Инвитро в Истанбул - тема 15

• 106 500
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
  • Живее на Луната
Таня, хубав е овабууст-а. Може да добавиш и резверстрол, аз го пих 3-4 месеца преди да забременея. Според док тези добавки не са нужни, но и не вредят.

# 676
Момичета, а за М 2 ТОН имате ли някакви наблюдения ? Ще съм ви много благодарна ако споделите.
Препоръча ми го БГ репродуктивен специалист твърдейки, че е световно признато лекарство за подобряване на резерва и качеството на яйцеклетките.
Аз честно казано имам някакви съмнения, защото е индийски.
Оставям на страна факта, че това са само хранителни добавки и чудеса не правят.
Генетичната заложеност и възраста са непреодолим фактор, но смятам, че дори и минимално подобрение би било от полза.

# 677
И на мен ми го изписаха М2 тон,още първия месец усетих промяна в цикъла,след това си поръчах от Ebay оригиналния и в момента имам чувството че не действа,мисля скоро да мина на бг.версията.

# 678
Момичета, на първи ден от цикъла за стартиране с тази стойност ще ме върнат ли
LH - 14.44 mlU/ml
Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4:  менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)

Досега винаги съм го изследвала на 2 -ри или трети ден и и си е било в норма newsm78

# 679
По скоро е трябвало да изследваш FSH и Е2

# 680
Estradiol   47   pg/ml   Ж(фолик.: 14 - 160; лутеална: 38 - 260 менопауза-:<5-54); М(16 - 47)

FSH   7.78   mlU/ml   Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)

# 681
За мен са чудесни,но преди да тръгнеш по добре се прегледай,че да няма изненада.

# 682
За мен са чудесни,но преди да тръгнеш по добре се прегледай,че да няма изненада.

Благодаря ти  snow а това завишено ЛХ няма ли да провали опита. Пратих ги на севда и чакам коментар,но вече мнго се притесних- това са отпуски организации... На преглед бях, всичко е ок , аз съм с поликистоза дали пък не е от това тази стойност

# 683
Най вероятно е от поликистозата,по принцип вариантите са два или завишен пролактин или поликистоза

# 684
Честито на успелите момичета  bouquet И супер правите, че разказвате историите си, за да окуражавате останалите. В същото време историите с НЕ добър край, показват, че турците също грешът, което е нормално и те също трябва да се споделят. Но мисля, че никой не трябва да тръгва, ако има и капчица съмнение, че Турция е мястото на което ще постигне така жадуваната цел. Никой не ангажирам с моето мнение, просто споделям.Някой тук беше написал, че след разговора за запазване на първичен преглед със Севда, е разбарал, че това е неговия път. И аз това почувствах след първия си разговор с Хюсние ( която по онова време работеше още в Мемориал) , че това е моята клиника, и така беше докрая на процедурата, а те оправдаха това чувство!!! Аз също стартирах първия си опит с задържан фоликул, но заради склонноста към задържане на фоликули, бях на дълъг протокол с Лукрин от предходния месец.
А сега да питам тези от Вас, които са минали през ЗЕТ в Мемориал. Изписва ли се аспирин преди трансфера? Защото при първия опит, в денят на пункцията започнах аспирин ( който пих до 12ГС), а също и фраксипарин м/у пункцията и трансфера. А сега нямам назначени тези лекарства!!!

# 685
Момичета имам голяма молба към вас !!!
Знаете, че от Фонда за асистирана репродукция сме отрязани от финансиране и там големите БГ клиники драпат със зъби и нокти парите да отиват при тях.
Сега ни отказват финансиране и някои общини, които имат общински програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. В програмите си залагат критерии  подпомагане да се предоставя само ако процедурите са в БГ болници или болници на територията на дадената община, при което ние губим шанс за финансиране.
В тази връзка започвам борба пред Комисията по защита от дискриминация като целта е  поне по тези общински  програми да може да ни отпускат пари за процедури извън БГ и конкретно в Истанбул.
Моля ви / ако желаете и на лични/ да ми споделите коя община е отпуснала финансиране за процедура, лекарства или лечение в Турция и коя е отказала, и през коя година се е случило това.
Целта е да разберем кои общини ни отпускат пари и кои ни отказват за да имам мотиви за това, че се постъпва дискриминационно спрямо нас.
Не се притеснявайте за липса на конфиденциалност - не са нужни никакви подробности - единствено име на община  и година.
Поемам ангажимента да ги систематизирам и ако желаете ще публикувам обобщениете данни за общините тук за да са запознати всички с тях.
Надявам се с ваша помощ да направим по-лек пътя към сбъдването на мечтите ни!

# 686
Момичета имам голяма молба към вас !!!
Знаете, че от Фонда за асистирана репродукция сме отрязани от финансиране и там големите БГ клиники драпат със зъби и нокти парите да отиват при тях.
Сега ни отказват финансиране и някои общини, които имат общински програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. В програмите си залагат критерии  подпомагане да се предоставя само ако процедурите са в БГ болници или болници на територията на дадената община, при което ние губим шанс за финансиране.
В тази връзка започвам борба пред Комисията по защита от дискриминация като целта е  поне по тези общински  програми да може да ни отпускат пари за процедури извън БГ и конкретно в Истанбул.
Моля ви / ако желаете и на лични/ да ми споделите коя община е отпуснала финансиране за процедура, лекарства или лечение в Турция и коя е отказала, и през коя година се е случило това.
Целта е да разберем кои общини ни отпускат пари и кои ни отказват за да имам мотиви за това, че се постъпва дискриминационно спрямо нас.
Не се притеснявайте за липса на конфиденциалност - не са нужни никакви подробности - единствено име на община  и година.
Поемам ангажимента да ги систематизирам и ако желаете ще публикувам обобщениете данни за общините тук за да са запознати всички с тях.
Надявам се с ваша помощ да направим по-лек пътя към сбъдването на мечтите ни!

Браво  bouquet, желая ти успех! Дано и  държавата един ден да помага на хората, а не на клиниките да забогатеят Confused

# 687
musleto, аз бях на фраксипарин и аспирин протект при свежия трансфер. При ЗЕТ нямах нищо. За протокола свежият трансфер беше неуспешен, замразеният ембрион в момента спи в количката си.

# 688
musleto, аз бях на фраксипарин и аспирин протект при свежия трансфер. При ЗЕТ нямах нищо. За протокола свежият трансфер беше неуспешен, замразеният ембрион в момента спи в количката си.
Благодаря за отговора! Севда сега ми е отговорила, че до трансфера няма да приемам такива лекарства и ако се наложи след него ще ми кажат.
...хихи, моят НЕзамразяван ембрион също спи в момента  Heart Eyes

# 689
  • Живее на Луната
Муслето, ти за второ истанбулско бебче ли се нареждаш? Първото на колко стана?

Общи условия

Активация на акаунт