Инвитро в Истанбул - тема 15

• 106 468
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
Муслето, аз преди( от втори ден), повреме и след ЗЕТ бях само на кринон

# 691

Браво  bouquet, желая ти успех! Дано и  държавата един ден да помага на хората, а не на клиниките да забогатеят Confused
[/quote]

Благодаря ти!
За съжаление са превърнали мъките и нещастието ни в голям доходоносен бизнес.
А общините откровено проявяват престъпно нехайство и некадърност!

# 692
Green_kitty , член съм на комисията по разпределение на общински средства за ин витро процедури в община Пазарджик и инициатор  на въпросния фонд от страна на  пациентите. Фондът работи вече четвърта година.
В Правилника тук има член, който позволява използването на тези средства в клиники извън страната. Мога да се похваля,под сурдинка, че в града вече имаме цял истанбулски, бебешки батальон . Simple Smile
Няма да коментирам размерите на бизнеса в бг репродуктивните клиники, който се вихри с държавни и общински пари.
Ще апелирам към вас, борете се, променяйте правилата в общините, ние сме тези, които могат да го направят, тези пари са и наши. Не е невъзможно!
Готова съм да ви помогна, пишете ми ако имате нужда!
Успех!

п.п. мисля, че община Благоевград също НЕ ограничава ползването на помощта само в наши клиники, без да съм сигурна. Може да се провери в самата община с един телефонен разговор.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 13:03 от ridendo purpura

# 693
Аз не мисля, че държавата не прави нищо, просто го прави само за лесните случаи. Въпреки това тя не е виновна за проблемите ни...
Ние с ММ нямаме право на финансиране, но успяхме благодарение на това, че не се отказахме и търсихме варианти.

# 694
Green_kitty и ridendo purpura Браво момичета! Надявам се, че с времето ще променим мръсният бизнес, който се шири в репродуктивната система и ще се мисли за пациентите, а не за приходите!

# 695
Bell Да - за второ истанбулско Simple Smile Първото е на 1,8г.
uonii
Извинявай, не те разбрах! От втори ден на цикъла ли!? И как само на кринон гел!? А естрофем?

# 696
  • София
Вторият ми ЗЕТ беше на естествен цикъл и имах само кринон гел, по един апликатор на ден. Но и аз не разбрах как така от втория ден само на кринон, но едва ли от втори ден на цикъла  newsm78.

# 697
Търсих мейла от Елис, но не го намерих, тя беше прикачила процедура как се действа при ЗЕТ от мемориал, направена на БГ
Сега като се замисля имаше и естрофем, но деня ми е трудно да кажа от кога
Най- добре Севда да ти изпрати процедурата
Успех

# 698
формуляра за зет до има на 1-ва стр.

# 699
Да, аз имам формуляра. Просто разговора тръгна от там, че при първият ми опит след пункцията ми назначиха аспирин, а сега във формуляра го няма.
Благодаря Ви момичета  bouquet

# 700
  • Стара Загора
Миналата година март месец спряха да изписват аспирин. И аз го имах при първата пункция декември,  след което март го бяха зачертали на ръка от рецептата. Елис ми обясни че спрели да го изписват,  много момичета се оплаквали че прокървяват.

# 701
Скъпи бъдещи мамита...след неуспешен пресен трансфер на 01.01...събирам смелост за ЗЕТ другия месец Simple Smile Имам 3 снежинки, като балеринки. Ако някоя от вас има възможност да ми закупи една кутийка Естрофем и Рулид, ще бъда много Благодарна. Моля да ми пишете на лични да не притесняваме другите. Аз съм от Бургас, ако има някой чайка Simple Smile

# 702
  • При вещиците
Бел, благодаря калпазанката е добре. Вече я захраних, защото отказа изведнъж АМ. Да цункаш малката.
Кити и Риденто, браво момичета. Наистина трябва много промени.
Амини, има много хора които се борят силно но нямат финансова възможност. В момента и в държавата се знае за безсрамното използване на парите от клиниките в БГ. Нали парите са за БГ двойките, не трябва д ги ограничават да се лекуват в БГ клиники...
Уони, сипер много се радвам за теб.
Дали вали, направи ли втория тест.

# 703
"Калпазанката" винаги е напред с материала  Heart Eyes

Колкото и да не ни се харесва мисля, че е нормално финансирането да е само за български клиники. Съвсем отделен е въпроса как се използва. За мен по-важно е всички да имаме равни права за финансиране. Защото наистина има много хора в моето положение, които се борят силно, но нямат финансова възможност.

# 704
Благодаря на всички ви за подкрепата!  bouquet

Ridendo Purpura  специални поздравления за теб и община Пазарджик, че помагате толкова години и сте спомогнали сбъдването на мечти!

Не мисля, че е нужно да има конфликт и спор - толкова е лесно - когато се вижда, че в продължение на години или даден брой процедури БГ клиниките не са успели, да се даде шанс като се финансира двойката да опита в чужбина.  И това всичко може да се заложи с едно изречение в общинските наредби и правила. Необходимо е само желание.
Ето това според мен вече е равно третиране на всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт