Любители на котки – Тема 100

• 42 698
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пловдивски котешки привети от мен, Томката, Симба и една сюрия уличничета. Един оранжев исполински крал на контейнерите направо ме свали. Wink Laughing     Hug Hug Hug
Котейшествата си живеят екстра. Първата половина на деня са на вълна игри и закачки с придобити от обилната сутрешна закуска сили. А следобед спят като порове предимно на спалнята. Впрочем Томката от сега е откъртил на дивана зад гърба ми, ама на младежът Симба още му се скача и закача. За отмъщение, като почне много да досажда, Томката просто го награбва и се почва едно такова старателно близане ... теляк в баня така не работи! hahaha Направила съм им снимки, но са ми в телефона и сега не мога да ви ги покажа. Като се прибера след няколко дни, ще ги сваля на компютъра и ще платя авансово доста данък.   Grinning

# 196
Отдавна не съм правила нормална снимка на моя Дзвер.  Twisted Evil
В цялата си прелест:

# 197
мммм, красота  Heart Eyes

# 198
Я, да се запиша и аз тук, че може да имам нужда от информация, а във форумите се намира най-бързо кой да отговори адекватно. Simple Smile
От 6-7 месеца имаме персийка.
Хей, Ън здравей,  добре дошла  Hug
И аз от 7 месеца имам персиец Simple Smile
Много ще се радвам да споделиш снимка на твоята персийка Simple Smile
Как се казва?

# 199
Здравейте група, Благодатя за приема Simple Smile
Искам да попитам хората които  гледат котета в къщи,
имам коте на 3 месеца, имам го от няколко дни научено е да ходи самичко до тоалетна в кот. тоал. но има проблем при зариването на голямата си нужда и почти през едно ходене се цапа със задното краче. Опитах всичко купила съм му голяма отктита и плитка тоал., смених със пясък преди беше със силикон, мисля че пясъка полесно ще го закрие. Някои имал ли е такъв проблем с котето си. Благодаря

# 200
Dilo_88
Здравей и добре дошла. Първо на колко месеца е котето? Ако е много малко, просто още не е свикнало. Трудно му е, но ще се научи. Проблем може да е също така ако е много плитка тоалетната, тъй като тогава и пълнежът е малко и трудно може да го зарие. За мен лично най-удобна е тоалетната - тип бенто. Моят хубосник също трудно зарива, защото е свикнал като съм там и свърши работата да ми тропа, да дойда да го почистя веднага. Ако ме няма и сам се справя някак. Все пак, ако си там - махай го веднага - да не мирише и да не пречи

# 201
Здравей котето е на 3 месеца, тоалетната е от най големите и плитки, сложила съм 4 пръста пясък.
Още когато го взехме от зоомагазина се беше научил да ходи в тоалетната си. От магазина ми казаха че там нее имал такъв проблем гледали са го 20 дена и не се е случвало подобно нещо. При нас започна да го прави в последните 7 дена преди това нямаше този проблем. При самото заравяне много се върти и стъпва точно там с цялата си лапичка. В момента когато ни няма и сме на работа с моя приятел го затваряме в коридора и затваряме всички стай, защто последния път когато се случи зацапването ни нямаше и беше изцапал целия хол. Много съм притеснена от това защото знам че котетата са много чистоплътни и с които и да споделя проблема никои не се е сблъсквал с подобно нещо. Няма как да го дебна постоянно дали е в тоал. и да го дигам веднага от там, през деня няма никои в къщи понеже и двамата с приятеля ми работиме. До вчера спеше и при нас в стаята, но от днес след като смених и тоал. и пясъка и пак направи същото сутринта няма как да го пуснеме да се разхожда навсякъде, почистването е много трудоемко и не лесно с миризмата после. Незнам какво да паправиме...

# 202
  • София
Дило 88, сега прочетох, че проблемът е при заравянето, а не при самото изхождане. Сложи за тоалетна нещо по-дълбоко и сипи повече Бентонит. Може пък като има повече "пясък", да не се цапа при заравянето. По принцип настилката е добре да е поне 7-8 см. А другото е площта на съда да е по-голяма. Възможно е 31х42 см да е малко за неговото дупе.  Laughing 

# 203
На първо място не се шашкай толкова. Котето е още мъничко - то е бебе, ще се научи. Няма котка, която да не се научи да си зарива. В какво е ходило до тоалетна в магазина? Имай в предвид, че е много вероятно от магазина да те лъжат. Там хич, ама хич не ги гледат добре, котетата са стресирани и уплашени в много от случаите. Там може и изобщо да не е имал такава  тоалетна, а да е ходил на вестници и за това да не е свикнал да зарива. И ние ходим на работа разбира се. Но когато си в къщи издебни го когато отива до тоалетната, изчакай го спокойно да си свърши работата и после просто му покажи как се зарива. След това го погали. Като го направи само, му дай нещо за наградка. Не се притеснявай и не го наказвай, то е още бебенце

# 204
Моят перничанин така и не се научи да зарива акото. Рие по стените на тоалетната си и по плочките, но акото остава да радва обонянието най-отгоре за разкош Joy

# 205
А, тя и моята понякога в желанието си да го зарови се случва да го понастъпи , но не е често срещано де . Нищо не съм правил и не правя по въпроса, освен да чистя след това . Като цяло смятам , че понякога стават "грешки" , но ако е често , сигурно има някакво друго обяснение .

# 206
На мъника не му се караме само където се измъчи с миенето на лапичките след всяко ходене. Горкичкото не разбира какво е станало, със зариването нямаме проблем зарива си го но при самото въртене когато се върти за да  души къде да зарине се върти и потози начин стъпва право вътре и се цапа. Проблема не е никак малък, даже бих казала доста голям защото изцапването на мебелите и миризмата която оставя сляд себе си е много неприятна и понякои път незнаеме къде точно е стъпвал за да се почисти и в краина сметка ако така продължава ще стане доста неприятно.
При следващото му ходене сме решили да не го миеме и да го оставиме така в коридора за да се почисти сам и така лека полека да разбере че не е приятно че го прави и да внимава за да не се повтаря, това ни посъветваха от няколко места незнма дали ще има ефект надявам се да не е отрижателен после.
Също ще привобвам и с показването как се прави но тои така или иначе си го рине просто при въртенето се цапа.

# 207
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Котешкото ако трябва да е твърдо и дори да го поогази малко при зариването, то не би трябвало да се нацапа. Това, което прочетох ме навежда на мисълта, че котето е по-скоро разхлабено, при което положение няма начин да не се нацапа.
По-добре се погрижете за доброто му хранене и вместо да му миете лапите, с леко навлажнено памуче се опитайте да го почиствате, така както би го почиствала с близане майка му. Подозирам, че е отделено по-рано от майката й просто не знае какво точно да прави.
И сложете някаква стара постелка, така че излизайки от тоалетната си да направи първите няколко крачки върху нея. Peace

# 208
  • София
Моят перничанин така и не се научи да зарива акото. Рие по стените на тоалетната си и по плочките, но акото остава да радва обонянието най-отгоре за разкош Joy

hahaha Ох, тя и моята беше една чистница. Значи, ако @ки е голямо и ще я изцапа - НЕ се заравя. Идва се веднага и започва : мау-мау -мау - мау....докато й обърнеш внимание. После те води в тоалетната си и ти показва. Ако не съм аз да го изчистя, след 2 мин е там  да провери дали е изчистено. Shocked
 hahaha

# 209
И моят Рижко като беше по-малък понякога си цапаше крачето като си зариваше голямата работа. Сега е на 7 месеца и гледам, че вече не го прави. Не се е цапал много, но веднъж прах покривката на леглото и чаршафи.
Аз забелязах, че неговият стомах е малко по-чувствителен и лесно се разхлабва. Затова следя какво му давам и гледам да му е твърдо акото. Тогава няма никакъв проблем. Даже го следя и напоследък не съм виждала да се е цапал. Така, че това отминава. А малкото Сиско, сега е на четири месеца, яде като за световно, повече от големия дори, но не съм го забелязала никога да се оцапа като си рови.
Като се почувства котето добре, то само ще се дразни да чувства тези миризми по себе си и по апартамента. Така си мисля. И с времето ще се научи да се пази повече.

Общи условия

Активация на акаунт