Инвитро в Истанбул - тема 15

• 106 445
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
............... и не на последно място не карат пациентите да се чувстват виновни, че нещо на тях не им е наред, а търсят причината в себе си.

Ето това е, което най-много боли! Да правиш опит след опит  и да мислиш, че причината е изцяло и само в теб, защото ето на, при други се получава.
Ще почета и аз още малко, ще сондирам мнения и може би наистина ще се насоча към Мемориал.
Благодаря  Hug
Две са водещите клиники в Истанбул -Бахчеджи и Мемориал. Пациентките и на двете възхваляват своята си клиника. Моят съвет е - запиши си час за преглед  и в двете, и ще прецениш сама коя е твоята клиника и доктор. Довери се на собственото си усещане.

# 76
Здравейте,може ли да ми помогнете много съм притеснена трябва да си слагам лепенки климара през ден 10 дни след положителен тест за овулация по принцип цикъла ми е  през  27 -30  дни започнах с тестовете на 10 ден  днес е 14 ден а теста е пак отрицателен теста е ,,CEARBLUE,, дигитален ще питам и Севда но исках първо да попитам тук на някой друг случвало ли се е и отлагали се процедурата в такъв случай.

# 77
  • Стамболийски
Здравей ,Мима_37. Аз го имах същия проблем. Над десет дни си следях овулацията и все теста беше отрицателен. Затова на следващия месец реших да отида при гинеколог, който да ми е проследи и накрая се установи, че овулацията ми е по рано, хванахме е на 8-ми ден. На самия преглед, доктора ми каза - ти си пред овулация, ако не тази вечер, то утре сутрин теста трябва да ти е положителен. И наистина вечерта теста ми беше положителен, "човечето се усмихна", а вече не вярвах че това ще ми се случи, предполагам, че и при теб може да е това.

# 78
Мима, аз също съм с ранна овулация, около 9-10 ден при цикъл 27-28 дни. Започни с тестовете около 7-8 ден.
Начита, много правилно си усетила, че в Надежда си касичка. Други смятат, че са донор на яйцеклетки. И двете неща са верни. Моя опит, единствен и успешен в Турция, го направих в Мемориал.
Момичета, скоро го коментирахме, но пак да напомня  Wink : Преди да започнете стимулация, направете си изследвания за желязо, витамин Д, В12, албумин, хемоглобин. Вкарайте всичко в норма, защото са много важни за нормалното износване на бебчо. Все пак трябва да сте гостоприемни за ембриончетата Joy Joy 

# 79
Здравейте,
с жена ми тези дни ще започваме процедура в Мемориал.  Въпросите, които ми възникнаха във връзка с организацията престоя ни в Истанбул може и да нямат директна връзка с темата, но все пак бих искал да ги задам, пък дано да има "колеги", които да имат отговор:

1. ще ни се налага да звъним на български и турски мобилни и стационарни телефони.  тъй като роуминга ни на мтел е без коментар по повод цената си (7 лв.  /мин.  или 2.70 лв /мин. в зависимост от роуминг плана), се налага да търсим други решения
а) мислим да си вземем една предплатена турска сим карта към Turkcell, която да включва няколко стотин минути и 1 или 2 GB интернет.  тук обаче ни притеснява, чв за да ни дадат картата все ще трябва да се подпишем на някой документ, а не разбираме турски, и при предходно посещение на Истанбул се убедихме, че там малко хора говорят английски.  Някой ако има опит дали и какво се подписва, моля да сподели
б) за разговори към Бг сме се спрели на интернет телефония към Justcall, която дава възможност за изходящи  разговори с Бг номера за 5 ст /мин. , а входящите не се таксуват.  важното е наличие на интернет и самата интернет връзка да позволява.  други варианти са скайп или вайбър кредит до бг. номера, като цените са някъде съответно 50 и 35 ст.  /мин.

2. тъй като колата ни е на газ, при предходното ни посещение зареждахме в Шел, но там цената беше към 1.60 лв. на литър, което ми се вижда много, защото има сайтове, които цитират, че цената на газта би трябвало да е към 1 лв на литър.  някой зареждал ли е от някоя др. голяма верига газстанции на добра цена? ясно ми е в турция цените варират колкото си искат, та затова питам.
въпросите ми са продиктувани от ограничения финансов бюджет с който разполагаме.

дано съм бил полезен с инфото, което дадох и на други двойки, които искат да станат мама и тати.
успех!

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 16:03 от Still46

# 80
  • Бургас
Ние ползвахме вайбър за комуникация,газ зареждахме на 2.15 ,но не ползвахме колата само на връщане беше на паркинга на болницата

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 16:25 от kalpazankak

# 81
Относно Мтел можете да си включите пакет за Турция , който струва 5 лв. на ден и е без ограничения за разговори , смс и интернет.

# 82
Искам да попитам дали някоя от вас е успяла да си направи интравенозни вливки на интралипид в Истанбул и къде. В Мемориал ми отказаха, но за такъв отговор вече ме бяха подготвили други девойки от форума. Благодаря за помощта. 

# 83
Здравейте момичета, скоро някоя от Вас свързвала ли се е с Хюсние (Бахчеджи)? От няколко дни не я виждам на линия във вайбър, дали не е на работа или е друга причината? Имате ли някаква информация?

# 84
в whatsapp е била онлайн снощи в 23:06
Във вайбър можеш да си изключиш статуса,така че най добре и пиши

# 85
  • При вещиците
Alo alo, ако си пациент на Мемориал и те не приемат да правят такива вливки, защо настояваш? Послушай си лекарите. Мисля, че в Турция не са на едно мнение с някои в БГ за тези вливки.
Начита, няма масовка и конвейр в Мемориал. След 5 неуспеха в БГ с уж всичко по учебник, на 42 г успях о първия път там и сега резултата пълни памперси от 2 месеца.
На въпроса на таткото-купихме си предплатени сим карти на Турксел от едно магазинче. Нищо не сме попълвали и подписвали. Даже човека ни зареди картите и активира интернета.
Успех.

# 86
Моля ви някоя ако е правила пид в че мемориал да каже как стоят нещата, защото това което аз разбрах от Севда е че на пети ден сутринта ги изследват и ако има годни ембриони вечерта правят трансфер.

# 87
Лили_мили, много се радвам на успехи като твоя. Дай Боже всекиму.
Аз наистина съм решила да опитам в Турция догодина. За съжаление с всеки следващ опит губя вяра в моите лекари тук Sad

# 88
Моля ви някоя ако е правила пид в че мемориал да каже как стоят нещата, защото това което аз разбрах от Севда е че на пети ден сутринта ги изследват и ако има годни ембриони вечерта правят трансфер.
Здравей, да, така е. Ако ще имаш пресен трансфер, сутринта на пети ден на ембрионите правят биопсия и вечерта към 18:00 резултатите са готови и ти правят трансфер. Ако няма да има пресен трансфер, а замразен, правят пак биопсия на пети ден, но резултатите тогава идват чак след две седмици. И има разлика в цената. Мисля, че при пресен трансфер ПИД на един ембрион е около 320$, а при замразен 280$. Но не съм сигурна точно в цените. Успех!

# 89
Здравейте пак:)
Ние сме в Мемориал и дойде и моя ред за пункция - утре. Стискайте ми палци:) Очакват се цитирам: 4,5 добри яйцеклетки. После чакане до 5ри ден и ПИД.  Praynig
Впечатленията ми от лекарите са, че са професионалисти, обрани в коментарите, но много прецизни и внимателни.  Дано това, което говорят за ембриолозите е вярно и да правят чудеса!  Севда и Елис помагат много, а има и мед. сестра (или поне така мисля), която е българка.
Запознахме се с още две двойки и престоя и чакането станаха по-приятни:)
Ако някой има нужда от нещо нека ми пише. Утре  вечер, живот и здраве тръгваме за България.
Желая успех на всички от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт