Инвитро в Истанбул - тема 15

• 106 458
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета! Аз не издържах до определената дата и днес 9-ти ден след трансфер на два бластоциста взех, че направих тест . Резултата е ЧХГ 170. Как ще коментирате?
 Дано да повлека крак към много положителни резултати!
Браво ГериНик, поздравления!
А в коя болница прави инвитрото?

# 121
  • София
GeriNik, идеален ти е резултатът. Не може да се гадае дали е едно или са две, защото растежът на хормона е индивидулен за всеки човек.  Пожелавам ти лека бременност.
Ех, най-накрая добра новина, че напоследък само отрицателни тестове имаше (освен моите два трансфера с отрицателен резултат).

# 122
Здравейте момичета, мисля за инвитро в Турция и се чудя в коя клиника да отида. Чух и прочетох много положителни отзиви за Мемориал но ние нямаме брак. Освен това разбрах че професорката не е там сега... Моля споделете дали сте доволни като я няма професорката?
А тези който знаят нещо за Бахчеджи моля да споделят дали са доволни и дали нивото на успеваемост там а като в Мемориал?
Нашият трансфер беше вчера в Бахчеджи,ние също нямаме брак,но изобщо не ни поискаха свидетелство.
Благодаря Марисвет, стискам ти палци. Пиши като имаш резултат!  bouquet

# 123
В Бахчеджи при д-р Карликая. Ние сме с мъжки фактор и смятам , че ембриологията им е невероятна. Само за сравнение в Б-я кофти стимулация с максимални дози / т.е. лекарството не беше моето/ от 8 Я оплодени 4. трансферирани два тридневни ембриона с не добро качество. В Турция стимулация само 9 дни с нормални дози - извадени 15 Я , оплодени 13, 3-ти ден замразени 6, 5-ти ден замразени 3. За трансфера размразиха 3 от тридневните две от тях се развиха перфектно до 5-ти ден и бяха трансферирани. Нашите клиники има много да учат.

Успех на всички момичета до достигане на заветната цел!
 EFP EFP newsm32 newsm32 newsm32

# 124
В Бахчеджи при д-р Карликая. Ние сме с мъжки фактор и смятам , че ембриологията им е невероятна. Само за сравнение в Б-я кофти стимулация с максимални дози / т.е. лекарството не беше моето/ от 8 Я оплодени 4. трансферирани два тридневни ембриона с не добро качество. В Турция стимулация само 9 дни с нормални дози - извадени 15 Я , оплодени 13, 3-ти ден замразени 6, 5-ти ден замразени 3. За трансфера размразиха 3 от тридневните две от тях се развиха перфектно до 5-ти ден и бяха трансферирани. Нашите клиники има много да учат.

Успех на всички момичета до достигане на заветната цел!
 EFP EFP newsm32 newsm32 newsm32

Благодаря ГериНик. При мен също до сега в България са ме стимулирали с огромни дози а вадеха макс 5 яйцеклетки който не се разделиха изобщо първите пъти а сега стигнахме до 1 бластицистче което обаче не се хвана. Твърдят че не са ми качествени яйцеклетките. На партньора ми показателите не са идеални но смятат че в мен е проблема понеже не се разделяха...

# 125
Момичета овитрела нали също се слага в корема

# 126
Момичета овитрела нали също се слага в корема

Да:)

# 127
  • Живее на Луната
Честито Гери, лека бременност ти пожелавам.  Hug ех, този д-р Карликая, много го обичам!  Laughing

# 128
Доктора е супер. Без много да обяснява си върши работата.

# 129
Тихичко честито Гери и след 2 дни пиши дали се е удвоило  Laughing

# 130
Момичета, още един въпрос имам😊. В Т урция имат ли практика да изписват кортикостероиди след трансфер?
Аз благодарение на тях си скапах имунната система Sad. Някои момичета твърдят, че благодарение на тях са забременели, но дали масовото им използване е наистина полезно ?

# 131
Изписват само между пункцията и трансфера за 4 дни Преднол в масовия случай, поне в Мемориал. Тъй като в Бг се установи, че имам завишени НК клетки, при втория опит тук ме зобиха кортикостероиди месец преди опита и до самия опит, а ако беше хубав ембриона, щях да правя и вливки интралипид. В Турция с 4 хапчета Преднол за 4 дни, нямах проблем с имплантацията, но пък след трансфера пипнах някаква настинка, та си имах и висока температура и болки в гърлото, главата и хрема. Това не попречи на ембриона пак да се хване.  Peace

# 132
Благодаря ти, Надежда.

# 133
Здравейте момичета,
GeriNik честито радвам се на всички успели, особено от първия опит, но аз за съжаление не съм от тях.
Нашият случай се оказа препъни камък за ембриолозите на Бахчеджи.
Как протече всичко при нас: след перфектна /според мен/ стимулация и проследяване проведени от д-р Карликая, на пункцията извади 7 яйцеклетки /това в БГ не ми се беше случвало от години/ от които 6 зрели. Оплодиха се 4 от тях, на 2-ри ден Хюсние ми писа, че и четерите са ги замразили, аз се притесних защо толкова рано и я попитах, тя ми отговори, че док. така е поискал заради многото ми опити.
Последва един месец на противозачатъчни и следващия с лепенки Климара форте по схема от втори ден на МЦ, на 15-ия ден от началото на лепенките - преглед, изследване на прогестерон, инжекция Овитрел и продължаване на схемата с включване и на други лекарства - това беше в събота.
В понеделник Хюсние ми писа да се готвя за трансфер за следващия ден - явно беше предопределен да се случи на 3-ти ден, при положение, че бях подчертала, че при нас ембрионите са ОК до 3-ти ден и след това се скапват.
Във вторник ми беше трансфера на 3-ти ден от развитието на ембрионите /в понеделник ги бяха размразили/. Ембриолога ми каза че има 2 добри и 2 които изостават, че ще върнат добрите, а другите ще изчакат и ако наваксат ще ги замразят.
Един час след разговора с ембриолога док. реши, че ще върнат 3 ембриона - 1 добър и 2 не толкова според неговите думи, а четвъртото нямаше смисъл да се замразява.
На 13 ден от ЗЕТ резултата ми беше 0,8 - напълно отрицателен.
Сега очаквам коментар от док. дали според него след 17 пункции и 7 трансфера в 6 клиники за цялата ми кариера, изобщо има смисъл да продължаваме след като и в БГ, и при тях не можаха да ми отгледат хубави ембриони до 5-ти ден. Къде виждат причината за лошите ембриони, понеже сме с мъжки фактор, а уж той не е проблем за тях. А също дали някой от ембрионите които върнаха е имал потенциал, ако го бяха оставили до 5-ти ден /което е Божа работа, де/. Та, чакам си отговори.

Съжалявам, че поста стана доста дълъг, но наистина вече ми писна да се чувствам като опитно зайче.

P.S. На нас при старта на стимулацията док. каза, че ще им трябва свидетелство за брак - от църква или гражданско, аз му казах че нямаме такова. Той ми каза, че това е несериозно и трябва да измислим нещо, защото без него той не може да продължи. Когато попитах Хюсние тя каза, че трябва да го представим до трансфера. И така върнахме се в Бг за 2 дни подписахме и след 5 дни при следващия преглед им занесохме свидетелството.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 16:24 от Pingvin4e

# 134
Geri, честито и дано всичко бъде наред....тестът е само началото
В Мемориал,  особено с ИЯР и малко ембриончета задължително връщат на 3 ден..бързат да дадат шанс

Общи условия

Активация на акаунт