Любители на котки – Тема 100

• 42 703
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
След две седмици я заведете на ветеринар, за да установи с ултразвук дали има бременност или не. Сега зимата разгонванията не са редовни. Не я заплождайте, докато не е навършила поне 1 година. Преди това е прекалено рано, все едно дете да стане родител.
И внимавайте повече.

# 256
Те надушат ли я котараците, ще вървят подире ѝ с жални звуци, а няма да я оставят сама на двора. Все щеше да видиш "зетя".  Mr. GreenНяма ли и при котките, както при кучетата, определени дни в които да допуска мъжкия? Отдавна не съм гледала котка и съм забравила.

# 257
  • Пловдив
След две седмици я заведете на ветеринар, за да установи с ултразвук дали има бременност или не. Сега зимата разгонванията не са редовни. Не я заплождайте, докато не е навършила поне 1 година. Преди това е прекалено рано, все едно дете да стане родител.
И внимавайте повече.

Благодаря за съвета,ще я заведем задължително. Стараем се да сме внимателни,но децата често не са.

# 258
  • Варна
Здравейте!
Бих искала да се присъединя към вас  bouquet
От два дни имаме котенце у дома (живеем в апартамент). Котанката е на около 4 месеца, подариха ни я, защото дамата, която е прибрала навремето майката на котанката вече не може да се грижи и за малката. Беше много драматична раздяла Cry
Притеснявам се за мацинкаа, защото откакто е у дома не пие вода. Едва тази нощ похапна няколко гранулки и си ползва тоалетната (има явно навици милинката). Много уплашена изглежда, все търси да се скрие някъде, а нощем жално хленчи. Къса ми се сърцето Sad Кажете, моля ви, има ли начин да й помогна? Какво да правя, как да се държа, че да разбере, че е на сигурно място и обичана?

# 259
Здравейте!
Бих искала да се присъединя към вас  bouquet
От два дни имаме котенце у дома (живеем в апартамент). Котанката е на около 4 месеца, подариха ни я, защото дамата, която е прибрала навремето майката на котанката вече не може да се грижи и за малката. Беше много драматична раздяла Cry
Притеснявам се за мацинкаа, защото откакто е у дома не пие вода. Едва тази нощ похапна няколко гранулки и си ползва тоалетната (има явно навици милинката). Много уплашена изглежда, все търси да се скрие някъде, а нощем жално хленчи. Къса ми се сърцето Sad Кажете, моля ви, има ли начин да й помогна? Какво да правя, как да се държа, че да разбере, че е на сигурно място и обичана?

Здравей не се притеснявай трябва и време за да свикне с обстановката и с теб. Когато взехме моя котарак от зоомагазина се раздели със сестричката си, първите два дена страдаше мялкаше без причина. Купихме и играчка с звънче и постоянно играехме с него, галехме го говорихме му, след 4тата нощ го взехме да спи при нас и така лека полека се отпусна и се успокой. Играй си колкото можеш повече време с него и го гали по този начин ще те приеме. Когато взехме нашия котак беше на 2 месеца и пол. от тогава минаха 20 дена в момента е неразделен с нас, за секунда ако го оставиме и мялка. Лека полека ще привикне с новия дом и с теб, играта с котето е път към приобщаването му.

# 260
Ще свикне след няколко дни, но много са жални наистина. Сега е моментът да решиш дали искаш да спи при вас или в отделна стая - ако е в отделна стая се приготви то да плаче от външната страна на вратата, а ти от вътрешната няколко дни Hug но много бързо свикват.

# 261
  • Варна
Много благодаря за съветите, момичета  Hug
Dream, тя не излиза нощем от банята милинката. Там се свива на кравайче в накое ъгълче и си плаче  Cry. Опитах тази нощ да я сложа до мен на леглото, но тя веднага избяга. Иначе до сега предимно я галим и гушкаме, говорим й нежно... тя си стои у нас, но сякаш на тръни. У мъжа ми се чувства най-добре май (той е най-спокойния човек). За игра все още и дума не може да става - при всеки шум или по-рязко движение, бяга да се крие. Иначе предпочитам да си спи отделно, но ние не затваряме вратите на спалните си, така че може да дойде и при нас, стига да не прави поразии.

# 262
Дай ѝ няколко дни, ще свикне. Направете ѝ някакво местенце, където да се чувства сигурна - хралупа, кашонче, някъде на закътанко и топло, за да се крие там като се чувства уплашена Simple Smile

# 263
На Грейси й трябваше около седмица да се укопити и да почне да си проучва територията . Не е плакала , но не смееше да излезе от моята стая и я носих на ръце в другата стая да яде и да пишка . А пък като видеше Чарли да се приближава ,започваше да му се кара с глас и да настръхва . Постепенно свикна , но все още си мисли ,че тя е господарката на къщата . И да ви покажа едно клипче от преди малко , голяма любов с този чехъл Grinning

# 264
Грейси е избрала слънчевото място за игра Simple Smile

Dive, жената, която ви даде котето не остави ли някоя нейна играчка или любимо одеялце? Те могат да помогнат за прехода в новата обстановка, оставете ги в легълцето или къщичката ѝ.
Нашето коте също беше стреснато като го взехме в новия апартамент, въпреки че го имам от двумесечно. Свря се в кашончето си и гледаше уплашено.
Ще видиш, че скоро ще свикне. Като подуши и огледа всяко ъгълче и опознае вас, ще се успокои.

# 265
  • Варна
Грейси е разкошна!  Hug Козината ѝ блести, просто котката сияе.
Импейшънтс, специално погалване за любимката ми Стейси!

Днес великанът се яви. Много работа имах, но оня седи и ме гледа отвън. Като го погледна-завърта опашка. Опитах да снимам, но той се завира в ръцете ми.  ooooh! Мисли, че е храна. Успях да го снимам все пак, но греда-лаптопът не разпозна телефона и не можах да сваля снимките. Ще почакате още да го видите добряка Twisted Evil Да не очаквате мистър куч, ей!  Laughing
Мярнах го днес как скача да се радва на метачката по улицата. Пък тя го гълчи благо. На мен така ако скочи, ще се уплаша.

# 266
Oт днес съм горда собственичка на костенурка.  Mr. Green

Превод: цяла вечер Кити обръща един зелен леген върху нея и се разхожда така. Подава главата, влиза пак отдолу и продължава.  Crazy

# 267
Направи клипче да видим и ние  Crazy

# 268
Я, да се запиша и аз тук, че може да имам нужда от информация, а във форумите се намира най-бързо кой да отговори адекватно. Simple Smile
От 6-7 месеца имаме персийка.
Хей, Ън здравей,  добре дошла  Hug
И аз от 7 месеца имам персиец Simple Smile
Много ще се радвам да споделиш снимка на твоята персийка Simple Smile
Как се казва?

Хахаха! Grinning Някой май си търси снаха...  Wink

# 269
Таня67,благодаря за отговора,имаме някаква яснота по въпроса,имаме и контакт със собственик на Британски котарак,с който имаме план да чифтосаме при следващо разгонване. Това,което ме разтревожи е,че беше излезнала на двора за не повече от 15 минути и не знам дали е възможно някой от уличните котараци наоколо да я е надушил. Ясно е,че ще треперим следващите месец и половина,просто исках да знам дали има някакви забележими черти в поведението,след контакт с мъжки котарак.

Аз съм на 90% сигурна, че не е бременна. Щом 15 минути е стояла на едно и също място, значи не е дошъл нито един мъжки. Иначе отдавна да е избягала или с него или от него. Иначе забележимите черти са чистенето под опашката и отблъскването на други членове от котешко семейство (ръмжане) и утихване на разгонването до 2-4 дни. След това започва една изключителна сънливост при котката. Ако котката продължава да е разгонена след случката, значи не е бременна. И, да, мъжкия трябва да е уцелил дните в които котката е податлива - иначе рискува да бъде надран и пребит, ако понечи.  Grinning

Профи, колко улични котета имаш?

Общи условия

Активация на акаунт