Професионални серии за коса - тема 89

• 48 990
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Вив четката за коса ми допада.Няма как да я сравня с по евтина защото не съм ползвала до сега  Joy .
Върши чудесна работа.Дава обем ,с нея още по бързо ми се изсушава косата .Определено ми хареса.Малко е скъпа за една обикновена кръгла четка има и по евтини варианти на кардашян , лабел М и т.н .
Аз реших да заложа на марокана а и бях привлечена от свежите цветове  Joy .Другото не нагрява четката.Като я пипна и няма как да се опаря на нея .Дори се замислям и за голямата тяхна четка
http://www.arlen.bg/product/2666/chetka-za-razresvane-s-yonno-po … paddle-brush.html ето тази .
 Каква стана с бамбуковата серия за блясък на Алтерна ? Пробва ли я ? Как ти се отрази на косата.
Ани благодаря за предложението за хидратиращата маска на алтерна.Една съфорумка ми прати за проба в самото начало когато си избирах първата маска за коса .Косата ми стана тогава твърда имах чувството ,че косъма ще ми се счупи и не съм сигурна ,че искам точно нея да използвам  в съчетание със шампоана и балсама.Чудя  си се обаче ако е съчетана с тях дали косата ми отново ще стане толкова твърда  newsm78 .Когато я изпробвах беше в съчетания с любимия ми Митик Ойл на Лореал.Нямам търпение да се затопли и да си го ползвам отново .Истинско ухание и страшно мека коса имам от него .

Някой попитам за новата серия на витамино колор.Ако става въпрос за това http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/vitamino-color-- … -color-aox-150-ml и тази маска http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/vitamino-color-- … -color-aox-200-ml имам ги в банята.Не са лоши.Шампоана измива добре .Има малко странен аромат.Пени се доста и слагам по много малко от него.Маската прави косата мека .Аромата не се задържа много върху косата .След това пръскам с този спрей http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/vitamino-color-- … -color-aox-190-ml м от всички изброени 10 -    Предпазва цвета на боядисаната коса
-    Дава много блясък
-    Придава мекота
-    Усещане за цялостнаст и подреден вид
-    Хидратация
-    По-лесно разресване
-    Действа срещу заплитане и улеснява изсушаването
-    Осигурява действие срещу накъсване
-    Предпазва краищата от цъфтеж
-    Има анти-фриз ефект
Не ми придава мекота а косата ми става твърда с него.Не мога да си го обясня на какво се дължи  newsm78 .За другите ефектни не мога да преценя .Хидратация ....Леко ми е по суха косата след него явно не е и много хидратиращ .Шишето ми стои почти не използвано.Пръскам от време на време дъщеря ми.На нейната не боядисана косичка наистина придава мекота Simple Smile .

Още веднъж благодаря за мненията за косата ми . bouquet .Постигам всичко благодарение на вас.Тази прекрасна тема.Много четене , много мислене преди да закупя даден продукт .И внимателно подбирам.За сега всичко е добре избрано изключвам спрея който коментирах малко по нагоре .

Сетони, косата ти е страхотна.И с този цвят  Heart Eyes .

# 166
Добро утро и благодаря за милите думи  Hug .
Аз сутрешно прегрупирах да видя тематично какви финиши са ми останали с днешна дата
Скрит текст:
, за да започна и аз да мисля за черния петък  Laughing ...
Astravera, благодаря ти, че сподели! Между другото си записах и аз името на балсамчето и утре мисля да го потърся!Много ме вдъхнови този цвят  Heart Eyes !

# 167
Чаровна, на мен такива четки, като тази плоската, която показа, с топчета на връхчетата, ми увеличават накъсването многократно. Споделям, защото може да има хора, на които им се къса косата, но не предполагат е може и да е от четката.  Peace

# 168
Чаровна, на мен такива четки, като тази плоската, която показа, с топчета на връхчетата, ми увеличават накъсването многократно. Споделям, защото може да има хора, на които им се къса косата, но не предполагат е може и да е от четката.  Peace
bouquet благодаря за споделената информация.Моята коса е склонна към накъсване не случайно я исках да я направя по къса .Стигаше до едно положение и хайде отново и отново всичко.
Сега искам да се преборя с този проблем.
При мен накъсването реших ,че е от подстрижката.Преди това бях етажирана и косата ми растеше със страшна сила .Не се накъсваше и ходех на 6 месеца за връхчета и обираха много малко.А тогава дори не използвах професионална козметика .
След като я направих на черта и се започна.На два месеца максимум три подстригване и всеки път много нацъфтели краища и накъсана коса .Подстригах я с 10 см.Малко под раменете стана .И като отидох да я накъса сега.Пак накъсана и рязаха много вече .
Както и да е да не се отклонявам и да спамя.
Каква четка препоръчаш при накъсване на косата?

# 169
vici75 , според мен не е проблем да редуваш с маслени маски и хидратиращи такива, понеже при постоянното ползване на протеин косата може да се поизсуши  Wink
Edora , абсолютно подкрепям казаното от Фрея за маските на Джойко и Мароканойл  Peace

Аз ще купувам Джойко К-пак от черния петък - шампоанът за увредена коса, ДПШ ,реконструкторът с отмиване, отново Ревиталукса и Интенс хидратора. Ако спрейчето ми го дадат като подарък , ще съм най-щастливата  Joy

Виви  Hug Heart Eyes

# 170
  • Пловдив
Фрей нали се сещаш мила само една боя преди лятото върху омбре колко се е задържала и за да не я тормозим хубавата й коса на нейната възраст 17години намерихме тези балсамчета и да ти кажа доста силнички са щом като капна на дървения под и за секунда го оцвети без да се махне нито с обезмаслител нито с мокра кърпичка  Grinning

# 171
Едора, и Фрей и Жането (ох,Джейн Blush) са ти отговорили, и аз подкрепям също Mr. Green
Впрочем аз маската на джойко не я харесах, и двата пъти в които я пробвах ме клечоса, не можех да отмия, абе ужас ooooh! подарих я. Но с шампоана и балсама е различно - омекотяват, приглаждат много добре, с ниско ph са и затварят добре косъма, стои много гладък, а не ползвах финиш, за да ги усетя добре. С марокан косата обаче я усещам доста по-подхранена, от тях имам шампоана като на Фрей, и двата вида хидратиращи маски (разлика много не усещам) и хидратиращия балсам, той е малко по-рядък от маските, и по-лек, но си върши работата. Heart Eyes

vici75 аз писах надълго вече защо не ми допадна серума митик, но с две думи омазняваше ми се по-бързо косата, но той моя скалп е пощурен малко от не добра поддръжка май лятото, та не съм ориентир много, много. Всички момичета, които също го взеха са доволни. Peace

# 172
Да изкажа и аз мнение за лилавите Секси Хеър, въпреки че писах за тях преди една-две теми, но тогава ги бях ползвала само няколко пъти. При мен ефектът не се промени и много ги харесвам, може би защото съдържат любимото ми кокосово масло. Епона точно ги е описала - напояване, ударна доза хидратация, жилавост и гъвкавост, каквито получавам от самото масло.

# 173
  • София
А аз да попитам - тези, които ползват олиото за обем Elixir ultime, как го нанасяте - директно впръсквате върху косата, или първо - на ръката и после на косата Thinking За да се усети ефектът, необходимо ли е ползването на сешоар?

И по двата начина пробвах, директно да впръсквам върху косата ми допада повече ефекта. Със сешоар се повлиява обема и усещам леката фиксация; ако не суша- това леко втърдяване не го усещам, но и не е така плътна косата. Важно да отбележа, че аз нямам проблем с обема по принцип, а просто със задържане на формата и това че понякога на 2ри ден косата ми клепва надолу.

И моята коса започна да цъфти и да има експлозии по косъма откакто е равна подстригана. На етажи нямаше такива проблеми Rolling Eyes

# 174
Setony, разкошна коса и цвят  Heart Eyes Виждам, че имаш крема на макадамия за къдрици- харесва ли ти, как го усещаш, че му се чудя от известно време?
Freya, относно Секситата, аз знаех марката от няколкото ми Хамерикански любими влогърки  Mr. Green и много страдах, че не се предлага у нас, защото доста ги хвалеха...Случайно след едно ходене до представителен магазин на Кристиан ъф Рома, мацката ми се похвали, че ще внасят нова серия и...о, чудо! Секси хеър  Laughing Бях много развълнувана и щастлива, за това и питах тук някой дали ги знае или ползвал, но отговор не получих. 2 са нещата, които съм пробвала, а много искам да купя цяла серия, но от постоянните поръчки на други продукти, все не успявам да ги сместя в списъка, а и изброих 18 пълни шампоана в банята...,  усещам как петък наближава  hahaha Пускам ти състава на синия шампоан Curl Nourishing Shampoo, обмислям тази и лилавата серия и сигурно ще ги заръчам....в петък  Joy
Water/Aqua/Eau, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine,Cocamide MEA,Glycerin, Glycol Distearate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Panthenol, Benzophenone-4, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Rice Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Silk Amino Acids, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Polyquaternium-70, Polysorbate-20, Brassicamidopropyl Dimethylamine, Glycine Soja (Soybean) Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Palmitic Acid, Dipropylene Glycol, Citric Acid, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Citral, Benzyl Benzoate, Geraniol, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxymethylpentylcyclohexene Carboxaldehyde.

BTW в сайта на Улта можеш да откриеш съставите на всички марки и продукти в графа Ingridients.  bouquet

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 10:54 от Inked Mom

# 175
И аз подготвям списъка за черния петък /дано да има/ та да попитам нещо. След толкова хвалби реших да взема хидратиращите Ш и Б на Джойко, но да питам и за това http://www.enzo.bg/joico/moisture-recovery-procedura-za-sukha-kosa/ дали някой е ползвал и доволен ли е? Имам спомени също, че преди време бяха хвалени и тези: http://www.enzo.bg/aussie/miracle-moist-shampoan-za-sukha-i-uvredena-kosa/ и балсама от серията. Може ли отзиви и за тях

# 176
  • София
Чаровна, мерси за отзива за четката. Решила съм да си подменя всички четки, кръгли, прави, криви ... всичко искам да ми е читаво и професионално, а не боклуци от ДМ  Crazy Дано и това помогне в борбата ми с накъсването.
Между другото, аз също си мисля, че моят проблем с проскубването на дължините е от подстрижката. От както се помня съм все на етажи, проскубва ми се най-дългият слой, там никога нямам плътност, наличност на коса. Вечно е рехаво перде, едно нищо. И отново ходя и режем ... режем с фризьорката. Мисля си, дали ако се подстрижа равно, няма да стои по-плътна косата, а не така пършива в този, най-дългия слой на етажите  ooooh!
От друга страна пък, фризьорката ми каза, че това накъсване при мен може да се дължи на това, че всеки път боядисвам цяла коса, не само корени. И съответно косъма е супер съсипан ... Но защо в горните слоеве стои плътен и здрав, а в долните - няма коса все едно ...

За бамбуците за блясък писах назад, супер са, плътна и жилава коса, с много блясък. Днес е още по-плътна, сякаш косъма ми е по-дебел  Heart Eyes Егати кефа за моята перушинка  Mr. Green

Епона, ще се радвам и аз да дадеш съвет, каква четка да търсим, за да предпазваме от късане и съсипване на косата  Praynig в смисъл да има/няма топчета, да е от дърво/метал/пластмаса, керамика ... ей такъв тип съвет ...

Момичета, отзиви за изглаждащия крем от К-пак серията: http://www.zlatnaribka.com/joico/k-pak/izglazhdasht-krem-joico-k … thing-balm-200-ml

# 177
Inked Mom, благодаря ти  Hug ! Нямам крема за къдрици за съжаление и няма как да дам отзив, това голямото е олио, просто снимката не е много детайлна и не се вижда надписа.
Илли, както описа спреят, аз така усещам кремчето от серията.

# 178
Inked Mom , аз съм ползвала крема на Макадамия за къдрици - има фиксация, втвърдява, слепва косата и не оформя красиви естествени къдрици , а бетонирани кичури  Laughing
Не ти го препоръчвам  Peace Hug

Решила съм да си подменя всички четки, кръгли, прави, криви ...
Ще споделиш ли после за кривите, коя ти се отразява най-добре  Joy Hug

# 179

Каква четка препоръчаш при накъсване на косата?

Аз и преди бях писала, че за разресване за моята коса съм установила като най-подходящи овалните плоски четки със смесени естествени и изкуствени влакна, ето от този тип на качествени марки:

Само с такава като реша и не ми остава половината коса върху четката и по пода (както с такива с топчета), най-много два-три косъма, освен това ми намаля фризитата и бухналото (за разлика от тип тангъл-тиизър, дето хем ми бухват, хем все едно не съм се ресала), а масажът на скалпа ми е много кефски.

И преди като съм ги хвалила тези четки писах, че така е при мен и не мога да гарантирам, че ще се харесат на друг.  Peace

Моята коса се къса най-вече горе, между 5 и 15 см от корена.

И щом не е досадно, едно снимка след първото измиване със sexyhair, от различни ъгли:
Скрит текст:

И моля, последно давайте съвет, кое да приготвям в кошницата?

1. Alterna Perfect Iron Spray

2. Sexy Hair 450 Protect

Общи условия

Активация на акаунт