Любители на котки – Тема 100

• 42 660
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Някой път се случва някое ако да застане на дупето, заради погълнати дълги(човешки) косми. Тогава котката се старае да го махне, като си тътри дупето по земята или другаде. Затова ежедневната прахосмукачка е задължителна.  Grinning
Или ако са погълнали конец, конец за зъби(Женка го е правила  Twisted Evil). Ако това се случи, не бива да се дърпа силно конеца, показал се отзад(ако е дълъг, може да се получи нараняване из червата)-само леко и ако не излиза, се оставя перисталтиката да си свърши работата.

Ще се научи котето да се пази от изцапване, спокойно! Вече са ви посъветвали!  Hug

Днес уличния великан не дойде. Видях го веднъж за целия ден, и то отдалече. Ще го чакам, ама май има много спирки при други почитатели.  Laughing
Леле, на работа има т.нар. от мен планински кучета-едри като кончета,защото  само в Банско съм виждала такива огромни улични. Ама май са добродушни.

# 226
А сухата храна каква е и как му понася ?

Храната която му даваме е н Applaws kitten chiken, от зоомагазина ни посъветваха да му я даваме с нея е хранен

# 227
 Направо не е за вярване, че с нея са го хранили. Персичка твърдяха, че е хранена с Уискас и ме съветваха да не давам Роял Канин, че свиквали пък не била по-добра от Уискаса, само парите й били повече  Mr. Green А тя милата не близна Уискас и разпознаваше само сухия хляб като храна.  ooooh!
 В началото давах Ориджен, но трудно я намирам и постепенно я сменихме с Хилс.
 Случвало се е 2 пъти и тя да се цапа настъпвайки си акото. Стигнах до извода, че това е като и намалее пясъка. Досипвам по-често да има повече и нямаме проблем вече

# 228
А сухата храна каква е и как му понася ?

Храната която му даваме е н Applaws kitten chiken, от зоомагазина ни посъветваха да му я даваме с нея е хранен

Aко сте я купили от тях е нормално да ви посъветват точно тази да купите. Заради цената.
Най-вероятно котето е било хранено с храна от левче килограма.
Не вярвай на подобни магазини! Целта им е да генерират печалба.

Изчети темите назад. Момичетата дават изключително полезни съвети. Темите са като енциклопедия за отглеждане на здраво и щастливо коте.

# 229
Много ли му е рядко акото? Ако сте го взели наскоро, смяната на обстановката и на храната може да му е подействала така (при нас така се беше получило). С хубава марка храна го храните, но може и да не му действа добре на стомахчето - ако прочетеш предишните теми може да смените с друга марка храна, но това трябва да става постепенно, а не изведнъж. Ние отскоро заменихме Роял Канина с Ориджен - уж не лоша марка, ама разхлабваааа Mr. Green

# 230
Котето беше научено да не е яшно, слагаме му в паничката винаги храна не му стои празна, яде колкото му се яде и я оставя после пак. На 2 дена сипвам, взехме 2 kg на цена 36 лв. което мисля че ще му стигне за 2 месеца. Мисля че е приемливо. От нас неяде, когато ние се храниме не иска да яде даже му дадохме няколко пъти и не яде. Само неговата храна си похапва.

# 231
  • Варна
Ние сме с бълхи  Sick Вчера я пощя нещо и хванах една... Немърлива съм аз, пропусках месечното обезпаразитяване в последните месеци и гадюхите налазили кот. Заведох я тази вечер, те пък така и се зарадваха Simple Smile Едната док казва - как я кастрирахме таз красота ?!  Сега ми е гузно и се чудя могат ли бълхи да се качат до втория етаж - тя си ходи по терасата и долу си се навъртат ухажори...Ума ми не го побира отде се взеха...

# 232
Бълхи се пренасят и по дрехите на хората , не само от животни .

# 233
  • Варна
Значи аз съм ги донесла  ooooh!

# 234
Или ти или някой друг , не е важно кой, важното е да ги унищожите , а те са упорити . Чарли беше се сдобил с бълхи преди няколко месеца и получи алергична реакция от тях - коремчето му се зачерви и освен това му станаха рани от чесане , та ходихме да му бият инжекции . На нейно котейшество нищо й нямаше обаче .

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 22:25 от _Jack_

# 235
  • София
Е, ние сме на 16 ет., пък сме си вкарвали бълхи. Добре, че е котакът, че иначе налитат на детето Mr. Green Таман го бяхме изчистили след задомяването му (кот, не детето) и по едно време хоп - скоклива гад. Обичам да пощя та я излових овреме и се размина без препарати.

# 236
 Нашата я отървахме с едно мазане с капки Advocate. А имаше мнооого.

# 237
  • Варна
Добро утро, мое да сме бъхливи, но и бълхите заслужават да видят изгрева  Mr. Green

# 238
Прекрасна бъхла! Hug Много са упорити гадовете. Нашата принцеса преживя доста трудности в борбата с бълхите, нищо не помагаше. Фронтлайн, обезпаразитяване в кабинета, мазане в къщи, пощене,  подстригване, алергия и т.н. Много си измъчих момичето. Накрая и помогна една ампула от 2лв. от агро аптека на Колхозния пазар и Фендона за дома, защото трябва да се напръска пода и местата, които обитава животинката, за да се унищожат ларвите на гадовете. Тази ампула се разрежда в топла  вода и се облива котката, започваш от вратлето, за да прекъснеш пътя на бълхите и да не се спасят на главичката  Naughty и така обливаш цялото тяло. "Изцеждаш" писана, завиваш с топла хавлийка и гушваш докато поизсъхне. После събираш трупове  smile3508 Много е ефективно, това ни спаси и после го препоръчах на приятели, все са доволни. Мойричка вече я няма Cry Cry Cry, но пазя една ампула: NEOSTOMOSAN. Успех в борбата, много са упорити гадовете #2gunfire

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 09:39 от Beba74

# 239
Ние се объхляме дружно поне два пъти в годината. И Бела и цялата къща, като хапят само мен. На първия етаж сме и като е все разтворено и те се намъкват гадините. Поне лесно се обеззаразяваме - нея с Фронтлайн, къщата с Федона. Може и от работа да си ги носим, понеже и при двама ни има складове и понякога бълхи. Пробвах да и слагам каишка против бълхи, обаче се беси на нея глупачето.
А, отделно си имаме любовник, едно пътно коте, което съседите пускат у тях, а то прескача през терасата и идва да дразни Бела. Тя откача, а котето като види мъжа ми се мята през терасата  Laughing (на ниско сме). Истинска шекспирова драма:

Общи условия

Активация на акаунт