорим за хора, които осигуряват много работни места в родната им Англия. Като цяло аз се радвам да виждам негри в Кения и араби в Саудитска Арабия. Това е нормално, това се техните страни. Не би било нормално там да са преобладаващи белите и в парламентите им да има бели депутати. Също така е нормално в Токио да има основно японци и в парламента им всички да са жълти. В този ред на мисли е нормално в Англия да има бели и в парламента им да са само бели. П.П. От теб научавам, че Далай Лама е расист. По-шантаво нещо не съм чел наскоро. П.П.2 В Саудитска Арабия сред новородените и получили гражданство няма имена като Джон, обаче в Холандия най-популярното име Мохамед. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. “Съгласно последните сведения на Ведомството по социално застраховане в Холандия най-популярните мъжки имена сред новородените в Амстердам, Хага, Ротердам и Утрехт е... Мохамед!
Това име все по-често звучи и в родилните отделения на белгийските клиники, а така също и в норвежката столица Осло. Името на пророка продължава да бъде едно от най-популярните сред новородените и в град Милано и в шведския Малмьо, а във Великобритания то е едно от най-предпочитаните през последните две десетилетия.“

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 02:19 от Анонимен

# 2 603
Аз започвам да се съмнявам, че за Nik е задължителна тази регистрация

“Гражданите на ЕС могат да пребивават в Република България с валидна лична карта или паспорт до три месеца след влизане в страната, след което трябва да кандидатстват  да получат удостоверение за продължително пребиваване.”

Той на практика непрекъснато ще излиза от страната. От кога ще ги изчисляват тези три месеца? И на практика и жена му може да е така.

По принцип е така - как ще ги броят тези 3 месеца не е ясно. Но ние ще минем през процедурата. Просто тя не е като да си изкараш адресна регистрация в Германия (маса хора във форума не могат да осмислят разликата между лична карта и адресна регистрация). В Германия - това става буквално за 10 минути и не се изискват никакви документи освен чуждите ти документи за самоличност (т.е. става с БГ паспорт).

Ама тук е важно да се поства, а пък дали има елементарно разбиране по темата е второстепенно.

# 2 604
Аз започвам да се съмнявам, че за Nik е задължителна тази регистрация

“Гражданите на ЕС могат да пребивават в Република България с валидна лична карта или паспорт до три месеца след влизане в страната, след което трябва да кандидатстват  да получат удостоверение за продължително пребиваване.”

Той на практика непрекъснато ще излиза от страната. От кога ще ги изчисляват тези три месеца? И на практика и жена му може да е така.

По принцип е така - как ще ги броят тези 3 месеца не е ясно. Но ние ще минем през процедурата. Просто тя не е като да си изкараш адресна регистрация в Германия (маса хора във форума не могат да осмислят разликата между лична карта и адресна регистрация). В Германия - това става буквално за 10 минути и не се изискват никакви документи освен чуждите ти документи за самоличност (т.е. става с БГ паспорт).

Ама тук е важно да се поства, а пък дали има елементарно разбиране по темата е второстепенно.
Нормално е да се спазват законите на страната, в която пребиваваш. Както сам отбеляза не си останал без интернет и телефон. Между другото колко гигабайта роуминг имаш с английската ти карта. Любопитно ми е как са англичаните спрямо нас в това отношение. Също така какви са скоростите там.

# 2 605
Успели расисти! Какво по-хубаво съчетание.

Nik, подготвяй приятелката ти, защото хич няма да й е лесно.

# 2 606
Успели расисти! Какво по-хубаво съчетание.

Nik, подготвяй приятелката ти, защото хич няма да й е лесно.

Успелите хора мислят нормално. Това не ги прави расисти. Също така пак повтарям, че от теб научавам, че Далай Лама е расист 😄😄😄. П.П. Повечето азиатци са умни, трудолюбиви и с хубава религия. Не са завоевателно настроени и техните духовници не призовават да се превземе Европа с утробите на жените им. Далай Лама е типичен пример. Така че в България както и навсякъде по света ще му е добре с азиатката.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 03:22 от Анонимен

# 2 607
Иначе по принцип точно и неговия проблем е, че не ще да се регистрира (при което в България му дават една карта)

Уф, ясно писах, че ще се регистрираме. Май имаме сериозен проблем с четенето с разбиране.

Само, че регистрацията не е никак бърза. Нелепо би било да стоя седмици или месеци без интернет докато я чакам. Толкова ли не може да се схване?

Прав си.

# 2 608
  • Bristol
И сега, ако дадете дефиниция, какво е да се мисли "нормално" ... Simple Smile надявам се не означава, че всеки с мнение различно от Вашето, мисли "ненормално" Wink

# 2 609
  • MI
Ник, аз много добре разбрах че ще се регистрирате, писах го за Калинка, че нещо екстравагантни идеи дава. Между другото, май за целта трябва да сте оправили здравната осигуровка, виж внимателно:
https://mvr.bg/migration/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0 … 0%B0-%D0%95%D0%A1
За интернета, решението беше очевидно - под наем си, питаш наемодателя. Всъщност накрая това и направи.

Калинке, да не са арестували Герт Вилдерс? Че и всички, които гласуват за него? Joy

Общи условия

Активация на акаунт